Valbo samt jobb

Hej på er! Hoppas ni sovit gott, det har inte jag :p Men jag har hunnit med en del idag i alla fall och snart ska jag väcka lillan för att sedan gå iväg till dagis. Egentligen skulle hon sovit i vagnen så jag kunde köra dit henne direkt men nu vart det inte så, var tvungen att hinna göra mig själv i ordning osv innan det är dags att lämna henne.

Klockan 15 tar jag bussen till jobbet i alla fall, men innan dess ska jag in till Valbo en sväng och köpa ett par mammabyxor och en foundation. Tänkte jag i alla fall! Jag har inte utnyttjat guldbonusen jag fick på H&M ännu och sen fick jag massa andra rabatter så tänkte göra det nu, innan det är för sent :)

Jobbar till 20 ikväll så jag kommer hem lite tidigare än vad jag gör vanligtvis, det känns ju skönt. Men sen är det helg, ska eventuellt på bio på söndag med Marina också. :) Ser jag fram emot mycket! Saknar att umgås med mina vänner, det kommer snart en tid då man är för trött ännu en gång med en liten bebis och även en trotsig 2 åring ;) Men jag ska försöka ändra på detta och ta mig tid för mina älskade vänner, för vad vore man utan dom?

Nej, nu ska jag ta upp lillan och låta henne vakna till innan vi beger oss mot dagis.
Pusshej! ♥

Vecka 24

En magbild :-)



Bebis

Har inte skrivit så mycket om min graviditet, har knappt själv koll på vilken vecka jag är i. Haha ;)


Kesella lätt

Jag har blandat i lite fun light saft med smak Wild Berries (super gott) och sen hade jag i lite müsli :)


Duktiga jag

Ja, jag har ju inte berättat att jag slutat äta socker. Eller ja, skippar allt det jag är beroende utav så som Coca Cola Zero, kakor, godis osv osv. Jag kan säga att jag varje dag, fleeeeera gånger om dagen, stoppat i mig någon form av socker. Och läsk är ju min drog, rent ut sagt. Igår bestämde jag mig för att det får vara nog! Kroppen mår inte bra utav det, jag mår inte bra utav det och framförallt bebis i magen mår INTE bra utav det.

Jag är nu inne på dag 2 utan socker och hittills går det super bra :) Förut fick jag typ världens huvudvärk om jag skippade socker i en halv dag! Men inget sådan hittills. Jag bantar inte, jag har bara ändrat mina kostvanor lite grann. Jag vet att jag borde väga mindre än vad jag gör i dagsläget och då även som gravid. Därför hoppas jag nu att några kilon kommer att försvinna :) För mig är det såhär; Man måste få lyxa till det ibland, en gång i veckan är ju hur bra som helst. Och för mig som ÄLSKAR godis, jag får en dag i veckan att se fram emot och det är helgen. Det är endast EN dag på helgen jag ska unna mig någonting och i lagom mängd.

Har inte bestämt mig för om jag ska hoppa över denna helg, men blir eventuellt bio i helgen så då är det ju ett måste att ha någonting gott och sött att tugga på ;) Äh, vi får se hur jag gör. Vill inte ramla tillbaka i gamla vanor bara.. Dessutom äter jag lite annorlunda. Jag äter typ var 4e timme, mellanmål osv. Har kesella lätt hemma nu, som jag blandar i lite fun light och bär i. Mycket gott! Igår åt jag fiberrik havregrynsgröt och 2 ägg till frukost. Till mellanmål åt jag ett äpple och till lunch en omelett med rökt skinka i :) Middag slarvade jag med för att jag inte hann laga till något, så jag stoppade i mig 3 tsk kesella (haha det var så äckligt igår, hade köpt fel sort) och en banan.

Idag har jag ätit lätt naturell yoghurt till frukost, med 2 hårdbrödmackor och ett glas äppel juice. Jag hade i lite müsli i yoghurten också :) Mättande och gott! Jag sov under tiden jag skulle äta mellanmål så jag gick direkt på lunchen och det vart blodpudding. Jag vet att allt jag äter inte är super nyttigt, men som sagt, jag är INTE ute efter att banta och jag har en liten i magen att tänka på så jag lär äta även "bra" mat som ger mig te.x järn, näring och energi :) Nu har jag fått i mig lite middag också, kyckling, kokta morötter & ärtor, 1 dl ris ungefär, och sedan tog jag kesella 10% och blandade i currykrydda i för att få någon slags sås. Och ja, helt okej! ;)

Men ja, jag ville berätta det i alla fall :) Nu ska jag göra mig klar för att åka och jobba!
PUSS ♥


Ps: http://www.familjeliv.se/Forum-24-64/m64187930.html

What a beautiful day

Solen lyser, klockan är bara strax före 10 och jag har redan hunnit städat :) Finns det något värre än när man böjer sig ned för att plocka upp saker ifrån golvet och bara ser dessa jävla hundhår yra omkring över hela golvet? NEJ! Och på tal om att böja sig ned, det är inte heller det lättaste. Idag har jag INGEN bra dag, känner mig fruktansvärt bitter efter att ha legat och haft ont hela natten. Sen att det finns vissa som inte har någon som helst förståelse varför man har ont, det är ju en helt annan sak. Men jag kan ju säga som så, att det är fan inte lätt att vara gravid! Det känns som att ju längre in i graviditeten jag kommer, desto värre blir det - precis som förra gången alltså!

Jag bör nog kolla mitt blodtryck också, för det känns inte helt 100 det heller. Mycket gnäll nu men ibland tillåts jag att gnälla offentligt också ;) Novalie sitter och myser med mig i soffan så det gör ju att allt känns lite lättare :)
Tur man har någon som uppskattar en ♥ Hon är min ögonsten hon, vad skulle jag göra utan min prinsessa?

Idag vart det morgon här hemma klockan 06 men jag låg kvar i sängen till 07 medan lillan tittade på Pippi som hon så ofta tjatar om ;) Men kul att hon tycker om Pippi och likaså Lotta på Bråkmakargatan, det blir nostalgi för en annan också. Hon låtsades även att hon pratade med Pippi i telefonen imorse, hihi! Sötpullan min.

Idag händer det inte så mycket, faktiskt. Tänkte försöka klämma in sömn någonstans innan jag åker och jobbar! Vi får väl se hur jag lyckas med det. Det är helt sanslöst vilken stressad människa jag blivit sedan jag fick barn. Det är bara en massa "måsten" varje dag, flera gånger om dagen. Man kan inte koppla av särskilt bra och jag fungerar ju som så att när jag blir för stressad eller har för många måsten, då blir det inte av med någonting. :/

Men ja, jag har åtminstone städat och ska försöka ge mig på disken någon gång också. Tvätta skulle också vara bra men va fan, vi var väl två här hemma sist jag kollade? Det kanske man ska ta och komma ihåg så man får fokusera på någonting annat än just städning jämt och ständigt. Nej men, dags att rycka upp sig kanske!

Hoppas ni får en fin dag ♥

"För här kommer Pippi Långstrump, tjolahopptjolahejtjolahoppsansa"

Ja ni.. Novalie har verkligen fått dille på Pippi Långstrump nu hon. :) "Pippi, pippi, pippi" tjatar hon ända tills jag sätter igång en video ;) Tur att Youtube har videosar som är ca 1 timme lång, man får mycket gjort här hemma medan hon sitter fastklistrad framför Pippi. Mitt lillhjärta, börjar bli så stor. Det är skrämmande! Om ca 2,5 månad fyller hon 2 år!! Det är helt galet, tycker ni inte? Känns som hon fyllde 1 alldeles nyss. Och snart har vi en till liten krabat som tiden kommer springa iväg med. Jo, lite skrämmande är det allt ♥

Vi funderar faktiskt på att åka till Astrid Lindgrens värld i sommar. Det krävs ju lite planering först eftersom jag är höggravid då så kanske det passar bäst att åka under lågsäsongen och mitt i veckan. Dvs i slutet av Maj, och hyra en stuga över en natt. För strax över 1700:- ingår då 2 dagar i Astrid Lindgrens värld plus stuga för 2 vuxna och max 3 barn, fast då är det ingen stuga med WC utan då får man använda den allmänna toalett/duschen. Ska man har med WC i stugan blir det ett par hundra dyrare och för mig spelar det faktiskt ingen roll :) Ja, det är en tanke på en semester i alla fall. Sen får vi väl se vad som sker :)

Jag har varit ledig mån-tis men idag ska jag jobba, finally! Ska på utbildning idag och sen jobbar jag mån-fre men dock inga helgdagar vilket känns skit trist. Det ger ju inte mycket i lön att jobba 3.45 timmar per dag, det kan ni säkert räkna ut själv. Och jag får heller ingen OB på kvällarna (jag jobbar 17:15-21:00) och det är också trist. Men, jag får ta det jag erbjuds helt enkelt och försöka göra det bästa av situationen. Men man har ju en familj att tänka på också, så får se hur allt löser sig i slutändan. Jag hoppas bara på att jag kommer hinna få jobba dagtid innan man går hem på mammaledighet. Det skulle vara det optimala! Att tjäna lite mer pengar alldeles innan man går hem. Det behövs ju om inte annat, när en till bebis kommer! :)

Men nä, nu ska jag göra lite grötfrukost. Är så hungrig! :)
Ha en jätte bra dag. Puss ♥

Strålande sol

Det är väl underbart att vakna på morgonen till strålande sol?! :) Och skönt var det när klockan stod på 8 imorse när jag och Novalie slog upp ögonen. Dock har hon ju varit vaken i ca en timme inatt, mellan 3-4 tror jag den var. Så det känns som man sovit jätte dåligt för jag är extremt trött. Tråkigt att vara trött när det är så fint väder ute. Men vi ska gå ut efter att hon sovit vid lunch, tänkte jag :) Får se vad vi hittar på.

Igår hade vi ju folk här hela eftermiddagen :) Kims pappa, hans fru & Kims lillesyster var här. Dessutom kom min mamma, pappa & bror också. Så det var fullt hus! Kim fick fina presenter av allihopa och hans vänner så han är mer än nöjd nu när han fått pengar till fiskesaker för flera tusen! Ett årskort i Ljusne skulle han köpa i alla fall :)
Novalie fick också presenter, det var jätte fina kläder, böcker & tillbehör till hennes kök. Men jag insåg, när vi satt och lekte igår, att jag måste köpa stolar & bord till hennes rum. Hittade på IKEA för 179:- som är träfärgade. Kim ska spraymåla dom vita :) Så dom ska vi köpa. Hon har så litet rum och så stora leksaker så det blir jätte trångt. Tältet har vi fått tagit ut i vardagsrummet :P

Ja, det var väl inte så mycket mer än så för nu. Ska strax försöka lägga liten en stund.
Puss



I love you



Kalas dags

Kims familj kommer och firar han idag så jag har bakat :-) Mockarutor, kakor och tigerkaka finns också på plats!


Kung dag

Den här dagen vart ju hur bra som helst tillslut :) Vi har varit ute och Novalie har lekt och ätit glass. Jag har städat lite inomhus och jag kan ju inte annat än att säga att denna sol och värme ger en ny, välbehövlig energi! Mamma och bror kom förbi vid lunch med donken mat. Efter det tog jag och brorsan med oss hunden ut på en skogs promenad :) Det var ju hur skönt som helst, ingen jacka behövde man heller. Våren, snälla var här för att stanna!

Imorgon blir det bakning, tänkte göra jordgubbstårta och ge mig på mockarutor igen som jag har misslyckats med VARJE gång. Men inte imorgon, då tänker jag lyckas med det :) Funderar på att baka sockerkaka/tigerkaka också på samma gång. Hade tänkt göra något av det ikväll, det blir så mycket att göra imorgon annars. Men jag insåg att klockan var efter 21 när jag kom hem ifrån affären och det känns lite sent att ställa sig och baka nu. :/

Det står inget jobb på schemat imorgon heller, oturligt nog! Men jag ska i alla fall jobba fredag & lördag, bättre än ingenting :) Behöver dom timmar jag kan få ihop (var ett jävla tjat på mig och mina timmar) och jag jublade ju inte direkt över lönespecen denna månad! :( Fy faaaan, rent ut sagt. Men det är bara fortsätta kämpa, man gör ju inget annat när det gäller pengar ändå. Haha! Förhoppningsvis ser det lite bättre ut nästa lön :)

Nej, nu ska jag vänta på att BB börjar och spela lite Wordfeud fram till dess. Lägg till mig om ni vill :)
Missangie88 är mitt namn där. Ha en fortsatt trevlig kväll! Puss ♥







God morgon

God morgon! Hoppas ni sussat gott :) Det har jag, för första gången på ett x antal nätter. Förutom att man vaknat någon gång då och då av hostan men inget mer än så. Hade fruktansvärd huvudvärk hela dagen igår, från när man vaknade tills man gick och la sig. Känslan när den var borta imorse, åhhhh! Så skönt :)

Idag fyller ju Kim 25 år också. Fixade lite frulle på sängen åt honom eftersom han tjatat om det ;) Vi har typ inga planeringar alls inför hans födelsedag, känns ju lite tråkigt men hans mamma med familj kunde inte komma idag. Men det blir väl lite besök av min mamma, bror & brorson i alla fall. Vi får se vad som händer.

Jag mår inte så bra! Jag vet inte varför. Eller jo, det gör jag. Men inget jag tänker ta upp här! Men känner mig deppig och nere i alla fall. Det är jobbigt och tråkigt att känna såhär men jag kan inte rå för det. Allt är bara kaos just nu och dessutom har man mycket känslor inför att bli 2 barnsmamma. Det blir en till omställning i livet men ännu en liten bebis, självklart längtar jag och ser fram emot det som tusan ♥ Det är bara mycket känslor just nu..

Aja, det var väl allt för nu! Får se vad dagen bjuder på.
Puss ♥


Grattis

Grattis Kim på födelsedagen ♥


Läs detta

http://parnassen.wordpress.com/2012/03/14/atta-pa-en-kvinna-valdtakten-i-mariannelund-vi-ska-hamta-en-tjej-och-knulla/

Tack

Tusen tack för alla fina namnförslag! Det finns ju en HEL DEL att välja bland, om man säger så ;) Någon frågade om det var ovanliga namn vi var ute efter och ja, det är det väl :) Inget vanligt som "Fredrik" eller så, utan lite annorlunda och inte så jätte vanligt :) Jag tror att jag och gubben kommer vara lite oense om namn faktiskt, jag tycker "Mille" är fint men det gillade inte alls han ;) Men vi får väl se vad vi kommer fram till, nu har jag ju några att sitta och titta på och uttala ;) Hehe

Idag har det varit en riktigt seg dag på jobbet. Tiden har gått ganska fort men försäljningen not so good! Tur att det bara är början för mig på det där projektet, så jag hinner lära mig lite ;) Det är åtminstone skönt när man känner att tiden har gått fort och nu är jag hemma igen :)

Ska ta en dusch så fort gubben kommer in ifrån promenad med doggen och sen ska jag slänga mig i soffan framför Big Brother live, tänkte jag ;) Imorgon är det jobb igen fast det är ju inte förens på eftermiddagen så tänkte hinna med lite grejer som måste prioriteras nu, som jag bara skjutit åt sidan! Får se hur mycket man hinner med :)

Jag säger samma sak till er som jag har suttit och sagt i telefonen idag: Ha en fortsatt trevlig söndag!
Puss ♥

Stort tack till världens bästa älskling (ja, idag får han vara världens bästa;) som hade städat lägenheten tills jag kom hem! Hur skönt är det inte att komma hem till en nystädad lägenhet?! Wunderbart.



Namn på bebis

Ja eftersom vi inte fick se vad vi har för kön på den lilla krabaten i magen så blir det ju svårare med namn ;) Men helt ärligt, jag är nog lite glad att vi inte kunde se denna gång. Shit vad spännande!!! Novalie visste vi ju var en tjej men det var mer praktiskt :) Men nu känner jag bara spänning inför förlossningen (okej, jag är rädd för hur ont jag kommer ha det igen också) och jag älskar ju att klura på namn :)

Nu vill jag ha er hjälp! Jag har ganska många läsare så om ni kommenterar med ett/ flera namn ni tycker är fina så får jag lite idéer :) Kan säga att vi är inne på Nathalie/Natalie om det blir en flicka. Det klingar så bra med Novalie. Men en pojk?! Inte en susning!!! Hjälp ;)


I'm singing in the rain(?)

Herregud vilket konstigt väder! Först regnade det, sen haglade och tillsist snöade! Och sen hagel/regn igen. Nu får väl snön allt ta och sluta, det ska bli vår nu! Jag vill inte ha mer snö :) Tur det inte kommer så pass så det ligger kvar. Det får gärna regna i flera dagar, bara jag slipper se snön!!

Jag sitter och väntar på bussen till jobbet nu. Kom visst typ 30 min tidigare så har suttit här en stund men den borde komma om ca 5-7 minuter nu :) Jag har sovit som en jävla kratta inatt, först kunde jag inte somna pga den förjävliga halsbrännan! Trodde jag skulle spy ett tag, usch vad jobbigt det är. Nu måste jag köpa hem nyponsoppa, det hjälper suveränt för mig mot halsbränna :) Det försvinner efter 2 klunken bara. Slipper jag tugga dom där vidriga tabletterna!!! Bläää.. Ja, och sen har jag vaknat 4784 gånger också av foglossningen, hostan, sendrag i båda vaderna osv. Jag tänker bannemig inte vara gravid igen efter denna gång.

Kände mig super trött kl 7 imorse när Novalie bestämde sig för att kliva upp. Men det är bara att gilla läget och pigga till sig lite. Det tar inte emot att åka och jobba iaf så det är skönt! Har en känsla av att dagen kommer gå fort :)

Ja ja, snart hoppar jag på bussen. Hörs later!! Puss & Kram

Bjussar på en bild på mamman nu i skrivande stund :)


Saknar

Åh, hittade massor av gamla bilder :) Jag passade faktiskt bra i denna frippa! Och jag vill även bli lika smal som jag en gång i tiden var! :)


Vår, vår, härliga vår

Snart är våren här och jag har suttit och kikat på lite vårkläder till lillan :) Detta är ifrån Lindex.




Vårmössa

Jag letar en vårmössa åt Novalie och antingen så är jag väldigt kräsen (no, don't think so) eller så är det sjukt dåligt utbud med vårmössor. Men, jag hittade en som jag vill köpa av märket geggamoja :) Den kostade 199:- men då vet jag inte riktigt vad jag ska ta för storlek! 1-2 år eller 2-4 år? Hon har ganska litet huvud, det har alltid legat lite under på kurvan så att säga. Nog för att man kan skicka tillbaka eller alternativt byta om det blir fel men det är SÅ drygt, då får man bara vänta i en evighet. Säljer BarnensHus geggamoja mössor?! Tänkte om det fanns så man slapp köpa via internet. Säg gärna till! Denna är jag ute efter:


Shopping

Två bekanta har loppis här i Vallhov :) Tror dom har även imorgon! Det finns en sak jag har tittat på väldigt många gånger under graviditeten med Novalie och när hon var bebis, en babysitter som har massa olika funktioner och ljud. MEN, jag har varit på tok för "snål" för att spendera pengar på en sådan. Även begagnade går på en runt 700-800:- och ni kan aaaaaldrig gissa vad vi fick köpa denna för! GISSA?!

Nypris: Nu vet jag inte vad den kostar på te.x BarnensHus eller liknande men på Jollyroom.se går dom i alla fall på 2395:- (just nu rea på den sidan) och denna vi köpte är i NYSKICK. Inte en fläck! Ser ut som den är orörd.



.... 300:- köpte vi den för ;) ♥
Just därför älskar jag Matilda lite idag, faktiskt. (Hon som sålde den)

Sov mitt barn, SOV

Ikväll har det varit en sån här "helvetes nattningen" som jag numera tänker kalla nattningarna som blir såhär! Det tog ungefär 1,5 timme att få lillan att somna och jag kände verkligen inte för att ha en sådan kväll. Det är så irriterande när hon verkligen gör ALLT för att inte sova. Jag funderar starkt på att se hur det blir om man tar bort hennes tupplur vid lunchen men då blir hon väl så trött redan på eftermiddagen så det inte går att hålla henne vaken till 19 ens, risken finns ju. Man kan ju dock prova en dag och se, bara för att :) Det är faktiskt fruktansvärt drygt att behöva ligga i sängen med henne såhär länge, när man bara vill ha en kväll för sig själv.

Aja, tröstar mig med att det inte är varje natt det tar sån här lång tid. Tror rekordet ligger på 2-2,5 timme faktiskt. Normalt brukar hon väl somna på ca 15-30 minuter. Det kan också vara drygt! Man vill ju helst bara lägga ned henne så ska hon sova ;) Haha! Nej men några mindre minutrar hade ju inte skadat..

Imorgon är det jobbdags igen. Min astma är lite förbättrad men hostan är dessvärre ännu sämre :( Och för att vara lite äcklig så smakar det ju var i hela käften när jag hostar, mindre mysigt alltså. Förhoppningsvis så släpper det snart men jag brukar alltid ha oturen att få ha kvar hostan i flera flera veckor efter en sådan förkylning. Nu hoppas jag att fallet inte blir så denna gång men jag är väl förberedd på det.

Nu ska jag mysa lite med mig själv för sambon sitter ute i förrådet och binder flugor han. Herregud, vad skulle han göra utan sitt fiske?! Han spenderar hellre en lördagkväll där ute än här inne, framför en film, med mig. Japp, jag känner mig gaaaanska sviken ikväll faktiskt ;)


men visst, jag kan äta och dricka själv jag. filmen hoppar jag nog över!

Lördag

Ja då var det lördag :-) Gick rätt okej att jobba igår, bortsett från att man fick dra efter andan mitt i en mening! Blir det inte bättre snart lär jag nog ringa och kolla vad jag kan ta som hjälper mig.. Det tar på krafterna att ha det såhär :-(

Ja ja, jag var hemma kl 21 igår och då sov ju lillan. Jobbar 11-18.30 imorgon så hon kommer nog sova då med. Hur man ska orka med det var ju en annan femma men bäst man åker in och försöker iaf :-)

Nej, ska ta och kliva upp ur sängen nu och äta frukost med lillan.. Blir en lugn dag idag bara. Puss puss

(Jag vill åka HIT, se bild)


Helt slut

Usch, vilken jobbig hosta jag har! Och sen förkylningsastman som blir jobbig like hell emellanåt. 1,5 dag har jag fått verkligen anstränga mig med andningen, det är jätte jobbigt och man blir ju trött. Jag har fortfarande problem med astman men det har släppt ytterst lite, kanske ett tecken på att det är på väg bort! Man kan ju hoppas :) Jag har ingen astma medicin hemma heller och jag har ingen större lust att använda den när jag är gravid, vill knappt äta värktabletter då. Så förhoppningsvis kanske det lättar lite så jag slipper det.

Igår kväll somnade jag på soffan, vet inte vad klockan var men runt 21.30 skulle jag tippa på. Snacka om skönt! :) Novalie vaknade runt 2 så jag gick in och hämtade henne och la oss i vår säng. Jag klarar inte av att ligga i hennes, den är stenhård för mig! Och med foglossning så blir det värre, det känns som höfterna ska gå sönder :P
Det vart inget jobb för mig igår, jag kände att det inte var läge att åka dit när jag hade så svårt med andningen och dessutom jordens huvudvärk. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra idag heller men jag hoppas jag känner mig pigg nog att åka in! Jobbar 16-20 ikväll så det är inte så långt pass. Värre på söndag, då är det 11-19 så då hoppas jag verkligen att jag mår bättre för som sagt så behöver jag timmarna, och självklart lönen med ;)

Lämnar liten på dagis kl 13.15 som vanligt, så man får väl avvakta till dess och se hur man mår! Eftersom hon vaknade runt 7.30 idag så kommer jag inte få henne att somna vid 10.30 som jag gjort de senaste dagarna då hon vaknat vid 6 så jag lär nog få henne att sova i vagnen vilket innebär att jag lär ut och gå! Får ta en sakta promenad för att inte förvärra astman. När jag vill att hon sover i vagnen brukar jag ta en promenad på ca 1 tim & 20 min för somnar hon när vagnen rullar så vaknar hon oftast när den stannar ;) Men jag får ställa henne på dagis även om hon sussar. Jaja, det löser sig :)

Vi har nyss ätit frukost och nu ska jag bara slappa en stund. Jag känner mig trött idag även fast jag fått sova så länge, jag skulle LÄTT kunna gå och sova igen om jag hade kunnat :) Men nej, rycka upp sig lite kanske!
Hoppas ni får en jätte bra dag. Puss ♥

Sjukling

Fy F-N för att må såhär! Har legat och hostat hela natten så idag känns det nästan som att man hostat sönder luftrören, alldeles öm eller hur man ska uttrycka sig. Tungt att andas så min förkylningsastma har kommit på besök också, trevlans! :( Idag skulle jag dessutom ha varit hos tandläkaren 10.40 men det här är ANDRA gången jag får avboka i sista stund pga förkylning. Vägrar gå dit och lägga mig med en borr i munnen när man har sånna här hostattacker som man inte kan stå emot, nä det känns inte som ett bra läge att laga tänder idag helt enkelt.
Det är ju synd att man får vänta flera veckor mellan varje tid också.

Aja, det är som det är. Hade hoppats på att vara bättre idag men vart ju tvärtom istället. Can't help it!
Det blir i alla fall jobb på eftermiddagen, det är någonting jag verkligen inte kan missa. Det handlar om så få timmar och det är ju inte direkt ett ansträngande jobb så det får gå. Dock jobbigt att prata med kunderna när man helt plötsligt måste vara så otrevlig att hosta ;P Dom blir ju inte smittade i alla fall, haha.

Idag är det torsdag(!) också. Herregud, vad denna vecka gick fort. Var helt inställd på att det var onsdag jag, haha. Jag jobbar 6 dagar denna vecka men det känns helt okej. Det är väl just för att det är så korta pass. Imorgon jobbar jag 16-20 och på söndag 11-18.30 men det funkar. Behöver ju timmarna! :) Undra om man ska försöka komma iväg och kolla på lägenheterna på lördag då, kanske? Får ringa och höra med dom som bor där..

Nä, nu ska jag alldeles strax göra i ordning frulle. Här hemma gjorde vi morgon strax efter kl 6 idag (också) så det är väl bara köra på nu så man inte hinner bli trött. Blir nog en stödvila med lillhjärtat idag igen runt 10.30 tiden :) Tips på lättlagad lunch? Min fantasi för mat har lämnat mig för gott, tror jag. ;)



Godnatt



Trött, Tröttare, Tröttast

Ja, det är jag det! Känns som jag inte sovit många timmar alls, det vart ju iofs ca 6 timmar i alla fall. Men jag kan säga att jag är så fruktansvärt trött så jag vet inte hur jag ska orka hålla mig vaken! :( Jag verkligen avskyr att känna mig såhär, det är så jävla drygt rent ut sagt. Man har liksom inte tid att vara sjuk/trött när man har småbarn.

Nåja, får vila en stund sen innan jobbet så blir det säkert bra. :) Ska in i duschen med skruttan om en liten stund, tänkte jag. Hon sitter just nu och tittar på youtube på hennes favoriter "Hopphatten" och alla dess barnsånger :) Hon är så söt när hon sitter och sjunger med, hehe. En riktig sångfågel, vårat lilla hjärta. ♥

Nej, nu ska jag ta och läsa lite tidning och sådär. Tips på någon dunderkur mot förkylning och trötthet så lämna en kommentar vetja! ;) Någon kanske har någonting bra att komma med, haha.

Puss ♥

Du har nr 1 i turordning









Jag har faktiskt ingen aning om jag ens vill flytta längre. Men en titt på dom skadar ju inte! :)

Nej nej, inte bli sjuk nu

Fy tusan hur jag mår. Känner mig som en påse skit, rent ut sagt. Jag FÅR INTE bli sjuk nu. Har precis kommit igång med jobb igen och jag har fasiken inte råd att vara hemma nå mer. Varför kunde jag inte bli sjuk under hela den månaden jag var hemma för?! Nä, men det smäller till nu och det passar sig liksom inte. Får köpa panodil imorgon och pallra mig iväg så länge jag inte har feber. Bara att stå ut!

Har bäddat ned mig i sängen med datorn nu. Jag orkar inte ens sitta uppe och kolla på Big Brother, får se på tv4play imorgon istället :) Blir i alla fall, som sagt, jobb imorgon också. Ska sätta mig och fixa med Novalies dagistider med, det blir ju lite annorlunda än 8.30-13.30 nu när jag jobbar så konstiga tider. Då får jag ha henne där 3 timmar om dagen så det blir att jag lämnar henne vid 13.15 så får gubben hämta henne 16.15 för min buss går ju 16. Ett himla pusslande med dessa dagistider ibland! Bättre den dagen MAN FÅR fast jobb - för det ska jag ha efter mammaledigheten!!! ;) Det är i alla fall mitt mål, haha..

Ja men nä, det var allt för nu! Sov gott fina ni! ♥


Forever, ’till the end of time

God morgon på er :)
Här har vi varit vakna sedan kl 7 ungefär, jag har nyss stoppat i mig lite frukost efter att ha lämnat av lillhjärtat på dagis. Johanna kommer in om ett tag också, så vi får umgås en sista gång innan hon åker hem till Västerås igen! :( Sen dröjer det väl någon månad till innan man får träffas. Suck! Varför kan hon inte bara inse att det är här hemma hon ska vara?! Alla hennes nära och kära finns ju här. Vad har hon där att göra liksom?! ;) Hihi.

Ja, och sen blir det jobb för mig på eftermiddagen! Jag kommer vara hemma till 22 ikväll så det är tur att man har hela dagarna med Novalie annars hade man ju saknat ihjäl sig :) Hon kommer ju sussa när jag kommer hem. Och säkert storhjärtat med ;) Han har ju en tendens att somna med henne vid läggningen, haha.

Ja men ne, nu ska jag göra annat. Det är ju en underbar dag idag! Strålande sol och varmt är det. ♥

ååh, jag vill göra läpparna igen! :( nu känns mina sådär pyttesmåa igen.
men får vänta ett par månader till.


Fika på stan!

Sitter just nu hemma hos mamma, har både hund och barn med mig :) Jag och Johanna var ut och fikade på stan, givetvis var lillhjärtat också med! Hon har ju blivit lite bråkig på sista tiden men idag skötte hon sig utomordentligt och hade inga problem att sitta still i vagnen heller. Johanna är ju även en favorit för Novalie, märks att hon tycker om henne väldigt mycket :) Det är skönt att se att hennes blyghet släpper fort numera. Eller i alla fall när det gäller vissa personer..

Sitter och väntar på att gubben ska hämta upp oss nu. Tog en promenad ned hit men orkar inte släpa på hunden hem. Han drar ju så fruktansvärt mycket och jag orkar knappt hålla emot honom. Och lyssnar gör han inte heller! Så då fick det bli bil hem i fin vädret.. Men hoppas på mer bra väder imorgon. Ska träffa Johanna då också :) Sen blir det, som det ser ut nu, jobb på eftermiddagen/kvällen och resten av mars. :) :)

Jaja, ska väl snart åka hemåt. Hoppas ni haft en fin dag!
Puss ♥




Trött chey

Idag har jag varit SÅ trött, det känns nästan som att jag kan ha blivit tröttare av att få den sovmorgon jag behövde än att kliva upp kl 7 på morgonen :) Det har varit full fart på lilljäntan våran och nu vägrar hon sova. Jag har ju stått och lagat mat i en timme till mig & älsklingen, som jag tänkte vi skulle äta när han kom hem. Men nu vill hon ju, som sagt, inte sova alls så vi får nog kanske inte någon mat ro ändå. Hon har krånglat jätte mycket med sömnen de senaste dagarna men det är väl en period hon kommer in i då och då. Novalie har ju aldrig varit riktigt lätt att få att somna, man måste ligga med henne och det tar minst 20 minuter. Men så är det! :)

Kim försöker lägga henne nu, hon började ju ropa på honom när han kom hem såklart. Novis har inte träffat pappa så mycket idag, han åkte iväg och fiskade direkt när vi hämtat hem henne. Så hon saknade väl honom och kanske är en anledning till att hon inte vill sova, hon vill kanske vara vaken och mysa med oss istället :)

Men det har varit en skön söndag och jag har lagt intresseanmälningar på kvällsjobb. Får se om dom blir godkända imorgon så man kommer igång och få jobba igen! Nog för att det bara är kvällstid men det får duga tills det finns lediga dagtidspass igen vilket jag hoppas på. Väääldigt snart. Jag behöver verkligen timmarna! :/ Men kväll är bättre än ingenting alls, såklart.

Men nej, nu ger Kim upp med nattandet också. Hon vann denna gång!
Vi ska väl äta och försöka kolla på BB live åtminstone. Får väl se hur det blir med det ;)

Ikväll är jag kocken

Ja, nu ska jag laga lite god mat :) När det kommer till tex kött & kyckling så brukar Kim vara den som fixar käket, han är GRYM på just det ;)


Mammas hjärta



Vad tycks?

Jag har, som ni kan se, lagt in en ny design. Letade upp en fin via google igår eftersom jag inte kan göra en helt ny själv :) Idag ska jag få hjälp av min sambos lillesyster att ändra headern. Jag känner inte att bilderna tilltalar mig särskilt mycket, faktiskt. Haha! Och passar inte direkt in i bloggen heller, jag föredrar ju att ha bilder på det som betyder någonting för mig :) Men för övrigt är den ju jätte fin, tycker jag!

Jag funderar även på att köpa mig ett annat bloggnamn, jag orkar inte hålla på att byta blogg igen sen när bebis nummer 2 kommer ♥ Men samtidigt tar det emot att köpa det när jag inte bloggar så mycket och vem vet, mindre kanske det bli med två busungar här hemma? :) Men vill man, så kan man. Tar ju inte många minuter att skriva några inlägg heller ;) Vill bli bättre på att ta kort osv med och jag bara äääälskar appen Instagram! Den använder jag flitigt nu, hihi. Där kan man ju få riktigt bra bilder.

Nåja, nu ska jag äta lite frukost(?) eller så tar jag lunch. Lillan är hos sin mormor så henne ska vi hämta hem snart också, tänkte låta henne sova middag där först :) Hade en mysig dag med Marina igår! Det ska göras om, snaart!
Ha en jätte bra söndag, njut av den sista helgdagen. Förhoppningsvis börjar jobb för mig i veckan igen.

Puss ♥

Mellomys!

Myser med Marina till Mellofinalen!! HEJJA LOREEN!!!!


 


Ta Er Tid!


Jag ber alla mina fina läsare att ta sig tid att se denna fantastiska, underbara men ack så sorgliga video.
Jag tänker göra min plikt att hjälpa dessa barn, ungdomar och vuxna, en bit på vägen.

Se den!


Stressande känsla

Hej på er!
Hoppas ni sovit gott :) Själv somnade jag vid 21 igår och sov till 7 imorse, vaknade några gånger inatt men somnade om lika snabbt igen. Har nyss slängt i mig lite frukost men innan det så plockade jag undan lite, bäddade och tvättar. Samma visa varje gång liten är på dagis, det finns inget som heter "lugn och ro" i detta hushåll. Här är det full rulle hela tiden, så fort man är själv tar man chansen att STÄDA. Va fan, finns det verkligen inget roligare att göra!? ;) Men jag måste ju säga att jag får verkligen inte ett skit gjort när hela familjen är hemma. Det är när det är lugnt och skönt här hemma som jag sätter igång. Det är lika skitigt här hemma jämt och ständigt, fattar inte hur det går till. Men det är väl så när man har små barn och vovve som drar in massa skräp och grus utifrån..

Det är bara dammsugning och torka av lite som är kvar. Och ja, såklart tvätten då. Maskinen tar 1,5 timme per tvättomgång så man får ju vänta i evigheter och det resulterar i att jag "glömmer bort"och tvätthögen försvinner aldrig :) Haha! 

Ska hämta liten igen vid 13.30 så ska försöka bara slappa lite fram tills dess :) Skönt att man inte känner sig nå trött just nu i alla fall.. Måste sätta mig och skriva klart alla personliga breven också och börja söka alla dessa jobb! Riktar mig framförallt till sommarjobb för ja, det finns ju ingen som tänker anställa en gravid tjej som bara kan jobba i några enstaka månader framöver. Då får man nöja sig med sommarjobb och kanske hoppas på någonting fortsatt sedan :) Har inte planerat att vara mammaledig så länge denna gång, helst till jag slutat ammat bara sen tycker jag att Kim kan få vara hemma och jag jobba denna gång. Jag har så mycket energi som jag vill göra av med genom att jobba. Så tammetusan om jag inte ska lyckas övertyga en arbetsgivare om det!

Jag är i alla fall jätte nöjd med mitt personliga brev, för första gången känns det som jag lyckats med det :) Hoppas det lockar till något jobb i alla fall. Jag villllll jobba!! Jag har ju redan en anställning men eftersom det inte ger något jobb så måste jag leta mig efter något annat. Jag måste ju för tusan ha lön! 4e veckan nu som jag är "arbetslös" och det betyder ju NOLL kronor i lön :(( Får ont i magen av bara tanken, därav rubriken. Jag känner mig så fruktansvärt stressad och jag känner att jag måste jobba. Viktigt att ha en inkomst, vi kan inte bara leva på en lön. Dessutom vill jag ha tillräckligt många timmar för att få en högre mammapenning än sist! Hur jag nu ska hinna få det.. Kanske måste jobba kvällar ändå. 3 timmar om dagen, men bättre än ingenting. Åtminstone tills man får något annat.. Jaja, får se hur jag löser det!

Nej, nu ska jag fixa det sista här hemma innan jag ska fortsätta med personliga breven! :)
Ha en jätte fin dag ♥

Söndagsmys!

Jag & lillskruttan sitter och har söndagsmys medan pappan ligger och sover sen ett tag tillbaka! Novalie & jag råkade ju sova i nästan 3 timmar(!) vid lunch och det resulterar ju i att hon inte är ett dugg trött förens seeeent. Som tur var brukar hon inte sova längre än till strax innan 8 på morgonen oavsett om hon somnar sent, så får hoppas det blir så imorgon med. När det är mitt i veckan vill jag gärna att rutinerna ska vara som vanligt eftersom det är dagis och massa annat, det blir helt fel annars. Man mår ju bra av rutiner men på helgerna slarvas det lite med det ;)

Sitter och kollar på Big Brother live ikväll, har faktiskt röstat på att Hanna W ska få vara kvar. Jisses! Inte för att jag tycker om hennes personlighet och allt det där, men hon är ju underhållning. Försvinner hon så försvinner ju det som är roligt att titta på. Man vill ju ha någon att störa sig på men samtidigt känna sympati för när hennes mjuka sida kommer fram - för nog allt spelar hon ett spel allt!

Imorgon ska jag lämna liten på dagis en sväng, jag har möte på Arbetsförmedlingen kl 10. Får se vad det ger mig! Jag får ju inte jobba något och har varit utan jobb i 3 veckor nu så känns som jag kanske lär söka ett sommarjobb, för pengar måste jag ha och nu har jag snart gått miste om en hel månad! Det är INTE okej. Jag gillar inte att man anställer folk (särskilt småbarnsföräldrar som är i stort behov av en lön) för att sedan säga att det inte finns jobb. Jag MÅSTE ha timmar för att få ihop en högre föräldrarpenning när jag blir mammaledig igen och då kan jag inte bara sitta hemma på arslet och hoppas på att få jobba. Nej, det funkar inte för mig!

Men nu ska jag fortsätta kika på BB ;) Ha en jätte bra söndagskväll.
Puss ♥