Helt slut!

Idag har det varit mycket :) Först dagis som man sprungit fram och tillbaka till. Jag har stressat må ni tro! :P
Jag & Novalie har ju busat jätte mycket idag. Hon tycker det är jätte kul att ligga i sängen och så puttar man omkull henne lite försiktigt! Hihi, sötnosan min ♥ Jag & Kim tog ju även en liten skogspromenad med Egon medans Novis var ute på dagis och lekte med de andra barnen. I alla fall, efter dagis och efter allt bus så slog jag in presenter till lilla Emilia som nu fyllt STOR, vilket innebär 1 år ;) Vi missade kalaset igår då Novis var såå trött efter dagis. Så vi åker dit imorgon eftermiddag istället för nu vet jag ju att hon klarar av att sova i vagnen där. Hör och häpna! Det gick ju absolut inte första dagen då jag skulle försöka men idag, när fröknarna nattade henne, somnade hon tvärt :) Det kändes jätte skönt. Dock sov hon ju i ca 1 timme bara. Men ändå, alltid en början :)

Och när stora älsklingen kom hem ifrån jobbet så tog vi och körde iväg till Högbo. Var meningen att vi skulle ta en promenad runt sjön men vi fastnade vid djuren och så fick lillan springa omkring lite som hon ville. Allt för att hon inte skulle börja bli trött så tidigt! :) Jag fick köra hem därifrån också. In på Coop och handlade lite nödvändigheter och sedan hem. Välling till lillan och sen tvärslocknade hon när pappan la henne :) Skönt! Nu blir det bara slapp resten av denna kväll. Huvudvärken har gått över och jag är inte sådär jätte trött. :) Bara seg i kroppen med ryggvärk. Men det kan jag överleva..

Kim hade även med sig nå vita armband som man tydligen ska få bättre balans av + att man inte ska vara så trött. Jag vet inte om det funkar? Jag brukar ju vara helt död vid den här tiden men känner mig faktiskt piggare :) Så kanske.. Eller så beror det på att jag sov så länge inatt :) Vi får väl se dom närmsta dagarna..

Jaja, nu ska vi slappa och se på tv. Ha en fortsatt bra kväll!

2 inskolningsdagen

Hej på er!
Idag är vi inne på andra inskolningsdagen :) Det går jätte bra! Idag har vi börjat lämnat henne ensam, först en timme innan lunch. Sedan gick vi igen när dom skulle sova. Mycket fram och tillbaka men det är det värt! Det hade gått jätte bra när vi lämnade henne, hon grinade en gång men det gick över snabbt. Hon är verkligen glad och uppåt hela tiden så det syns att hon trivs bra där! Tror jag det, med så bra fröknar hon har fått :)

Det känns så overkligt att hon är så stor redan! Vart har tiden tagit vägen?! Nu börjar man förstå när föräldrar säger att de kommer ihåg när deras (numera ungdomar) var bebisar, det känns ju som att vi var i den perioden nyss! :) Imorgon är det sista dagen som vi skolar in och på fredag får hon gå där själv hela dagen :) Eller ja, vi har inte bestämt oss för hur vi ska göra ännu. Man har ju rätt till 15 timmar i veckan då ena föräldern är arbetslös. Så antingen ska vi ha henne där 3 timmar om dagen i 5 dagar eller så har vi henne där 5 timmar om dagen i 3 dagar. Det känns ju som att 5 timmar i 3 dagar är lite bättre, då får hon ju lunch och sova där med. Dessutom mer tid över till att leka! :) Men ja, vi får se men det lutar väl åt det i alla fall..

Jag sitter ju bara och väntar på ett svar ifrån jobbet jag har varit på intervju på. Skulle få veta denna vecka och jag hoppas innerligt att jag får det. Jag behöver det verkligen nu! :) Skönt att få lite rutin på vardagen och träffa lite mer vuxna människor än vad man har gjort under tiden man varit mammaledig. Jag har ju ändå gått hemma i typ 2 år nu så det är på tiden att man kommer ut i arbetslivet! :) Tror det jobbet jag sökt skulle passa mig bra också.
Hoppas, hoppas att jag får svar idag eller senast imorgon så man slipper gå och vänta längre! :)

Novalies nya säng :-) Hon tvärsomnade i de...

img_9903 (MMS)

Novalies nya säng :-) Hon tvärsomnade i den igår kväll.. Hon gillar den bättre än spjälsängen. Usch, vad stor hon blir :P Kan även berätta att påslakanet kostar 179:- på Jysk! Rea alltså :) Hur fint som helst!!!


Min lilla lortgris & jag! Mamma älskar dig...

img_8571 (MMS)

Min lilla lortgris & jag! Mamma älskar dig så fruktansvärt mycket <3


Någon gång brister det..

Jag vet inte hur jag ska kunna sova.. Först är man skit trött sedan läser man något, brusar upp och blir förbannad och helt plötsligt så är man jätte pigg!! Jag ber till gudarna att Kim kan ge mig sovmorgon till åtminstine 9 imorgon :) Han ligger och snarkar på soffan han.. Ber jag snällt så går han nog med på't! :P

Jo men jag känner bara för att skriva av mig lite. Nämner inga namn eller dylikt. Men just nu så har min "bägare runnit över" som man så fint kan säga. Jag har tröttnat på detta skit jag suttit i mellan i.. ja, ett år minst? Varför ska jag behöva höra på problem och en massa skit jämt för? Äh, jag vet inte ens hur jag ska uttrycka mig för att inte nämna de inblandade. Men såhär är det bara; Jag har tröttnat! Nu vill jag inget mer. Jag får höra 2 olika saker från 2 olika människor. (OBS! Detta har inget med Kim att göra) Jag orkar inte HÖRA nå mer. Det är jävligt sällan jag blir förbannad på mina nära & kära. Ofta har jag sjukt mycket att säga men behåller det för mig själv för att undvika konflikter. Ja, jag måste vara konflikträdd alltså! Det blir extra känsligt när det är inom familjen eller ens närmaste vänner. Åtminstone för mig! Jag säger i stort sett aldrig ifrån på skarpen & jag säger SÄLLAN vad jag tycker och tänker om personer. Åtminstone till personen i fråga! Det är inte så att jag går och snackar skit om mina vänner bakom deras rygg, det får inte missuppfattas på det sättet. För så är det inte!

Men i alla fall.. Nej, nu är det nog. Jag är inte dum i huvudet som vissa verkar tro. Det är verkligen synd att det ska behöva gå såhär långt. Men någon måste ju säga ifrån tillslut? Och nu vart det jag. Äh, jag skiter i't. Det här vart ett riktigt förvirrande inlägg för er som inte har en aning! Men nu fick jag skriva av mig i alla fall.
Det jag ville få ut var i allafall att; Mig lurar du inte! Försök inte inbilla mig att jag har fel, för det vet jag att jag inte har. Inte denna gång!


Så avslutar jag detta förvirrande & negativa inlägg med att se lite positivt på saker och ting...
Jag är så himla glad att jag har min lilla familj ♥ För vad vore jag utan er?
Novalie, min skatt! Mitt hjärta! Mitt ALLT! Mamma älskar dig mest av allt på denna jord.
Det ska du ALLTID veta. Jag kommer aldrig sätta dig åt sidan, oavsett vad.
Du är min livs levande ängel. Min vackra, vackra dotter..... ♥

Mina favoriter!


Pssst...

Just nu får ni 40% rabatt på Ellos.se om ni handlar för minst 200:-
Titta in där vetja, ni kanske fyndar något!

Titta även in mina auktioner på Tradera


Novalies höst garderob

Såhär ser min lillskruttas höst garderob ut :) Har kanske glömt något. Det som fattas är vantar & sockor. Vinteroverallen som ni ser på bilden har jag inte köpt ännu men funderar starkt på det. Såg att leveransen var i slutet av september så behöver inte beställa den än. Men jag är bra sugen för den var ju sjukt fin & jätte billig! Frågan är ju bara hur kvalitén är. Den ska ju trots allt funka på dagis..
Jag har även köpt ett par jätte fina jeans ifrån Lindex & sen så ser man inte mjukisset jag köpte ifrån H&M med både tröja och byxa. :)






Filmkväll

Igår hade jag & min stora älskling film/mys kväll och det vart filmen "Hur många lingon finns det i världen" och jag kan bara säga en sak; underbar! Den filmen gick rakt in i hjärtat och det vart både tårar och skratt! Det är ju helt otroligt hur mysiga och roliga dessa människor är! Ja, det var en 10 poängare det där. Jag älskade den ♥

Inatt var det en jobbig natt. Kunde inte sova! Sedan vaknade Novalie och bökade omkring hela tiden, låg inte still en sekund. Mitt tålamod tog slut så jag gick ut och la mig på soffan så fick Kim ta över. Jag var på så dåligt humör och lättretlig så det var lika bra. Men tillslut gick jag in och kröp ned bredvid henne igen och somnade. Har inte sovit många timmar men känner inte att jag vill lägga mig nu och sova med henne heller. Då kanske det blir samma sak ikväll. Bättre att man lägger sig i tid denna fredag istället :)

Ja och nu är det ju bara 4 dagar kvar innan det är dags för inskolning på dagis. Jag är nervös! Dessutom får jag väl veta nästa vecka om jag får jobb eller ej! :) Så det är mycket att vara förväntansfull åt nu. Jag hoppas innerligt att inskolningen kommer gå bra och att hon klarar sig utan mig på dag 4! Det blir ju bara en dag som hon kommer vara där själv sedan är det ju helg. Men det ska bli spännande att se hur den dagen blir :)

Jaja, det var väl det. Vad ska ni göra i helgen? Hoppas ni har det bra i alla fall.
Puss ♥


Säljes

Klicka på klänken för att se auktionen -> Tradera

Ica Maxi

Fyndade ett par jätte söta gummistövlar på Ica Maxi igår :) 99kr, det tyckte jag var riktigt billigt!



En vecka kvar

Nu är det endast 8 dagar kvar tills lillhjärtat ska skolas in på dagis. Det ska självklart bli väldigt roligt och spännande men samtidigt så skulle jag, utan problem, stanna hemma med henne ett par månader till ;) Men nu är min föräldrarpenning snart slut och jag måste ut i arbetslivet så jag har inget val, tyvärr. Men till nästa barn vet jag nu hur jag ska lägga upp min föräldrarpenning för att den inte ska ta slut så fort. Det jag gjorde fel var att ta ut den månaden innan gumman kom till världen och sen tog jag ut 7 dagar i veckan. Dumt! Men man lär sig ;) Vi har ju klarat oss ändå men det är ju bättre om man kan spara på den så länge som möjligt.

Vi har ju varit på dagis på ett möte, personalen verkar vara jätte trevliga och lokalerna är väldigt fräscha! :)
Dom har även hemlagad mat där också vilket jag tycker är super bra! Jag tror att det kommer gå jätte bra. Novalie är en liten tjej som verkligen tar för sig och hon kommer nog trivas väldigt bra där, bland alla barn!

Från och med imorgon ska jag börja ändra hennes rutiner lite så dom passar bättre in med dagis rutiner. Nu sover hon ju förmiddag, 10-11.30 ungefär. Dessutom sover hon ju aldrig i vagnen! Hon har verkligen jätte svårt att komma till ro i den. Men eftersom jag ska börja lägga henne efter lunch så kanske hon är så trött så det går bra att sova i vagnen! :) Vill i alla fall testa eftersom det är så det fungerar på dagiset. Så jag tar ut henne och leker utomhus mellan 10.30-11.30 så får hon lunch då och sedan sussa :) Får se hur det går!

Det är synd att inskolningen är till för endast en förälder. Vi ville ju vara med båda två men tydligen så ska man helst bara vara en. Men då är det så! Trodde inte det bara. Personligen tycker jag att det är jätte bra om båda föräldrarna har möjlighet att vara med för det har ju inte alla. Kim kan ju ta ledig några timmar dom dagarna ifrån jobbet. Det handlar ju bara om 3 dagar dessutom. Jaja, men nu var det inte så att det var till för båda så!

Nä, jag ska ta tag i tvätthögen och börja tvätta lite medans lillälskling sover. Ha en fortsatt bra dag!

:)






har ett par till bilder men orkar inte ladda upp fler :)
tog de bästa ifrån resan i alla fall.

Jag har inte lagt in bilder idag heller. I...

img_9957 (MMS)

Jag har inte lagt in bilder idag heller. Inte funnits rätt tillfälle och nu är jag alldeles för trött. Så det får bli en bild ifrån mobilen idag så lägger jag in de andra imorgon :) Godnatt!


Turkiet resan

Hej svejs! Novalie somnade sent, typ runt 23 tiden. Jag har försökt sova men fick sedan beodrat av min fästman, som är på väg hem ifrån Jämtland, att hålla mig vaken ett tag till så jag gör väl det då :) Kan fördriva lite tid med att skriva ett inlägg istället..

Ja, resan har ju varit fantastisk! Det var ju kanske lite fel årstid att åka om man inte gillar 50 graders värme, typ. I vattnet (både poolen och havet) var där väl runt 30 grader. Man kände knappt att man klev i! :) Men, trots hettan som man ändå vande sig vid ganska snabbt, så har vi haft det underbart! En vecka gick ju alldeles för snabbt. Vi har i stort sett bara legat och solat och badat. Vart mest vid poolen för vågorna i havet var enorma! Första gången vi klev i höll man ju nästan på att drunkna, haha. Det vart 2 dagar vid stranden i alla fall..

Vi åt middag ute varje dag men lunchen käkade vi hemma i lägenheten :) Man fick ju favoritrestauranger, väldigt god mat har dom där! En dag åkte vi även till den s.k Borgen (The Castle) och det var enormt fin utsikt! Man åkte väääldigt högt upp. Vi har även varit i Bazaren 2 gånger, shopping, käkat och festat till det lite. Jag & tanterna ;) En kväll stannade jag kvar med ett par Norrmän som var väldigt trevliga. Åkte hem runt 03 på natten, helt ensam. Tänka sig att jag klarade av det :) Var ju iofs bara att ta en taxi, var inte särskilt svårt att förklara då lägenheten ligger vid en fotbolls stadio som de flesta känner till..

Men som sagt, har haft det underbart och jag längtar tills det blir ännu en resa. Känns ju skönt att man bara kan ta flygstol, man har ett boende liksom. :) Det är ju inte alla som har den lyxen! Nästa gång åker vi hela familjen och vid ett tillfälle då det inte är lika hett, den hettan skulle nog inte Novalie uppskatta!

Det tråkiga med det hela är ju att så fort man satt ned foten i Sverige vart man sjuk. Började känna av lite i halsen i Turkiet men det kom ju direkt man kom hem. Jag kan säga att jag har ju, tyvärr, inte hunnit känt av den där utvilade känslan som jag hade hoppats på! Både jag och lillan har legat sjuk i några dagar och det har inte varit någon höjdare. Dels för att hon vart riktigt krasslig (och jag med) och för att Kim åkte iväg i ett par dagar precis då. Men han ville komma hem tidigare, egentligen skulle han komma hem på lördag, men han kommer inatt istället :) Då är man i alla fall två! Men nu börjar lillan och jag bli bättre, hennes ögon och näsa rinner inte lika mycket och det är full rulle på henne nästan hela tiden.

Jag har dessutom, till råga på allt, fått tillbaka öroneksemen jag hade för ca 2 år sedan :( När jag fick dom första gången hade jag så sjukt jävla ont i örat, låg och grinade hela nätterna och knarkade alvedon som aldrig förr! Grejen med öroneksem är att man ska försöka undvika att ha öronen under vatten, då kommer dom lätt tillbaka. Och jag har ju varit massor under vatten i Turkiet! Så fick väl skylla mig själv även om det är svårt att undvika. Nu var jag till Hälsocentralen i förrgår och fick örondroppar så det ska ju bli bättre. Tur att jag inte hann få lika ont som första gången, då hade jag dött alltså. Jag vet inte om jag haft öroninflammation någon gång men jag kan ju säga att det gör säkert lika ont. Hua mig!!

Nu dyker gubben upp så det kommer bilder imorgon :)
Godnatt!

Novalie

Jag har burit barn i min kropp. Jag har matat och tröstat barn vid mitt bröst. Min kropp är inte perfekt, men när jag ser mig i spegeln är jag lycklig för jag ser en mor och det finns ingen större stolthet eller lycka.



Sorry

Sorry för sjukt dålig uppdatering :( Men både jag och lillskruttan ligger sjuka och jag får absolut inte sitta längre stunder vid datorn för henne. Kanske max 10 minuter sedan kommer hon och slår igen den :p Jag kommer skriva ett inlägg senare när hon somnat. Hon är nämligen vaken ännu för vi "råkade" somna i ett par timmar på eftermiddagen. Men vad gör det, är man sjuk så får man vila när man vill.. Hörs sen!

Imorgon åker vi hem..

Hej på er! Nu är det slutet på en grymt bra vecka! Imorgon bitti åker vi hemåt. Och det med blandade känslor. Saknar min familj så oerhört mycket men det har varit så nyttigt för mig att få ladda om batterierna :-) Jag är så glad att jag kom iväg på denna resa. Vi har mest legat vid poolen och solat o badat. 2 dagar vid havet, vågorna var grymt mäktiga så det var inte så roligt. Men det här är ju högsesäong här nu o det innebär att det är ca 50 grader varmt i solen! Och typ minst 40 i skuggan. Så man hat inte orkar göra något speciellt. Vart 2 shopping turer, det var svettigt det!! Men man ska inte klaga :) Ligger nu i sängen och försöker sova, det går uppenbarligen inte så bra :P Synd att vi åker på morgonen annars hade man ju hunnit bada och sola lite mer... Det kommer garanterat bli fler resmål hit. Speciellt när vi kommer bo i stort sett gratis :) Tur man har en moster som har lägenhet här! :D Ja ja, det var väl allt för nu. Hörs imorgon igen! Eller övermorgon ;)

Har nyss ätit frukost. Närmare 200 spänn f...

img_7733 (MMS)

Har nyss ätit frukost. Närmare 200 spänn för 2 mackor, en juice o en kaffe! Nu har vi gått upp till rätt gate o ska dricka en varsin cider för att fira semestern :) 1tim och 10 min till avgång. Saknar redan mina hjärtan där hemma!!! Sovit två timmar inatt så man kommer väl slockna i solstolen sen ;) Men vad gör det? :D


Inatt bär det av...

Har nyss nattat Novalie, hon slocknade tvärt :) Lillpluttan, så trött. Jag har nyss tagit en dusch och ska smörja in mig snart sedan ska jag försöka sova ett par timmar. Hoppas att det går! Vill inte komma dit imorgon och vara som ett slakt. Man kan ju alltid försöka sova ett par timmar på planet med men det kommer säkert inte att gå.

Idag har jag spenderat några timmar hos mamma. Först var dom (Mamma, pappa och storebror) hit på lunch. Vart pannkaka! :) Sedan tog jag cykeln dit och där vart man bjuden på tårta och bullar. Pappa fyller år imorgon men vi är ju inte hemma då så vi tog det idag istället :)

Nä, nu ska jag gå. Vi höres om en vecka!

Sitter på uteplatsen i värmen :-)

img_9462 (MMS)

Sitter på uteplatsen i värmen :-)


Rihanna

Kom även på att nu är biljetterna till Rihanna betalda! :) I november åker vi ett gäng till Ericsson Globe för att gå på hennes konsert. Sjukt kul!