Passar på

God morgon! Passar på att slänga in ett litet inlägg medan det är lugnt här hemma, såhär på morgonkvisten! :)
Idag vaknade Novalie redan kl 5 av någon konstig anledningen! Hon sov inte en enda blund igår på HELA dagen, hon tvärvägrade sova middag och jag försökte i 1,5 timme utan resultat. Tillslut fick hon helt enkelt vara vaken. Hon hade somnat runt 19 igår kväll så jag trodde hon skulle sova som en stock (vilket hon gjort hela natten) ända fram till 7-8 idag på morgonen. Men icke! :)

Jag känner att tröttheten börjar smyga sig på nu, har sovit i 4 timmar inatt och likaså igår natt. Är det inte det ena så är det det andra! Jag har hostat så mycket på nätterna och även dagarna så jag har så fruktansvärt ont i revbenen på båda sidor. Så det gör så himla ont när jag hostar :( Sedan är det halsbränna, ryggont osv. Ja, mycket fel just nu och allt på en gång. Men det är bara att stå ut! Får se om jag hinner vila lite med Novalie innan dagis.
Just nu myser vi i soffan framför barntv så jag kanske kan lägga omkull henne snart..

Jag jobbar ons-lör denna vecka så det blir inte så mycket helg för min del men det gör inget. Ju fler timmar man får ihop innan månadens slut desto bättre eftersom jag varit hemma väldigt mycket just denna månad. Det är ju så få timmar också så det spelar inte så stor roll men imorgon blir det 11-18 så då är det ett lite längre pass.

Ja, men så är det i alla fall. Graviditeten går bra, har halsbränna som vanligt men det var nog värre med Novis. Ibland räcker det att jag dricker lite mjölk så är det bättre, faktiskt :) Har ju tuggtabletter mot det men jag vägrar tugga dom, så fruktansvärt ÄCKLIGA så jag kräks av dom. Men nu är det inte så långt kvar, tiden går ju så fort, så det står inte på förens man är icke-gravid ;)

Jaja, jag ska väl göra nå frukost snart. Är så hungrig! Ha en jätte bra helg :)
Puss ♥

Lördagskväll hos mamma/mormor

Hej på er! :) Denna kväll spenderas hemma hos Novalies mormor. Vi har inte gjort så mycket, Novalie har pysslat lite och målat med vattenfärg. Har nyss fått henne att somna! Tog bara sisådär över 1 timme men har mig själv att skylla då vi sov sent på eftermiddagen. Imorgon måste jag börja ändra om rutinerna nu när det är dags för dagis i veckan så det inte blir helt knas :)

Vi har ätit pizza här ikväll & lite gotta. Hade tänkt se film men det blir nog inte av nå med det inte. Får se vad som händer imorgon då :) Ska i alla fall ta ut hunden på en sista kvällspromenad om en stund. Får se om man hoppar i säng sen och försöker sova. Har ju en sån förbannad hosta som är sådär riktigt irriterande, bara retar i halsen och hostar så man inte kan sova. Förkylningsastman sätter sig alltid in på natten också men har med mig astma medicin utifall att man behöver ta den :)

Kim somnade vid 15.30 idag på eftermiddagen och jag får inte tag på karln så han sover väl än?! Inte så smart kanske :p Han vaknar säkert inatt och är super pigg istället. Well well, not my problem ;) Stackarn..

Hade tänkt gå på klädbytardagen i Vallhov idag också men det vart inte så, kanske var lika bra det när man inte är frisk. Men hade varit roligt att se vad det fanns för något, man kan ju göra riktiga fynd många gånger! :) Novalie är i behov av lite fler byxor så det lär inhandlas snart också. Inte ett bebis plagg har vi köpt ännu heller men har ju en hel del kvar efter Novis men det mesta är ju i rosa :P Men lite neutrala färger finns det också.
Om 2 dagar är det prick 3 månader kvar till BF, tiden går så jäkla fort!

Jaja, nu ska jag göra annat innan det är dags att gå ut och sedan sussa lite!
Ha en jätte bra kväll :) Puss ♥


Barnmorskan

God kväll! Sitter just nu i soffan efter att ha fått lillan att somna. Hennes rutiner har blivit helt knas sedan hon vart sjuk, dom sover ju mer och jag kan inte riktigt tvinga henne att vara vaken när hon har feber osv. Så det har fått blivit som det blivit och det är ju ingenting som inte går att ändra tillbaka sedan :) Vi sov till 10:20 på förmiddagen idag eftersom hon varit vaken ett par timmar inatt, det var välbehövligt. Jag fick ringa och omboka tiden hos tandläkaren, dels för att jag är sjuk och dels för att jag var så äckligt trött så orkade knappt stå upp!
Som tur var kunde jag somna om efter att jag pratat med dom :)

Hade tid hos barnmorskan kl 12 som jag verkligen var tvungen att gå till! Skulle ha varit där förra veckan egentligen men vart ju inte så då jag dubbel bokat tandläkaren och barnmorskan då. Men i alla fall, vi åkte dit hela familjen och satt och snorade och hostade ;) Stackars Eva, haha! Men allt såg jätte bra ut, hjärtljuden ♥ var jätte bra och allt annat såg bra ut. Jag har dessutom gått ned i vikt vilket jag vart jätte glad över! Har bara gått upp 6 kg sammanlagt under graviditeten hittills och det känns jätte bra, ska försöka hålla fast vid det trots att man växer och samlar på sig vätska. Kanske kan jag fortsätta gå ned lite till för foglossning och allt blir mycket bättre ju mindre jag väger :)
Så det var bara ett positivt besök idag! :)

Och i skrivande stund är det full fart på bebben, det är nog mer liv i denna än vad det var i Novis. Herregud, hela jag gungar när h*n sätter igång :D Haha! Lite obehagligt ibland men så länge mina revben får vara ifred är jag glad. Kissblåsan är heller inte så kul att bli sparkad på :P Men äh, jag mår bra för övrigt och det är huvudsaken! Och bebis då självklart ;)

Ska väl försöka sova om en stund, men känner mig inte trött ännu! Imorgon blir det en myskväll hos mamma faktiskt, allihopa är sjuka så då kan vi samlas och vara sjuka ihop :D Kommer nog sova där också. Kim jobbar hela helgen så det kvittar ju, slipper man vara själv. Men hoppas ni sussar gott!

Puss ♥

Sov nu lilla videung...

Åh, Novalie slog upp sina blå kl 02:50 för att vara exakt. Jag hade då fått sova i 2,5 timme ungefär, lite mer kanske. Somnade strax efter kl tolv iaf. Hon var omöjlig att få att somna om, skrek och grinade (som vanligt) när vi sa åt henne att ligga kvar i sängen.

Jag gjorde lite välling & gav henne vatten. Hon frågade nämligen efter vatten. Sen drack hon lite och kastade resten i sängen!! Hur kan hon ha blivit så fruktansvärt tjurskallig?! Trotsig utav helskotta dessutom. Jag kan ju bara börja inse att vi kommer ha en väldigt jobbig period framför oss. Förhoppningsvis sover hon snart på nätterna, tänker mycket på hur det blir med en bebis! Hoppas hon inte håller på såhär på natten då, så man får sitta vaken med två barn. :-/

Men Novis är väl i en period nu då hon testar gränser & gör som hon vill (tror hon) och det är ju givetvis en del av hennes utveckling. Men hur som så är det påfrestande och jobbigt! Jag hoppas bara på att man får lite energi genom att få sömn på natten. Oftast sover hon ju bra så att hon vaknar såhär händer ju väldigt sällan! Hon brukar alltid vakna till en gång på natten men har märkt att hon sover bättre hos oss än i sitt rum. Och jag läste även att 2-3 år kan dom behöva sova hos föräldrarna ett tag igen. Även det har något med utveckling att göra. Nu sover hon ju hos oss för att hon är sjuk, annars somnar hon nästan alltid i sin säng :-) Sen kommer hon in hit själv på natten.

Nåja. Det är som det är nu. Själv ligger man och snorar, hostar & har förkylningsastma. Yey! Hade hoppats på att få slippa bli sjuk men icke.. Bara Kim som är frisk hittills.

Ja det var väl allt för nu. Hoppas ni sover gott :-)


Sjukisar

Ja, nu är det min tur att bli dålig. Och jag känner mig heeelt färdig idag :( Ville inte kliva upp kl 7 men det är ju det som är morgon nu för tiden. Fick sovmorgon igår så får väl vara nöjd med det. Åhh, jag vill verkligen inte bli dålig. Allt blir så himla jobbigt och omständigt då, känns det som. Och jag är på så dåligt humör, vet inte varför men känner mig bara så otroligt less! Kanske för att jag bara sutitt hemma och inte gjort ett skit på några dagar? Men i eftermiddag tar jag bussen till jobbet i alla fall, skönt att bara komma ut ifrån hemmet lite. Får se när Novis kan gå på dagis igen också, hon har ju varit feberfri i 2 dagar nu men hon hostar och snorar ganska mycket. Kan ju inte hålla henne hemma hur länge som helst pga lite förkylning heller. Jaja, vi får se! :)

I helgen har jag ingenting inplanerat, blir väl bara att kurera sig då antar jag. Vill komma iväg på klädbytardagen på lördag i alla fall, hoppas man kan det! :) Men utöver det så, ingenting. Och jag skulle behöva ner på stan idag också! Eller till apoteket. Ska köpa järntabletter och någon flourskölj jag fått på recept av tandläkaren.. Kanske är dags att hämta ut det nu :) På fredag fick jag tid hos barnmorskan också, äntligen! Som jag har försökt att få en tid där, alltså. Galet.. Men innan ska jag till tandhygienisten.

Ne men jag hade nog inte så mycket mer vettigt att komma med. Ska försöka få in lite bilder snart med :)
Puss ♥

2 siffrigt :-)



Härligt väder

Idag har det väl varit kanon väder?! :) 20 grader varmt, har haft köksfönstret öppet hela dagen i stort sett. Dock har jag inte varit just ute och avnjutit värmen för liten här hemma är sjuk igen. Låg och hade feber frossa hela natten, fram till typ 4 imorse då febern brakade lös. Hon vart kokhet, bokstavligt talat. Har aldrig känt henne så varm och det visade sig att tempen då låg på 39.9 och då var den inte klar ännu, men hon får sån panik av tempen så vi kunde inte ta den klart. Gissar att den hade stigit till 40 då i alla fall. Tvingade i henne alvedon och lite vatten, då sjönk febern snabbt och hon kunde somna. Inte roligt alls när dom är sjuk! :( Nu är det riktigt ordentligt också, hostar och snorar massvis med. Mitt lilla hjärta! Hon sov till 7:30 imorse, Kim fick då kliva upp med henne så jag fick sova vidare. Hade ju bara sovit mellan 4:30-7:30 då jag så var rätt trött.

Hon är pigg emellanåt men efter tuppluren vid lunch så vaknade hon med feber igen. Dock inte lika hög men fortfarande feber. Har fått i henne vatten & en välling flaska idag. Hon åt lite frukost också :) Hon är hängig och trött nu, sitter och myser med pappa i soffan ♥ Får se om hon vill vila en stund..

Jag har varit på städ/bak humör idag.. Slängde ihop en tigerkaka efter att jag diskat och skurat rent köksbänken och spisen! :) Sedan ställde jag mig och lagade lite stuvade makaroner och falukorv till middag :) Mycket gott! Min far lärde mig att ha i lite muskotnöt i redningen, det blir mycket godare kan jag lova. Fast man ska inte ha i nå mycket, smaken är ju väldigt stark så det räcker med ett kryddmått typ. :) Prova om ni inte gjort det!

Funderar på att lägga mig och titta på New Girl som jag blivit besatt av. Tur avsnitten ligger på 20 minuter styck, har redan sett 7 avsnitt och skrattat till varenda en :) Jag brukar vara svårflirtad när det kommer till komedi serier men denna är precis min humor. Ruskigt skoj! Har hela säsongen på datorn så ska väl nöta igenom den.

Helgen har varit lugn. Igår var vi ute och lekte i 5 timmar sammanlagt. Novalie blir ju aldrig trött i sina ben, hon kan gå huuuuur länge som helst :) Mamma var förbi här tidigare idag med så Kim fick byta till sommardäck på hennes bil. Novalie älskar ju sin mormor så himla mycket så hon blir alltid jätte glad när hon kommer och självklart väldigt ledsen när hon går! Tur att hon har henne :) En stor trygghet i hennes liv ♥

Annars då? Händer inte så mycket. Ringer och bråkar på Försäkringskassan om vartannat, ansökte om vab dagar i februari. Dom har NU räknat ut min årsinkomst men då har dom bara räknat fram till mars månad? Ungefär som att jag skulle ha slutat jobba då.. Vet inte vad dom håller på med på det där stället. Har ringt och tjatat hur många gånger som helst nu. Ska ringa på måndag igen och kolla så dom skickar ut pengarna snart!!!
Sen hoppas jag så innerligt på en annan sak :) Håll tummar och tår för min skull! Jag kommer berätta så småningom men vill vänta ett tag till.

Nej, nu blir det lite avsnitt av New Girl. Ha det bra :) Puss

Happy gurl

Godkväll :) Hoppas allt är bra med er! Sitter just nu framför Big Brother, standard varje kväll fast igår somnade jag efter halva. Somnade skönt i soffan bredvid älskling! Vaknade dock vid 02 tiden, mådde så illa fast det gick över efter att jag hällde i mig lite nyponsoppa. Somnade sedan skönt om i sängen, bredvid mina 2 hjärtan :)

Har även sovit på soffan idag, fast på eftermiddagen. Haha trött tjej! :) Men ibland är det så skönt att kunna slumra till lite grann. Jag blir nog trött just för att jag är så rastlös också. Men men, det är som det är. Ska snart ta och krypa ner i sängen och försöka sussa lite. Novalie vaknar väl i vanlig ordning vid 01-02 tiden och ska krypa upp i vår säng. Men det är gosigt det med :)

Idag fick jag ett väldigt roligt besked dessutom, det gjorde min dag/vecka och ja, lite till :) Så himla glad blev jag. Men vad det är tänker jag inte avslöja riktigt ännu! Så det får ni vänta med att veta ;) Väldigt spännande och jag är grymt taggad! Wehooo, nu är det bara att köra på.

Nej, nu ska jag titta klart på BB! Mannen är & jobbar han, får se när han kommer hem. Lät som det kunde vara risk för att han blev kvar ett par timmar till men jag hoppas INTE! Nu saknar jag honom ♥
Själv har man en väldigt spännande, pirrig och händelserik dag framför sig imorgon ;) Hihi!!

Åh hej och hå

God förmiddag(?) på er :) Hoppas ni haft en jätte bra påskhelg och ätit massor av godis och fått fina påskägg :) Själv har jag inte fått ett enda påskägg men det är väl så när man är mamman nu för tiden ;) Novalie har fått några påskägg i alla fall och det är ju det som är huvudsaken. :)

Idag är det ju fortfarande helg så man jobbar ju inget men det gör Kim. Han jobbade igår också, får se hur länge han blir borta idag. Hoppas han kommer hem i någorlunda tid så man får lite tid tillsammans innan den "normala" veckan börjar igen, då springer vi på varandra i dörren (om vi har tur) annars så ses vi inte på hela dagarna, förens jag kommer hem ifrån jobbet kl 22. Lite tråkigt! :(

Novalie har nu, 2 nätter på rad, sovit väldigt dåliga tider. Hon somnar som vanligt på kvällarna, vaknar vid 04:30 och blir vaken till 8 och sover sedan till 10 tiden. Sedan är hon vaken till ca 19 då hon börjar bli jätte trött och somnar så fort man lägger ner henne. MEN, jag har ingen lust att kliva upp när klockan är 5 på morgonen faktiskt. Även om det är skönt för oss att hon somnar så lätt på kvällen så fy alltså. Okej om klockan var 6 åtminstone men 04:30-05:00 är i det tidigaste laget känner jag. Förhoppningsvis är det bara något tillfälligt! :) Men det var Kim som klev upp med henne sådär tidigt imorse så jag har fått sovit ut ännu en gång och det känns ju så skönt. Men, sjukt nog, så blir jag inte nå piggare för det. Är så trött på dagarna men nu ska jag köpa järntabletter imorgon och ber till gud att det hjälper. För fy fan vad man INTE mår bra av att vara så trött hela dagarna! Man orkar ju absolut ingenting och jag blir inte en bra mamma heller, som knappt orkar stå på benen när hon vill leka!

Men idag ska vi till mamma igen och äta lunch, vi var där igår med :) Och på eftermiddagen blir det att åka till Högbo så Novalie får springa omkring och leka och titta på djuren! :) Var ett tag sedan vi var dit nu. Ja, det är väl typ det roligaste man kan hitta på här i Sandviken. Men tur dom är så små och uppskattar det lilla :)

Nu ska jag börja göra mig i ordning lite. Ikväll ska jag slänga i en hårfärg också! Som jag dragit på hela helgen, just för att jag inte har orkat. Suck! Har även dubbelbokat tandläkare och barnmorska imorgon bitti, känns lite små drygt att inte kunna ringa dit idag och ändra så får göra det imorgon. Tandläkaren är prio ett i alla fall för ändrar man tiden där får man ju vänta i flera veckor.

Ha en bra måndag! Puss ♥

Påskafton

Hoppas ni har en bra påskhelg :) Det har inte jag! Idag har jag en extremt dålig dag, är på sjukt dåligt humör dessutom. Blä!!! Men vi har storstädat hela lägenheten iaf :) Och solen lyser, så man kanske blir på bättre humör.

Novalie ska sova hos sin mormor inatt & vart precis hämtad. Kim ska till en kompis och grilla & spela tv spel så blir en lugn kväll för mig framför film eller så :) Kan vara skönt ibland det med även om det blir tomt.

Svar till Jennie: Vi har också Eva som BM men vet ej om vi kommer gå på föräldrargruppen denna gång, beror på hur vi jobbar osv :) Men kanske!

Svar till Anonym: Jag tycker inte att Novalie & Nathalie klingar dålig fantasi, då borde Tuvalie också göra det :) Men vi väljer ju såklart namn som vi tycker mycket om och Nathalie är ett fint namn. Tuvalie faller inte mig personligen i smaken men tack för tipset :)


Glad påsk

Hej på er! Idag är det skärtorsdag och det innebär att det är röd dag imorgon så kortvecka på jobbet och långhelg :) Dock blir det ingen halvdag för mig idag, som det är för många andra, utan jag jobbar 8 timmar. 13-21 ser det ut för mig idag, lite konstiga tider men jag är tacksam för att få jobba de timmarna eftersom jag var hemma i måndags och ledig imorgon. Då kan det vara bra att få ett par extra timmar :)

Vad ska ni göra i påsk? Jag har ingen aning om vad vi ska göra faktiskt. Jag tycker inte om påskmat (inte julbord heller för den delen) så jag är inte skit sugen på att äta något sånt! Men men, vi får se vad vi hittar på :)

Jag är fruktansvärt trött som vanligt! Var ju och tittade blodtrycket när jag lämnade prover, hade lågt blodtryck och hög puls. Det förklarar ju varför jag känner som jag gör. Det är fruktansvärt drygt i alla fall, ska ringa BM idag på eftermiddagen och boka in en tid. Om jag får tag på henne dvs! Det är ju dags att gå dit nu.

Har tagit ett morgonbad med mitt lillhjärta, sen åt vi frukost. :) Hon ska inte på dagis idag utan hon ska vara hos sin mormor hela dagen istället. :) Det kommer hon att älska, tror jag! Själv ska man ju försöka äta någon lunch innan man drar iväg.. Får se vad jag hittar på!

Ha en jätte bra påskhelg!

Rabatter

Jag var ju in till Valbo i fredags för att köpa ett par mammabyxor & en foundation. Ja, det var ju rätt billigt! ;) Mammabyxorna kostar 299:- på H&M och foundation kostar väl typ 140:- eller något sånt. Men jag behövde bara betala 178:- för ALLT. Hur nice? :) Hade ju fått guldbonus på 200:-, sen hade jag även en 20% rabatt på valfri vara. Till er gravida: Byxorna är verkligen SUPER sköna och fina :)

 


Hej och hå

God morgon! Här har vi nyss fått i oss grötfrukost och hårdbrödmacka, gött :) Det är ju galet vad länge man håller sig mätt på gröt, så skönt att inte behöva bli hungrig så snabbt efteråt.

Hoppas ni har haft en bra helg! Det har jag :) I lördags var jag och Novalie ensamma hela dagen, vi var ute och gick i över 2 timmar. Var på skolgården här i Vallhov och gungade lite, gick till affären och sen hade vi lördagsmys med tacos till middag :) Kim hade tagit med sig hunden till Ljusne och fiskade från tidiga morgon (han åkte vid 04.00) till runt 21 på kvällen. Fattar inte hur han orkar :) Men det var i alla fall en toppen dag för mig och lillskruttan.

Igår var vi ute i skogen i över 2 timmar, det var hur skönt som helst. Mamma, bror, brorson, Kim, hunden jag och lillan! Vi gick lite vilse där ett tag men hittade tillslut rätt. Marina mötte upp oss och sedan skulle vi bege oss till Gävle för att gå på "En gång i Phuket", en riktigt bra film. Man skrattade mycket :) Helt klart sevärd!
Vi tåg tåget hem ifrån Gävle, jag promenerade från Resecentrum och hem så igår fick jag mycket motion kan jag säga. Hade hoppats på någon form av träningsvärk idag men icke! ;) Men istället är jag SUPER trött. Det kan ju såklart även bero på att Kim har snarkat som en galning hela natten. Övervägde om jag skulle strypa han där ett tag men jag fick snällt gå in och lägga mig i Novalies säng istället.

Och nu börjar en ny jobbvecka igen. :) Jag ser fram emot det! Jag kan säga såhär, jag ser inte mig själv som en telefonförsäljare med det nya projektet. Nadja, som arbetar för Rädda Barnen, fick mig att inse att vi är en stor del utav exempelvis svältkatastrofen! Det är ju vi tjejer, som sitter och samlar in månadsgivare/medlemmar, som kan göra skillnad! Jag anser att vi gör någonting riktigt bra & det är värt varenda sekund att försöka hjälpa dessa små barn. Det är roligare att jobba när man känner att man jobbar för någonting bra än att sitta och sälja te.x kreditkort. Ja, ni förstår vad jag menar :) Det som är synd med detta projekt är att det inte är på helger så jag får inte ihop många timmar per vecka, vilket resulterar i bara någon enstaka tusenlapp i lön och sen får man räkna bort 700:- på busskortet också. Det svider i plånkan, men just nu har jag inget annat val.

Jag sitter fortfarande och hoppas på att det blir dagtid inom kort (slänger ett flirtöga till Jonna) och att dom tar med mig då! Skulle vara skönt att kunna vara kvar på Vendator nu när man ändå snart ska gå hem på mammaledighet. Och sen kanske veta att man kan återkomma till dagtid efter ledigheten.

Nåja, we will see :) Jag tror i alla fall att jag måste luta omkull mig idag innan jobbet så det blir nog inte mycket gjort här hemma innan jag kommer. Jag är så trött jämt nu för tiden så kanske ska börja med järntabletter. Det är inte kul att gå runt och känna sig som en zombie hela dagarna :( Men idag har jag tänkt att liten ska få sussa i vagnen så då blir det en långpromenad innan man ska lämna henne på dagis. Men först laga lunch och diska!

Ha en bra dag :) Puss ♥