Are you hiding for me, somewhere in the croud

God förmiddag!
Hoppas ni sovit gott :-) Det har jag! Dom senaste nätterna har det ju varit så trångt i sängen trots att jag har en 180 säng! Ungar, gubben, hunden samt två katter. Man har legat i fosterställning och det har blivit varmt. I förrgår vaknade jag kl 4 och somnade om 5:30 igen efter att ha gått ut och lagt mig på soffan :-P Novalie vill inte gärna sova i sin säng längre, vet inte varför. Men hon ber om att få sova med oss och man vill ju inte säga nej när hon blir så ledsen. Men somnar hon i sin säng så vaknar hon ALLTID på natten och kryper upp till oss. :-)
 
Jag somnade sent inatt, tror hon var runt två snåret. Men jag fick sovmorgon till 10 och då har jag sovit gott hela natten. Vart att studsa direkt upp ur sängen, klä på mig och Milliam och gå ut med hunden på en morgonpromenad. Det var kallt men skönt ändå för solen lyser! :-) Avnjutit en god frukost efter den promenaden och nu sitter jag i sängen med lillhjärtat som kämpar för att han vill sitta upp, haha. Lite för liten ännu men snart så!
 
Får se vad denna dag bjuder på :-) Tar en promenad ned till mamma senare i alla fall, tror jag. Får se om jag lämnar av hunden hos bror eller om han får stanna kvar hemma. Det är ju skönt att komma ut på morgonen men resten av dagen klarar jag mig att slippa ;-) Haha! Han är jobbig att gå med för mig lyssnar han inte på för fem öre. Jag försöker få han att gå fot och inte dra så hela vagnen är på väg att vicka men nej! Här gäspar man när matte skäller :-P Lite frustrerande att han inte lyssnar på mig men skam den som ger sig..
 
Nu ska jag gosa lite med Milliam tänkte jag. Ha en bra dag för det ska jag ha! :-D
Puss ♥
 

Utan kärlek är vi som fåglar utan vingar

Hej på er! :-)
Sitter här, i min ensamhet, och tänkte passa på att skriva ett inlägg innan Mille vaknar!
 
Har fredagsmys med mig själv just nu, precis kommit in efter att ha rastat hunden & varit på affär'n en sväng. Var tvungen att posta ett brev som jag är typ, flera veckor sen med. Haha! Har haft fullt upp idag. Städade lite på förmiddagen, gubben tog med dotra på badhuset. Hennes första gång där :-) Själv satt man och var nervös över att hon skulle halka och slå sönder huvudet eller något. Men det hade gått bra & hon hade haft super roligt. Till och med åkt rutschbana med pappa! Herregud. Dom hade lekt i vågorna också. Undra om han glömde att hon bara är 2,5 år? ;-) Eller jag kanske glömmer att hon börjar bli stor. Förtränger snarare!
 
När dom kom hem var det full fart, dom var nämligen på gång att åka till Stockholm. Hem till Novalies farfar :-) Så dom blir där under helgen. Lugnt hemma men jag saknar dom sååå ♥ Men nu kan jag passa på att hämta lite ny energi, sova lite längre och fokusera på bara Milliam. En sån helg ska jag ha med Novalie med sen när han blivit lite större. :-) Hon är så pappig nu, det är nog också pga att hon märker att jag inte har lika mycket tid. Det gör ont i hjärtat att inte ha all tid till henne men jag försöker finnas till hands för båda två även om Milliam behöver mig lite mer just nu. Tur det bara är ett tag :-) Sedan kan dom leka ihop och vi kan mysa allihopa utan att någon blir avundsjuk eller ledsen för att den får mindre uppmärksamhet. Svårt det där men man gör så gott man kan!
 
Jag har varit och storhandlat idag, fick med mig rätt mycket hem så jag är nöjd! Ja, inte shopping av kläder och sådant till mig men det vart någon julklapp åt ungarna och lite annat nödvändigt. Även mat såklart! Så nu har man fyllt upp frys och kyl :-) Det är roligt att börja handla julklappar nu, mysig stämning i affärerna när alla julgrejer kommer fram. Inte långt kvar nu! Den första snön har ju kommit också, inte för att den ligger kvar men ändå. Det snöar! En väldigt kort sommar (dålig om inte annat) och en ännu kortare höst. Den såg man inte mycket av inte! Hoppas på lite bättre nästa år. Vintern kommer kännas så oändligt lång nu när man inte haft någon bra sommar.
 
Milliam växer och gror! Han blev ju 11 veckor igår, stora killen :-) Tänka sig att nästa år firar man 2 födelsedagar för sina barn. 3år och 1år. Vad overkligt men så sjukt skojsigt. Snart står man där och ska skola in han på dagis med. Blää. Jag försöker verkligen njuta och ta vara på bebistiden. Han är så lugn, glad och snäll kille. Inte många sura miner som kommer från honom inte och det känns ju jätte skönt. Novalie var ju raka motsatsen. Hon hade ju dessutom kolik där i början, då höll man ju på att avlida. Som tur var *peppar peppar* så har inte Mille haft nå magproblem ännu. :-) Hoppas det fortsätter så!
 
Igår träffade jag bästa Johanna också. Efter att lillan vart hämtad på dagis så gick jag, dotra, son, mamma, pappa och Johanna till Jensas och åt (Johanna drack kaffe, he-he) och efter det vart det en kortare sväng på stan. Novalie vart fotad med Johanna bredvid en polisbil så det kommer att komma med i Gefle Dagblad, spännande! :-D Hoppas jag inte missat det. Måste in och kolla sen! :-P Johanna köpte även nå pysselgrejs till Novalie så vi satt och lekte. Var nog mest jag och Johanna som fick nytta av det där, haha. Men roligt var det. Ett bra tidsfördriv.
 
Jaja, får se vad resten av helgen bjuder på! Saknar min kära vän Marina väldigt mycket just nu! Känns som det var jätte längesedan vi sågs, fast det var det ju såklart inte, men det räcker med att det går 2 dagar så känns det som en vecka ;-) Jag önskar Johanna kunde flytta hem och få jobb här så hade jag mina bästa vänner vid min sida JÄMT. Det skulle förgylla mitt liv ännu mer, hihi :-) Men drömma kan man ju!!
 
Vad ska ni köpa i julklapp till era barn? Jag vet inte vad jag mer ska hitta på åt lillgumman. Har hittills köpt en kassaapparat med tillbehör, tågbana, fikabröd i sånt där mjukt tyg? :P Från IKEA i alla fall. Ett set med alla möjliga olika pärlor och så var det något mer men kommer inte ihåg. Milliam blir det ju inte nå större mängder, nå bitsaker och sånt bara. Han är ju så liten än! Funderar på att åka in till Valbo i veckan och titta lite på Toysrus också, hittade lite på hemsidan som jag tänkte köpa också. Ge gärna tips!
 
 
 
 
 
 
 
Mina älskade barn ♥
 
 
 
Novalie & Samuel, när vi hälsade på i Hofors hos Annicka :-D
 
 
Milliam och pappan

Illamående

Godkväll. Sitter här i soffan framför tvn och börjar bli lite trött :-) Sov nämligen 2,5 timme ca på eftermiddagen. Jag har mått illa hela dagen idag, varit jätte trött. Nej, jag är inte gravid, igen! Haha. Jag vet faktiskt inte vad som är fel. Men nu mår jag lite bättre. Ska väl försöka sova snart. Lillgumman ska ju upp tidigt på dagis, hon fick vara hemma därifrån idag för att hon var så dålig i sin förkylning igår men det har varit fullfart hela dagen och ingen feber så lika bra att hon får komma iväg :-) Förkyld kan hon ju vara i evigheter, det är ju sånna tider nu.
 
Själv ska man iväg på öppna förskolan 13:30 imorgon. Ska bli roligt, vi verkar bli ett par stycken. Innan dess, beroende på hur natten varit, ska jag försöka storstäda hemma. Behöver dammsuga och torka golven :-) Ska tvätta den sista tvätten också, tänkte jag. Får hoppas man hinner med allt.
 
Igår bakade vi också :-) Geishakaka och vanilj- och kanelbullar! Vaniljbullarna vart super goda och saftiga. Jag föredrar vanilj framför kanel. Smakade en pyttebit av Geishakakan med och den vart god! Geishakladdkaka, rättare sagt. Personligen tycker jag inte sådär jätte mycket om den chokladen, visst är den god men ingenting jag köper för att äta om jag är sugen på choklad eller godis. Men jag har aldrig gjort någon så ville testa! Det var ju super enkelt också, bara gå efter recept på en vanlig kladdkaka och hacka geishachoklad och röra ned det i smeten. :-)
 
Hade tänkt baka lite mer idag, dumlemuffins, citronmuffins och chokladbollar. Men det vart inte av! Vi ska försöka baka lite bröd också, kanske tar det i slutet av veckan eller så :-) Finns ju inget godare än nybakat bröd. Jag har aldrig bakat bröd så det ska bli roligt, vet inte vad för bröd bara. Russinbröd är ju sjukt gott, kanske blir något sånt. Får se! Novalie älskar ju att baka så jag längtar jätte mycket tills vi ska baka pepparkakor! Vad roligt vi ska ha det då, lillhjärtat mitt är så händig! Hon är duktig på det mesta och för att vara 2 år är jag väldigt imponerad av henne.
 
Millam växer och mår bra han också :-) Har en sån snäll och underbar bebis. Han gör inte mycket väsen av sig han inte. Oftast är han bara glad och nöjd. Vill INTE ligga ned så han har redan börjat kämpat sig uppåt, vill gärna sitta men inser inte att han är lite för liten än ;-) Får han inte stå eller sitta kan det bli mycket gnäll. Haha! Hoppas han blir tidig med att sitta själv, längtar till den dagen för då är han så nöjd så! Vill vara med och titta mycket och SOM han tycker om sin syster! Varje gång han ser henne skiner han upp som en sol och varje gång hon leker med honom ler han med hela ansiktet. ♥ Novalie är så underbar och jag visste att hon skulle bli en bra storasyster. Hon kommer ta hand om sin lillebror. Hon är väldigt försiktig när hon håller på med honom och hon säger ALLTID förlåt och smeker han på huvudet om hon, av misstag, råkar vara för hårdhänt. Hon vet vad man får och inte får göra. En gång skulle jag hämta skötväskan och lämnade dom själv i några sekunder bara. Hann inte se vad som hände men hon råkade göra någonting som fick han väldigt ledsen. Jag skulle gissa på att hon skulle kliva ur soffan och råkade stöta till honom.. Det såg så ut, för hon tappade något på golvet som hon ville hämta. Stackars unge vart helt förstörd när hon gjort illa honom! Jag sa väl med skarp röst att hon måste vara försiktig, ja ni vet, man blir lite överdramatisk när en liten bebis gråter så mycket.. Hon började dra sig i håret och sa "Förlåt Mille" flera gånger. Fy fan vad dåligt samvete jag fick då, jag fattade ju att hon inte gjorde någonting med mening så jag var snabb med att krama och pussa henne och säga att det inte var med flit. Då vart hon glad igen :-) Hon vill ju inte att mamma ska tro att hon gör illa lillebror med flit och det vet jag att hon aldrig skulle göra. Visst kan hon bli sur på honom och ha liksom puttat honom sådär jätte försiktigt. Men jag är noga med att få henne att förstå vad man får och inte få göra. Och hon vet det redan :-)
 
Ja ni... Man kommer nog få höra många gråt och skrik när två syskon sätter igång och bråkar! Haha :-) Men jag ser ändå fram emot den tiden. Jag tycker om att lära min(a) barn vad som är rätt och fel, dom måste få göra misstag för att förstå att det är fel och dom måste få beröm för allt bra dom gör. Det tycker jag är väldigt viktigt och en stor del av uppfostran! Kanske den största delen :-) Gör man inga misstag så lär man sig ju aldrig något av dom heller. Nej, det är skoj med barn. Det är kul att få se dom växa och utvecklas. Men det är skrämmande, särskilt när man tittar på Novalie, vad fort tiden går!! Det känns som hon nyss var en bebis ju. Nu står hon i hallen, med armarna i kors, surläppen framme och säger "Hej då" när hon är arg på mig eller Kim :-) Man kan INTE låta bli att flina, att känna den där värmen i kroppen och bara studera henne när hon är sur. För som hon är söt när hon är sur!! Konstigt nog blir hon på pricken lik sin mor i ansiktet ;-) Nåja, nästan i alla fall.
 
Ja, jag älskar mina underbara barn. Och jag är GLAD att jag fick barn så tätt, dom kommer ha så mycket nytta av varandra när Milliam blir lite större :-) Åldersskillnaden kommer knappt märkas när dom är i tonåren, förhoppningsvis är dom bra vänner. Jag och min bror kom ofta bra överens när jag var tonåring, vi kunde umgås osv. Hoppas det blir lika för dom. Men det tvivlar jag inte på! Syskon är ju en bästa vän...
 
Nej nu ska jag inte skriva mer för ikväll ;-) Hoppas ni haft en bra helg! Puss ♥
 
 
 
Min vackra, underbara son ♥
 
 
Geishakladdkakan
 
 
2 utav mina ♥ bakar bullar :-)
 
 
Mammas stora tjej leker med bondgården hemma hos Mommo ♥

Nobody knows what i'm feeling inside

Som vanligt: Godkväll!
Som ni märkte var jag ju seg på att lägga in de få bilder som vart från i lördags. Eller ja, fler bilder finns men man måste ju inte dela med sig av precis allt ;-) Right? Haha. Vi hade skit kul i alla fall. Jag var så j*vla puckad bara att jag tänkte "Jag sätter på mig skorna en stund innan så jag vänjer mig i högklackat" och dom satt på i ca 3 timmar INNAN utgång så ja, ni kan ju gissa hur misshandlade mina fötter var när klockan slog 2. Jag fick ta av mig dom och gå hem i strumpor, haha. Fy fan vad ont det gjorde, hade lust att kapa båda fötterna. Fast det hade nog gjort ondare! Närå, men seriöst. Det var hemskt! Nästa gång sätter jag på mig dom ca 5 minuter innan vi går ;-)
 
Det var inte lika roligt på krogen som det var förr i tiden, haha. "När man var ung".. Nej men det känns som det är massa småungar ute bara. Känns inte lika seriöst. Man klär upp sig och tycker att alla borde göra det när man går ut men nej, såg märkligt många med tjocktröja, mjukisbrallor och converse på sig? Nåja, man får klä sig som man vill men en krog borde ha klädkod "Festklädd" åtminstone. Så svårt kan det väl inte vara att dra på sig ett snyggt linne/t-shirt och ett par jeans?! Conversen får dom behålla, dom kan vara snygg till princip allt. Jaja.. :-)
 
Jag tog taxi hem till gubben på natten, båda barnen var ju med honom och det kändes bäst att finnas där oavsett. Milliam hade varit mycket ledsen under kvällen/natten och jag har inte hjärta att bara strunta i det och sova hemma i min lägenhet heller. Jag hade ju fått varit barnledig sedan 17 på em så jag var riktigt nöjd. Kändes inte lika roligt dagen efter. Det kändes i kropp och knopp att man varit ute så länge. Man är ju ingen festprisse numera, direkt! Sena nätter har det visserligen blivit många gånger men inte med alkohol i bilden. Kändes som jag var sjukt bakfull med kallsvettningar och huvudvärk. Det måste ha varit vinet för så full vart jag inte. Jag kände mig mer salongsberusad, om ens det. Druckit mycket hade vi gjort så bakfullan var väl inte helt oförtjänt heller. Nåja, nu dröjer det till nästa utgång. :-)
 
Ska strax krypa ned i sängen med stora älsklingen som jobbar em denna vecka. Imorgon ville han att Novis skulle stanna hemma från dagis för att han träffar henne så sällan när han jobbar såhär (då har han nyss haft ledig vecka + en dags extra ledigt) så han får väl som han vill då ;-) Vi tänkte baka bullar och sådär. Själv känner jag att dagis passar henne bra och jag vill helst ha henne där när hon bara går 15 tim i veckan, men vi kanske kan ta en promenad ned till mormor imorgon om hon är hemma och har tid/ork för oss ;-)
 
Sov gott allesammans. Hoppas ni haft en bra helg!
Puss ♥
 
 
Novalie leker tittut med lillebror :-)
 
 
Igår tog jag med henne på en cykeltur, vi tog oss till Stadsparken och lekte ♥
 
 
 
Den här synen möttes jag av i lördags natt ♥
 
 
Mamma ÄLSKAR dig mitt vackra hjärta!

Parteeey

Okej, sjukt dålig på att ta kort ;)


Jag älskar mina barn

Hej!
Nu var det ett tag sedan..igen ;-P Ni får ha överseende med att jag är kass på att blogga. Och jag får acceptera att min läsarstatistik minskat kraftigt, haha. Men det gör inget! Har säkert mina trogna läsare kvar ;-)
 
Sitter i Vallhov ikväll, har precis nattat båda barnen. Novalies önskemål dom senaste 2 nätterna har varit att få sova i stora sängen, dvs med oss. Och självklart får hon göra det! Milliam ligger bredvid henne och det är ju för underbart att titta på dom, när dom ligger där bredvid varandra och sover. ♥ Mina fina hjärtan!
 
Ikväll är Kim på en fest, får se när han behagar att komma "hem" ikväll :-P Känner jag honom rätt så lär det väl bli sent så jag sussar nog gott när han kommer. Fredrik var hit också och jag tror bestämt Novalie tyckte om honom för det var puss på munnen, eskimåpussar och hon var så go mot honom. Inte nå blyg alls nå mer den bruttan, första gången dom träffades. :-) Mysigt!
 
Jag tänkte inte vara vaken så jätte länge, ska njuta av tystnaden och lugnet ett tag innan jag lägger mig bara ;-) Imorgon ska faktiskt jag och Johanna ut. Milliam har ju visat att det inte finns nå problem med att ta flaskan så imorgon eftermiddag är det bara att pumpa ut. Har köpt NAN's ersättning utifall det skulle bli något problem. Förhoppningsvis duger min mjölk, haha. Och jag hoppas innerligt att han kommer att nöja sig med sin pappa den kvällen/natten för han är väldigt mammig just nu. Inte konstigt heller med tanke på att det är mig han är med dygnet runt, i stort sett. Men jag hoppas, så jag kan gå ut och roa mig och veta att allt är bra. För annars blir det jobbigt för mig, om han inte går att trösta. Då blir det en taxi hem på direkten, om jag känner mig rätt ;-P Men jag ska ge det lite tid, det skulle vara så skönt att få vara ensam en kväll. Överlag föredrar jag såklart hemmakvällar med min familj, det är det allra bästa som finns. ♥
 
Jaha, vad mer då.. Idag tog jag med mig ungarna och åkte och tittade på Kim när han hade hockeymatch. Svärmor följde med hon också :-) Sedan kom även svägerskan, kul! Man träffas inte alltför ofta faktiskt. Vi var där och tittade mellan 12-13:30 ungefär sedan begav vi oss hem till mamma/mormor och åt lite mat. Kim kom dit och åt lite han med och sedan drog vi mot Vallhov.
 
Jag har beställt en klänning och en tjocktröja ifrån Nelly, funderar på att ha klänningen imorgon. Tjocktröjan åker dock tillbaka, tog en L i strl och den var ju alldeles för stor! Har även L på klänningen och den var också stor men den funkade ändå. Det var mest i armarna.. Jag funderade på om jag skulle ringa Vero Moda i Valbo och fråga om dom hade en klänning i M men det blev aldrig av. Eventuellt att jag kanske springer in dit imorgon och kollar, tvivlar på att dom har den klänningen för såg den inte sist jag var dit. Nelly har den i M men skulle inte ha hunnit att byta heller, dom har blivit så seg på att skicka paket. Förr tog det 2 max 3 dagar, nu tar det närmare 5 dagar innan man får det. Jaja, jag ska prova lite olika alternativ imorgon. Blir det inte klänningen så skickar jag tillbaka den för jag kommer garanterat inte kunna ha den till nästa utgång om jag fortsätter gå ned i vikt. :-)
 
Jaja, det var väl allt för nu. Ni får se bilder efter utgången på söndag :-) (Lovar inget, ska försöka komma ihåg)
Hoppas ni får en super bra helg! Puss på er ♥
 
Såhär glad var Mille när han vaknade imorse :-D
 
 
Novalie hade fått en FET jävla festing ovanför armhålan. Det var det vidrigaste! Kim tog henne till hälsocentralen för att ta bort den. :-(
 
 
Milliam ligger under babygymmet som tyvärr inte har uppskattats nå hittills. Förhoppningsvis vänder det sen!
 
 
På bilden är det en trött och sliten mamma.
 
 
Novalie sitter och ritar
 
 
Kärlek ♥