Långa dagar

Åh herregud vilka långa dagar man jobbar nu men faktiskt så går dom ganska fort ändå. Det är ju 10 timmar om dagen fast 45 min lunch och 2st 15 min raster också. Men tyvärr är det väldigt dåligt med samtal, nu började ju allt igår så än hinner det väl hända saker. Men på 20 timmar har det ringt in 3 st sammanlagt. INTE OKEJ! Vad gör hela Sveriges befolkning? Vi har en lista på tiderna då reklamfilmerna går på tv4 så man sitter spänt och väntar efter varje filmsnutt :) Vi gör reklam på facebook också, haha. Men det hjälper ju inte! Men nu hoppas vi på mer samtal och att det rullar in lite pengar till dom små barnen :)

Ja, Novalie har ju fått krupp nu också. Det började med att hon torrhostade lite, vart hes men inget märkvärdigt. Men idag smällde det till så det låter som hon har världens astma anfall när hon andas. Kim fick hämta hem henne tidigare ifrån dagis. Han ringde 1177 för rådgivning och dom skickade han direkt till hälsocentralen. Hon fick andas in, vad jag antar är, luftrörsvidgande. Det vart även pencilin utskrivet, också luftrörsvidgande. Nu får vi bara hoppas att det hjälper! Hon har sovit som tusan på dagis, mellan 11-15 sov hon. Det är ju inte så konstigt heller när hon är vaken hela tiden på nätterna. Det gör ju ont att torr hosta så som hon gör så hon blir ju ledsen också :'( Man känner sig så himla maktlös. Önskar jag kunde ta över det så hon slapp! Men nu är det som det är..

Jag ska väl snart gå och lägga mig. Man vet ju inte om det blir så att man blir vaken inatt. Kim ska ju ta ansvaret över henne på nätterna nu när han vabbar och jag jobbar men det är ju inte säkert att jag kan sova för det! Man har ju det där kontrollbehovet, man vill vara med i allt som händer. Men det är ett måste att försöka sova när man jobbar så långa dagar..

Men med det sagt säger jag godnatt och önskar er en fortsatt bra vecka :)

Upp-och-ned dag

God kväll! Tänkte slänga in ett inlägg innan jag studsar ned i sängen.. Trött som man är jämt!

Denna helg är inge rolig alls. Kim började jobba 15 timmars i torsdag och håller på hela helgen, suck :(
Och från och med måndag börjar jag jobba 10 timmars varje dag. Inte heller någon höjdare! Ska hålla på så i 2 veckor. Som det ser ut nu i alla fall! Man kommer vara heeelt slut. Men det ska bli kul. Sitter i "Kundtjänst" åt Rädda Barnen faktiskt. :) Spännande..

Idag har det varit en, till att börja med, sjukt dålig dag. Novalie vaknade runt 3-4 imorse (vet inte exakt vad klockan var) och vägrade somna om. Hon var pigg som en lärka, och det var INTE mamman! Kims väckarklocka slog också igång kl 4 så det var bara att kliva upp. Väntade en stund, kändes som jag skulle kräkas för att jag var så trött, men gjorde i ordning en välling flaska och tog med liten in i sovrummet igen. Hon somnade, tack och lov, om i ca 1,5-2 timmar. Upp klockan 7, kände mig fortfarande dötrött!! Hon vaknar ju inte bara tidigt, hon vaknar även 1-2 gånger i timmen och grinar till. Det är väl en sån period nu. Alla dessa konstiga perioder dom små ska ha!!

Jag har fått väckt henne varje morgon vi ska till dagis men när hon äntligen var ledig så kunde jag fet glömma sovmorgonen. Så typiskt! :P Jaja.. Vi gick och la oss runt 12 tiden igen och sov i 3 timmar :) Det var så sjukt välbehövligt. Det fanns så mycket måsten idag och jag kände bara att jag inte orkar laga mat ens. Men sen fick jag tillbaka lite energi. Satt på musik, dammsög & plockade undan :) Vi tog en sväng till affären. Möttes av bror och mamma som följde med hem en kort sväng. :) :) Mycket trevligt! Satt igång med berget av disk, skalade potatis, la kött i marinad, underhöll liten däremellan, fixade potatisgratäng osv. Sen kom storhjärtat hem, som jag saknat honom idag! :) Men han såg man ju bara 2 timmar typ sen däckade han i soffan :)

Mycket gnäll idag men så får det vara ibland. Skit dag lär man få ha ibland. Som pricken över i:et har ju jag börjat fått foglossning också. Fy attan! Nu blir man påmind om hur det kändes också. Jag lär börja röra mig mer nu och försöka få bukt på den. Jag är så svag i hela kroppen så inte konstigt att man har ont jämt och ständigt!!

Aja.. Det var väl allt för nu i alla fall :) Hoppas ni har haft en bättre start på denna helg! Vi får hoppas att imorgon blir en bättre dag (för mig i alla fall) :)

Puss & godnatt ♥

Ps. Videokameran finns kvar om ngn vill köpa :)



Någon som vill köpa?

JVC Flash Kamera HD med ett SDHC Card 16GB


Videokamera med SDXC-kortplats för högupplöst video av hög kvalitet, perfekt för att dela klipp på YouTube™ och Facebook.
Har även 40x optisk zoom, avancerad bildstabiliseringsteknik, uppkonvertering
för 1920 x 1080 pixel och Intelligent AUTO för bästa möjliga bildkvalitet, oavsett scen.

· Dubbla format (AVCHD Lite och SD)
· Avancerad bildstabilisering
· Intelligent AUTO
· Tidsförskjuten inspelning
· Automatisk inspelning
· 1920x1080/50P utgång (uppkonverterat)
· HDMI®-utgång (Mini)
· KONICA MINOLTA HD OBJEKTIV
· Enkel uppladdning till YouTube™/Facebook (HD-kompatibel)
· Ansiktsavkänning
· 2,7-tums LCD(230 k)
· Pixela Everio MediaBrowser 3 medföljer (för Windows®)
· 1/5,8 tums CMOS med 1,5 miljoner pixel
· 40x optisk zoom (i HD)/ 70x dynamisk zoom(i SD)/ 200x digital zoom
· Minneskortplats för SDXC/SDHC/SD
· Programvara medföljer (för Windows®)


1300 :-
Knappt använd
mejla till: [email protected]
om du är intresserad :)

Trött i ögat

Ne, nu ska jag snart dyka ner i sängen men tänkte uppdatera lite först :)

Jag har klarat mig igenom den värsta helgen någonsin, det gjorde jag bra! Därav är man helt slut som människa nu. Men lite sömn och vila på det här så..

Imorgon är det dags för BVC och vet ni vad. För 3e gången nu blir hon sjuk DAGEN INNAN vi ska dit! Även denna gång i feber. Men nu tar vi dit henne ändå, dom får ta tempen och avgöra om hon kan ta sprutan. Annars ska dom i alla fall göra läkarundersökningen, vad nu det innebär. Men ja, dit ska hon i alla fall! :)

Hoppas ni har haft en bättre helg än mig i alla fall. Jag ska börja kolla lite efter resor men måste såklart ringa min kära moster och prata om att låna deras lägenhet i Turkiet också. :) Fast jag vet inte om vi kommer att åka ännu, jag vill så himla gärna. Jag behöver det, verkligen. Mer än ni tror! Och jag vill helst åka om max 2-3 månader för sedan är man tjock och otymplig. Kan bli jobbigt att sitta ner om man är vätskefylld med :P

Aja, det var allt för nu. Sov gott fina ni ♥



"You don't know how strong you are
until strong is the only choice you have"

mamma älskar dig mest utav allt,
jag vore ingenting utan dig ♥

Amy Winehouse


Seg dag/kväll

Idag har det inte blivit någonting gjort, alls. Jag har inte mått så bra så har sovit ganska mycket.. Novalie somnade inte förens 22 tiden ikväll och har därefter vaknat 3 gånger :( Undra när hon ska få bukt med sömnen, förhoppningsvis snart. Det måste ju vara jobbigt för henne att vakna hela tiden också men får hoppas att hon sover för natten nu. Hon har ju börjat vakna 5-6 på morgonen nu också, har gjort det i flera dagar nu.. Det är ju helt omöjligt att få rutin på sömn i denna ålder, förhoppningsvis blir det bättre inom en snar framtid :)

En annan har ju redan klivit in i vecka 13. Snart inne i vecka 14 dessutom! Herregud, tiden går så snabbt. "Bara" 6 månader kvar nu. Jag ska boka in UL tid på måndag, tänkte jag. Och sen måste jag komma ihåg att traska iväg till sjukhuset och ta prover. Det gick nämligen inte så bra att göra det när jag skrev in mig på MVC. Knappt ett halvt rör fick dom till plus att dom lära fylla flera än ett. Ni vet alla prover dom tar på inskrivningen? Jo, dom stack i båda amarna och i händerna men icke. Jag har alltid haft det där problemet :P Kommer ihåg när dom skulle ta 8 olika prover förr när jag fick blåmärken utan anledning. Ja, då stack dom överallt kändes det som. Hua mig!

Nej, men så jag fick nå papper och skulle gå till lab på sjukan när jag hade tid. Var inge brådskande men nu är det ju någon vecka sen jag skrev in mig så kanske ska pallra mig dit nu då! :) Får se om dom fick sticka i både armar, händer & fötter innan dom hittar blod :P Galet..

Ja, jag hade tänkt titta på film ikväll också men det kunde man ju fet glömma. Orkar heller inte slå på en som man får pausa en gång i kvarten för att hon vaknar. För man lär ju ligga där inne i minst 15-20 minuter innan man kan resa sig utan att hon vaknar. Lillfjärten! :) Vi såg i alla fall Seduction igår, den var jätte bra faktiskt. "Jacob" ifrån Twilight filmerna är huvudroll, jag som är torsk på Twilight tyckte det var knepigt att se han i en annan film. ;P Men ja, den rekommenderar jag. I förrgår såg vi Paranormal Activity 3, sjukt bra med. Älskar dom skräckisarna! Och väntar med spänning på 4e filmen (som garanterat kommer att komma ut)

Nä, det var väl allt för nu. Mår lite illa jag, fast har ju gjort det i flera dagar nu. Blä!
Sovgott ♥

Helg

Ja, då var det helg igen :) Familjen samlad. Vi hade planerat grillning i Högbo med vänner imorgon men flyttar fram datumet då det är många som jobbar & en del har blivit sjuka. Blir ju lite roligare om det är många barn med :)

Idag har Novalie vart ledig ifrån dagis. Jag tog ut hunden på en långpromenad och fick liten att somna i vagnen. Så härligt vinterväder idag med strålande sol. Dock väldigt kallt men ändå fint :) Efter det kom mamma och hämtade upp oss, vi handlade Mc Donalds mat idag och Novalie fick träffa sin kusin lite också. Dock är den ungen väldigt upptagen med xbox så det vart inte mycket lek där inte :P

Kim kom och hämtade upp oss efter jobbet, vi är hundvakt också så lilla Viggo var med :) Jag gick in och handlade lite nödvändigheter innan vi begav oss hemåt. Nu ska vi nog bara njuta av helgen, eller ja, åtminstone fredag & lördag för jag såg att jag jobbade på söndag. :( 8 timmar! Förra söndagen så tänkte jag "Aldrig igen" men nu är man uppsatt så lika bra att ta tjuren vid hornen. Jag har varit "ledig" (finns inget dagjobb) hela veckan och ser lika ut nästa vecka så jag får nog helt enkelt jobba kväll 17-21 istället. Det är INTE värt det & inget jag tänker köpa busskort för 700:- för heller. Mitt busskort gäller till 25e så jag hoppas dom kan ge besked om att jag får dagtid eller 13-18 igen då. Vet ju att jag har jobb vecka 5 & 6 i alla fall så det är ju skönt. 50 timmar i veckan blir det! Puh...

Ja men som det ser ut nu blir det ganska lugnt i helgen i alla fall. Hoppas ni får en jätte bra helg!
Puss ♥

Ett tag sedan..

Hej på er :) Nu var det längesedan jag skrev. Det har ju hänt lite sen sist :) Har varken haft tid, ork eller lust att blogga faktiskt.

Men här rullar vardagslivet på som vanligt, magen växer och bebis mår bra. Vi har varit på 2 st VUL (vet inte om jag berättade om den första gången) men jag fick ju ont i magen och bak i ryggen för ca 1 månad sedan. Då fick jag åka in på kvinnokliniken i Gävle och titta så allt var som det skulle. Det enda läkaren såg på VUL var att jag hade ett hålrum med vätska i.. Han kunde inte svara på vad det var så vi fick en tid en månad senare. Och den tiden var nu den 12e januari :) Vi fick se bebis igen, hjärtat slog på bra och h*n (han sa dock HAN) såg ut att må bra. H*n var redan livlig och låg inte still i en sekund så det var svårt att mäta bebis. Hålrummet var nästan helt borta så det var inget att oroa sig för, tack och lov. Man har ju gått och undrat länge vad detta har kunnat vara.. :) Nu längtar jag bara till det riktiga ultraljudet, då ska vi se vad vi har för krabat där inne. :D

Ja, och innan allt detta så var det ju bröllop också. Herregud vilken dag! Haha.. Vi satt ju igång redan 7 på morgonen och timmarna SPRANG verkligen iväg. Vi satt ju på Hudvårdskliniken och gjorde oss i ordning. Man blev lite stressad där emellanåt men allt gick som det skulle. Huvudsaken var ju att bruden skulle hinna bli klar :) Klockan 11 var det iväg till Järbo, vi åkte i någon sportbil dit. Fråga mig inte om märke men snygg var den! Haha. Där vart vi fotade och satt och väntade på att klockorna skulle börja ringa..

Fy attan vad nervös jag var. Jag var nog mer nervös än självaste brudparet, haha! Det vällde in folk i kyrkan och när klockorna började ringa så var det dags att gå ut i kyrkan. Jag kan säga att jag hade väldigt svårt att hålla mig från att börja gråta. Jag sneglade på Martin (bestman) och av blicken att dömma så antog jag att det inte fanns några servetter heller så var lika bra att knipa igen och försöka hålla sig. Haha, jag lyckades i alla fall ;)

Efter kyrkan samlades vi allihopa i festlokalen, väntade på brudparet som skulle anlända efter en liten tur i bilen :) Vi skålade med dom när dom kom, åt, lekte lekar och hade extremt trevligt!! :) Jag & Therese (den andra brudtärnan) skulle hålla ett litet tal. Jag klarade inte av det.. Stod där, började prata och tittade på bruden och hon som är en utav mina bästa vänner och ser hur tårarna börjar rinna på henne.. Då var det kört! VISSTE att jag skulle börja böla någon gång under kvällen ;) Therese fick ta över och läsa min del också, haha.

Vi åt super god mat & tårtan slog ju allt. Fy attan, den godaste tårtan jag någonsin ätit!
Nu har jag inte så jätte mycket egna bilder så har lånat i stort sett alla. Kim råkade få med sig min kamera hem efter kyrkan så fick inte nå bra kort med mobilen.. :( Och MARTINA, Kim "glömde" knäppa kort på Novalie. Jag får sätta på henne kläderna någon dag och knäppa så du får se hur hon såg ut ;) Haha! Själv hade man inte tid att knäppa kort då jag inte var hemma på morgonen och hade fullt upp med annat i kyrkan. Blir lite svårt att ta kort när man är brudtärna ;P

Men här får ni några bilder, lånade av Marina & några andra ifrån festen!



























då vi höll tal fick hon även denna present efteråt :)
ett kollage ifrån möhippan



vi kramas med den rörda bruden efter det lilla talet vi (therese) höll ;)


hehe, jag är känslosam ;) gravidhormoner


den super goda bröllopstårtan :D

och jag vill avsluta inlägget med att säga att jag är så otroligt stolt över min
barndomsvän som nu gift sig! nu är dom på deras otroliga bröllopsresa i Thailand.
jag hoppas dom njuter till 100 och har det så himla bra.
älskar dig gumman ♥



Den stora dagen

Hej och hå! Efter en dryg natt står jag nu ute och väntar på att bli upphämtad av självaste bruden och den andra tärnan :) Idag är det dags! Nu ska vi åka och göra oss i ordning och kl 13 ringer klockorna :)) Många bilder kommer såklart att tas!

Var i järbo igår och förberedde i lokalen ett par timmar. Fint som tusan vart det! Vi är ett bra team ;)

Hoppas ni kommer få en lika fantastik dag som vi! Puss


På bilden: Bruden & hennes vän och även festfixaren Louise :) Taggade brudar!!


Fått mat hos mamma :)

Och som vanligt blir man bortskämd med mat hos mamma :) Idag bjöds det på tacopaj och toscapäron till efterrätt. Det är ju bland de godaste godsaker man kan äta! Mums! :)

Nu är vi hemma igen. Snart dags för läggning av liten. Själv ska man väl slå på en film och mysa :) Väntar på att gubben ska komma hem från jobbet.

Halsen krånglar typ varannan dag, hade jätte ont i förrgår och igår var det som bortblåst. Men idag gör det ont igen! Konstigt.. Men känner mig kry för övrigt så får hoppas att man får vara frisk ett tag nu :)

Känna grymt skönt att inte ställa klockan på 05.45 imorgon bitti. Men man får väl inte sova så mycket längre för det ;) Men till 7 så blir jag nöjd. Nu måste man se till att få i sig lunch vid 11.30 varje dag så man inte sitter och är skit hungrig på jobbet. Kommer inte ha någon lunch nu när jag jobbar 4-5 timmar om dagen. Tänkte ställa mig och inviga vår nya gryta vi fick i julklapp och göra storkok av köttfärsen. Men vad vet jag inte än, slutar väl med köttfärssås. Har så dålig fantasi när det kommer till mat :P Tur man har en sambo som är duktig på matlagning :)

Ja ja, det var väl allt för nu. Har massvis att göra i veckan. Både roliga & mindre roliga saker. Tur man har ett bröllop att se fram emot :)

Puss på er!


Nytt år, nya möjligheter

God morgon! Här sitter jag och är så fruktansvärt trött, djuren väckte lillan annars hade vi nog sovit en lite längre stund än kl 7. :( Dumma dom! Får nog lägga mig en sväng på lunchen med Novalie. :)

Vårat nya år firades in med super god mat som Kim stått och lagat i flera timmar. Efter det myste vi lite på soffan bara. Det var skönt :) Idag blir det bara lugnt. Älsklingen jobbar och jag tar nog med Novis hem till mamma en sväng idag igen. Vi var där under dagen igår också..

Jag hoppas att ni alla haft ett bra nyårsfirande utan raketolyckor! Hoppas ni inte behöver vakna, första dagen på det nya året, och vara super bakfull ;) Ha en jätte bra söndag.

Puss ♥