Underbart väder!!

Åh, idag har det varit ett sånt där väder som man blir glad av och mår bra av :) Jag är verkligen ingen höst/vinter människa, blir så deppig när det är kallt och mörkt ute. Längtar som tusan till våren!!

Tog en promenad till mamma strax efter lunch tid. Var där en stund tills liten blev jätte trött. Hon fick sova i vagnen på vägen hem men vaknade (såklart) när man stannade den. Lät henne ligga och sova den korta stunden det gick utomhus. Passade på att vädra lite i lägenheten då. Hon vaknade och var jätte ledsen, vet inte varför. Som mamma kan man ju skilja på dom olika gråten och det där var ett annorlunda än vad hon brukar. Ungefär som att hon hade ont någonstans, vet inte vad det vart. Tog in henne och hon somnade om i sängen igen.. Sover fortfarande men det får hon göra :)

Klockan 17.10 börjar styrkepasset jag ska iväg med Emma på. Hade inte planerat att tränat något men hon skrev och frågade och det var ju ledigt så varför inte? :) Blir styrkepass imorgon också. Får se vad resten av veckan bjuder på för träning :) Ska kika lite om det är något intressant annars så lutar det väl åt att gå på styrkepasset på fredag också. Får se! :)

Hoppas ni haft en jätte bra dag.

Städning, tvätta, plocka och rensa

Oj oj, vad jag hunnit mycket idag. Har hunnit städat, rensat i skafferi och bland kläder och grejer, tvättat och to.m sovit en stund med lillan på förmiddagen. Nu sover hon igen och ska ta dammsugningen så fort hon vaknat till liv :) Förhoppningsvis sover hon 40 minuter till så hon slipper bli trött så tidigt idag..

Stora hjärtat är och fiskar, både han och jag hade svårt att sova inatt. Han fick väl 1 timmes sömn innan han, strax före 05.00, klev upp och gjorde sig klar inför att åka iväg. Fattar inte hur han orkar när han sovit så lite! Men ikväll är det ju i vanlig ordning bingolotto så det blir inge sova tidigt för han ;) Men jag dör inte om jag får spela för båda, dubbelt så kul för mig. Haha!

Igår var jag iväg till Järbo på loppis, min kära vän Marina satt där och sålde :) Köpte 2 st skyltar utav henne, jätte fina. Känns konstigt att köpa saker av en utav ens bästa vänner :) Hehe, men vadå. Jag bidrar ju till deras rust-kassa ;) Hehe.. Efter det åkte vi in till Sandviken igen, då gick vi in på Folkets Hus som hade klädbytar dag. Hittade 2 par klänningar till Novalie och ett mjukisset. Ska ta kort sedan, ligger i tvättmaskinen nu. Riktigt fina, faktiskt. Har rensat ut bland hennes kläder som det var stl 68 på som börjar bli lite för små nu. Sparade något enstaka plagg så nu är det faktiskt rätt tomt i hennes garderob :( Fy vad dyrt det blir när dom växer så fort dom små liven.. Men jag klagar inte på att få handla nytt heller ;)

Ska sälja klädpaket på tradera med hennes kläder och massa annat som vi inte har användning för. Jag kan lägga ut en länk till dessa auktioner när jag gjort dom om ni vill kika vad det finns! :) En del kläder är inte ens använda, prislappen kan to.m sitta kvar. Det är i alla fall jätte fina kläder och strumpor och lite annat smått och gott :) Det som är lite tråkigt med tradera är att man kan förlora så enormt på det man säljer. Jag har fått skickat iväg klädpaket för 10 kr med kläder som prislapparna suttit kvar på och som kostat 60:-/plagget. Det är ju jätte tråkigt men en chansning man får ta. Man kan ju inte lägga för högt startbud heller för då bjuder inte folk bara för det.. Men det blir nog lite större och därmed färre klädpaket denna gång så man kanske får lite mer för det.. Men som sagt, lägger ut länk till det senare :)

Och så sitter man ju och funderar på vad man ska äta idag? Jag har bara ätit en macka till frukost, inge lunch eller middag. Har inte känt mig speciellt hungrig heller, vart på så dåligt humör när jag betalat alla räkningar :P Det är synd att när man har bra med pengar en månad så är det desto mer räkningar så tillslut vart det inte mycket pengar kvar ändå.. Jaja, det lär ju finnas sånna månader också..
Jag kan bara säga att jag längtar tills jag får ett jobb så vi får 2 löner, snacka om att det kommer bli skillnad i kassan. Då ska jag betala bort ALLA jäkla mobiltelefoner jag har tagit på mig under åren och alla konton som jag också handlat en hel del på.. Slut med det nu :) Men det är SÅ lätt att bara klicka i "konto" när man beställer ifrån nätet på sånna ställen man har konto på. Tänker "Äh, jag betalar det här när jag vill" typ. Men sen kommer det ju en dag då man får en fet räkning istället, som det blivit för mig. Men nej, det funkar inte längre. Nu ska kontona bort och allt ska betalas kontant hädanefter. Har man inte råd att handla, ja då ska man inte handla heller. Svårare än så är det ju inte :)

I fredags gick jag och Marina på ett styrkepass. UR dåligt! I alla fall om man jämför med alla andra man varit på. Glömde att lägga på minnet vad hon hette, tror det var Malin eller så. Tänker inte gå när hon håller i det i alla fall. Det var typ 10000 olika övningar på ett och samma pass. Inte min grej det där som hon gjorde! Efter det vart det 20 minuters kondition på gymmet också. Härligt! :)

Oj, vilket långt inlägg det här vart. Men ja, nu har ni fått lite att läsa för idag i alla fall :)
Ska också försöka ta lite mer bilder och lägga upp. Blir så tråkigt med bara en massa text jämt!

På tal om något helt annat: Nu har jag fått hem Titanic 2 på datorn, det ni. Jag visste inte ens att det fanns en sån förens jag såg på Facebook (såklart) att någon sett den men den var tydligen inge bra alls. Vilket jag kan tänka mig också, samma visa som i första filmen. Hur troligt är det, liksom? :) Jaja, det återstår att se!

Hoppas ni haft en jätte bra helg! Det har jag :) Puss!




En gammal bild på mig & Kim :)
Klänningen jag har på bilden älskar jag men den kommer jag inte i längre.
Fick inte upp dragkedjan hälften ens så mitt mål är att komma i den igen! Bra, va? :)
(Fast tuttarna kommer ju inte sitta sådär bra i den längre)



Hahaha, STACKARS mig! Fy vad stor jag var!
Orkade knappt böja mig ner för att rätta till bollen.



Här var Novalie bara en pyttepytte liten bebis :)
Fick sin första Hello Kitty ballong med!
Men den varade inte längre, Kim tyckte nämligen att han skulle suga ut luften
ur den och prata som en smurf ;)



Nu åker mitt långa hår ur och jag kommer bli rödhårig :)
När vet jag inte men innan våren i alla fall.. Vad tror ni om det? :D



Sist men absolut INTE minst, mitt lilla hjärta som förändrar mitt liv totalt :)
Har inte kunnat fått det bättre än såhär. Hon är min livs levande lilla ängel.
I ♥ YOU


Dagen innan löning

Undra om jag får min FP imorgon eller på måndag? Det slog mig just så det ska jag titta upp! :)
Liten sover, jag sitter här. Funderar på att ta en dusch! Vart inget gym idag, hade nog inte vela gå ner dit i denna kyla i alla fall. Men imorgon är det ett pass bokat, styrkepass som jag ska gå med Marina :)
Längtar!! Tackar Emma som fick med mig på det passet för det är nog det bästa av allihopa! Man tränar ju varenda muskel man har i kroppen så det är så härligt..
Jag skulle vilja ner på gymmet och träna kondition så det får bli nästa vecka. Behöver det! :P

Snart är det helg igen och man undrar ju vart denna vecka tog vägen? Det har gått så fort! Men jag har ju haft fullt upp också så det kanske är därför det gått undan :) Annat om man bara sitter hemma hela dagarna.
I helgen så kanske jag följer med Kim ut på sjön en vända. Tar med Novis också såklart! :) Då kan hon få åka lite pulka samtidigt. Det skulle vara bättre väder då och varmare, har inte kollat själv men Kim sa det :) Får hoppas att det blir så. Grilla lite korv och sådär, känns ju som att det skulle vara hur mysigt som helst! Vi får se, men hoppas på finväder för då blir det nog så i alla fall :)

Nej om man ska hoppa in i duschen innan mammas lilla bebis bestämmer sig för att vakna igen :)
Ha en jätte bra helg!!

Somrigt till lillan


Slutet på denna helg

Ja, då var det söndag IGEN! Känns som det nyss var söndag. Men hur som, det blir bingolotto ikväll som vanligt ;) Innan det ska det diskas och städas upp lite här hemma. Kim är och fiskar, åkte tidigt imorse. Får se när han behagar att komma hem igen :) Novalie har precis somnat så jag tänkte ta en promenad så fort hon vaknat. Hade tänkt gått så hon fick sova i vagnen men hann inte så långt..

Igår var jag iväg på ett styrkepass också på 45 minuter. Shit, snacka om att man har noll muskler :P Bara uppvärmningen tyckte jag var små jobbig. Men fortsätter man såhär så blir det nog så bra snart :) Jag har en jäkla träningsvärk i hela kroppen idag så det känns att man jobbat bra. Vi körde ju med vikter vilket jag aldrig gjort förr men det var faktiskt roligt. Enligt Emma så är tempot hårdare på tisdagar plus att det håller på i 60 minuter så vi får väl se hur det går. Kommer väl inte kunna gå efteråt ;)

Men imorgon är det pilates i alla fall, inte lika jobbig och hård träning men däremot riktigt skönt. Den kommer jag se till att komma iväg på varje måndag för den gjorde mycket gott för min kropp sist jag hade pass kort och gick varje måndag :) Man känner sig som en ny människa när man går därifrån. Måste försöka klämma in gym någon dag i veckan också, vill inte bara gå på pass nu när jag skaffat mig ett kombi kort. Då gäller det att utnyttja det så mycket som möjligt annars var det ju bortkastade pengar :) För det var ju inte billigt...

Men den här gången SKA jag hålla i träningen, inga hoppa över eller liknande om det absolut inte är nödvändigt. Man mår ju så bra efter varje träning så varför ska man inte fortsätta? :) Det har blivit riktigt dåligt med promenader för mig på senaste tiden. Var ju ut varje dag men det har inte blivit så nu. Har varit så himla kallt och jag har varit trött och sådär. Men tänkte trotsa träningsvärken idag och komma ut en sväng i alla fall. Allt är bättre än inget, eller hur :D

Ska även försöka ta mig till Järbo så snart som möjligt med. Träffa Marina♥ och låna lite keratinremover av henne så jag får ut löshåret. Nu ska det väck! Nästa gång jag sätter i så måste jag sköta om det bättre. Det ser ut som svinto just nu och det är inte snyggt. Men jag ska försöka klippa mitt hår lite och färga det, ev rött faktiskt, innan något nytt löshår åker i. Har ju velat haft rött ett tag nu och bästa Johanni har lagt i rött i sitt hår så då kan man ju få lite tips och så av henne. Jag har varit osäker på hur jag ska göra för att få det rött eftersom jag är svarthårig nu men lösningen är väl att bleka det ca 3-4 gånger och sedan lägga i den röda färgen man nu vill ha.. Dock har jag så himla känsligt hår så vi får se hur det går :S

Jaja, det var väl allt för nu :) Hoppas ni haft en jätte bra helg och har en mysig söndag!

Hoppsan..

Såg att jag hade en del kommentarer jag inte godkänt eller sett ens en gång :) Men nu har jag godkänt dom, hehe. Det har inte kommit upp att jag fått några kommentarer, konstigt..
Men nu ska jag förklara varför man inte får flytta förens man bott i sin lägenhet minst 1 år..
Pratade med dom idag, ringde och frågade varför. Och det är en ny regel dom börjat med sedan i höstas. Ingen information har dock skickats ut och hon hade inte ens ursäkt för detta. Men det ligger i alla fall till så att dom vill att man bor i samma lägenhet ett år så man inte byter hela tiden. Man har rätt till 3 månaders uppsägningstid som vanligt om man vill säga upp den men man har inte rätt till en ny lägenhet inom S-hus. Skit konstigt faktiskt. Man kan ju såklart chansa och säga upp lägenheten och bara hoppas att man får en ny, men det kan man ju heller inte göra och riskera att man bli bostadslös om man inte har ett alternativ 2!

Ja, det är sjukt. Förmodligen för att dom bygger nytt, då räcker det inte med att dom höjer hyrorna jämt och ständigt. Nu får man inte flytta heller!! Men vad gör man.. Men så ligger det till i alla fall. Så ni som planerar att flytta inom S-hus och inte bott i er lägenhet i minst 1 år kan ju bara glömma det. Då får man se efter ett annat bolag att flytta till. Och Allokton är ju knappast ett alternativ. Men men..

Noll tålamod

Idag är ingen bra dag, känner mig så irriterad och har noll tålamod vilket är jobbigt när man har en liten tjej som klättrar som en apa överallt. Piss dag, säger jag bara! Jag har min jobbiga vecka och det är säkert mycket den som gör det. Men Sandvikenhus krånglar och jag vill inte bo kvar i den här skit lägenheten, men vet ni vad? Då får vi inte flytta förens vi bott här i 1 år. Hur sjukt är det? Jag vill flytta igen för att det är alldeles för dyrt här, dom höjer ju hyrerna jämt känns det som plus att här ligger elen på flera tusen under vintern. Och nu råkar ju vintern vara ganska lång, vi hann liksom aldrig spara till elen innan vi flyttade hit eftersom det vart så hastigt alltihopa..

Både jag & Kim känner att vi hade velat flyttat härifrån faktiskt och vi har satt upp oss på olika lägenheter. Men ja, då fick vi inte flytta istället. Folk försöker trösta med att vintern snart är slut osv men det spelar ingen roll för det kommer en till vinter. Och ja, man kan spara pengar tills dess men vadå? Vill man spara pengar för att kunna betala elen när det finns betydligt billigare alternativt än detta? Det är inte ens värt det. Så fin är inte lägenheten och så fint område är det inte! Dessutom har vi ingen balkong och knappt en uteplats. Den är pytteliten så man kan ju inte kalla det uteplats ens en gång.. Ja, det är mycket klag idag! Men jag är på sånt humör, tyvärr. Men nu är det bara bita i det sura äpplet för härifrån kommer vi inte! Man skulle ju tycka att det var bra om dom började skicka ut deras "nya" regler till deras hyresgäster och inte bara bestämma dom och sen tro att alla ska veta om det. Det där borde vara något alla får vara med och bestämma om, tycker jag.

Igår skulle jag velat följa med Emma på träning på badhuset men kom inte med, stod som reserv och tydligen var det många som ville träna igår. Likaså idag på Coren, står fortfarande 5 i kö :S Är alla sugen på att träna nu eller? Verkar som det.. Hets inför sommaren, antar jag.. Men på lördag är det spikat, då blir det träning. Skönt, längtar!! Dessutom ska jag ju försöka ta mig ner på gymmet så snart som möjligt också men går helst inte själv dit då jag inte kan med några maskiner..

Jaja, det var allt för idag. Vilken solstråle jag är idag va??

BVC

Igår vart det ju ett besök på BVC, det hade gått 2 månader så jag längtade mycket! Hon väger 8200g och är 72cm lång. Sist låg hon ju lite under vikt kurvan men det var förmodligen för att tänderna kom och hon åt dåligt. Men nu var allt som det skulle och hon låg 1+ på längden. Hon får alltid så mycket beröm för att hon är så näpen och duktig med allt. Så stolt över min vackra tjej! :) Finns ju inte ord som beskriver hur stolt man blir när alla tycker om henne så mycket. Men inte är det konstigt, hon är ju världens bästa ;)

Igår var det ju alla hjärtans dag med, hoppas ni hade en jätte bra dag! Kim fick ju sina presenter redan i söndags eftersom vi skulle ha en så kort dag igår. Dock var vi in till Valbo på eftermiddagen, han ville hitta en present åt mig samtidigt som mamma skulle köpa nya skor. Sedan bestämde vi oss för att åka hem och laga god mat istället för att gå ut och äta eftersom klockan sprang iväg. Vi skulle ha ca 2 timmar på oss att fixa i ordning oss och åka och äta, man vill ju inte direkt stressa så vi ska ta det en annan dag istället :)

Idag har det varit lugnt. Ingen promenad! Vi skjutsade mamma till Hofors runt 18 tiden, sedan hem och Kim är nu oss Anna & Patrik. Jag har försökt lägga liten men hon är inge sugen på att sova än. Ska strax försöka igen! Vill in i duschen men kan ju inte göra det förens Kim kommer hem om hon nu inte somnar..
Får vänta helt enkelt! :)

Hoppas ni haft en jätte bra dag..

Söndag = Bingolotto

Ja, faktiskt så börjar det bli så ;) 3 söndagen i rad nu, funderar nästan på att börja prenumerera *stava* på Bingolotto. Massa extra spel plus att man slipper tänka på att köpa varje söndag ;) Haha, närå. Det ska jag nog inte göra.. Eller....? ;)

Idag har det varit rätt lugnt. Köpte faktiskt Alla ♥ dag present till Kim förut och han fick det redan idag. Imorgon blir det så stressigt hela dagen med bebis träff(?) hos Cicki och sedan BVC kl 16. Men kanske en bio eller så imorgon kväll? Ska kolla först om det går någon och sedan höra med mamma om hon vill vara barnvakt den stunden i så fall. Han fick ett whiskey glas, Jack Daniel's, en sån där speciell vit choklad, en ros och en påse med kola i som det stod "Jag älskar dig" på :) Snäll jag! Vart dock ingen whiskey flaska som jag planerat först, systemet är stängt här i Sandviken eftersom dom bygger om.. DÅLIGT!

Sedan vart det god mat, lax och potatis med white wine and lemon sås till :) MUMS! Jag har aldrig tyckt om lax förut men denna var riktigt god! :) Lillan fick också fast kokad såklart med grönsaker och så, inge kryddor :) Bara lite färsk dill i medans det kokade. Dock så vill hon ju inte äta "vanlig" mat helst, skit svårt att få i henne. Fattar inte varför! Burkmaten med pasta, ostsås, broccoli och purjolök går i. Men INGET annat! Hon får kvälvningar och vägrar att äta, hon har inte gjort så förut. Får höra på BVC imorgon vad det kan bero på..

Nu sitter vi och väntar på Bingolotto och strax blir vi miljonärer..



Pussninuss på min lilla älskling :-*


Älsklingen




Härliga dag

Dagen började ju faktiskt bra - med strålande solsken :) Det såg så skönt ut ute och vet ni vad, det var det med! Första gången på 2 dagar jag gick utanför dörren och som jag längtat! Eller alltså, ut har jag ju varit med inte på promenad. Gick ned på stan med mammi, in på Kappahl och köpte 3 plagg åt Novalie! :) En mössa som var så SJUKT söt, hon vart som en liten docka i den. Perfekt att ha till våren!
Sen strosade vi omkring en sväng bara innan vi begav oss hem till mamma.

Kim hämtade upp mig där, åkte till Maxi och köpte lite av det som behövdes till våran hemmagjorda pizza! SÅ GOD DEN VART, helt sjukt. En tacopizza, mums. Åt hur mycket som helst, bara för att det var så himla gott. Det ska göras om snart igen! Så det har varit en riktigt bra dag idag, tycker jag :) Imorgon ska gubben jobba, förhoppningsvis inte hela dagen! Vill ju ha vår helg här hemma eftersom han jobbar hela veckorna, blir lite ensamt och tråkigt när han är borta på helgerna också :(

Hoppas på fin väder imorgon med så man kan fortsätta gå ut och gå som vanligt igen :) Längtar som attan till våren också. MÅSTE till badhuset imorgon och skaffa mig ett kort så jag kan börja träna igen. Nu har jag tänkt göra det 100 gånger men glömmer hela tiden bort det! Men imorgon ska det bli av, om det går att gå ut dvs. Men förhoppningsvis! Vill ju följa med Emma på passet på tisdag och sen ev. gymma lite om jag nu bestämmer mig för att köpa ett kombi kort. Tur man kan ta det på avbetalning annars är det så sjukt mycket pengar man måste punga ut på en gång. Inte direkt gratis att gå där..

Jaja, det var väl allt för nu! :) Hoppas ni har en underbar helg..



En utav kläderna jag köpte :)



Mössan som hennes mormor köpte åt henne! :) Söt va??


Sent kvällsinlägg

Ja, nu är klockan mycket och jag ska strax krypa ner. Novalie sover i vår säng inatt, Kim skulle natta henne men dom hamnade där inne och somnade båda två :p Det går an för denna natt :) Mysigt att sova med henne så jag klagar inte! :)

Den här dagen har gått super snabbt, har dock inte varit ute och gått någonting :( Det har varit snöstorm här idag, kände att det var en bra dag och ett bra tillfälle att passa på att städa upp lite här hemma. Det tar ju sin tid när man har en liten att ta hand om och hålla koll på samtidigt. Men fick disken diskad, dammsugit, tvättat och dammat av lite granna. Skönt att ha det gjort! Ett berg av disk varé, att man inte lär sig att diska oftare istället för att vänta tills hela köksbänken är översvämmad av disk. Så tråkigt!!

Novalie roar sig själv mycket nu när hon kan krypa omkring, hon följer efter mig vart jag en går :) Sötnosan! Det är mysigt. Men man får ju ha stenhård koll på henne också, värre blir det ju när hon börjar gå :P Men jag längtar dit med. Man är ju aldrig sysslolös så länge hon är vaken i alla fall ;)

Får se om det blir öppna förskolan imorgon, beror på hur Novalie sover inatt. Hon har ju vaknat 2 nätter på rad nu, runt 02 och velat haft välling och sen varit tok pigg. Jobbigt! :/ Men ikväll somnade hon sent, runt 22 tiden ungefär. Då hade hon varit vaken hela 6 timmar(!) och verkade ändå jätte pigg. Försökte natta henne när hon somnat på mitt bröst framför tvn men då tvärvaknade hon ju och vart vaken sen.. Men förhoppningsvis sover hon lite längre än till 7 imorgon bitti då ;)

Sov så gott!!

Gäsp...

I natt har jag sovit 3 timmar så man känner sig rätt mör i kroppen nu vill jag säga. Men ska snart byta blöja på liten och sen sova hennes förmiddags tupplur, man kan ju bara hoppas att hon vill sova längre än 30 minuter så därför drar jag ut lite på att lägga oss ;) I går eftermiddag somnade vi runt 13 och vaknade 16! Höll på att smälla av, hon brukar aldrig sova så länge! Men det var faktiskt jätte bra för hon somnade kl 20 utan gråt. Åt vällingen och sov som en stock direkt efter! Men vaknade ju dock kl 02, skulle ge henne välling men sen var hon pigg :S Jag hade inte hunnit somna när hon skulle ha mat, det var så varmt här hemma så jag kunde inte somna. Så jag somnade inte förens 04.30 imorse! :( Helt sjukt!
Men jaja, ska lägga oss strax. Hörs sen :)

Underbart väder

Men hur härligt är det inte att vakna upp till strålande solsken på morgonen? :) Man blir så pigg!
Just nu har jag precis kommit hem till mamma efter en sisådär 2 timmars promenad + att jag var in och kikade på Dollar & handlade lite på Willys. Har gett liten välling och hon leker nu på golvet. Ska vänta tills stora älsklingen slutar jobbet så åker vi med honom hem :) Hade lätt kunnat gå hem men vagnen blir så tung och dra när man har massa kassar under med matvaror.. Kanske kan ta pulkan och åka lite när vi kommer hem, om det fortfarande är skönt väder! :)

Var ut i ca 2 timmar igår med, skönt. Bra att man får dom där dagliga promenaderna, nu kan jag inte vara utan dom oavsett väder! :) Okej, kanske inte går ut i snöstorm och -15 grader men det händer ju inte varje dag nu när våren snart är här ;) Skönt, vill verkligen slippa denna vinter nu. Varför kan inte vi har vår och på gränsen till sommar året om? Lagom värme, underbart väder och allt det där! På vintern är det för kallt och på sommaren är det på tok för varmt. Man är ju aldrig nöjd! Haha :)

Jag är grymt hungrig nu, åt bara en liten skål med champinjon soppa innan jag gick ut. Får se vad det blir för mat när vi kommer hem :) Måste säga att kyckling (kall eller varm) och mangoraya är så SJUKT gott! Man behöver inget ris eller någonting till, bara doppa kycklingen. Jag skulle kunna äta ihjäl mig på sånt :) Mangoraya är faktiskt också gott till korv, jag var den första som beställde en french hotdog på Sibylla med mangoraya i ;) Dom trodde att dom hörde fel! Sen när man var dit andra gången så sa dom "Ja, just ja. Det var du det, ja" Hahah. Men prova!

Igår röjde vi hemma, jag grovstädade badrummet. Behövdes! Fy fan vad äckligt det var. Jag hatar att städa toaletten men Kim gör ju det inte så någon måste ju. Blir riktigt illamående alltså, det är så äckligt mycket bakterier och skit så man vill ju spy. Men nu är det rent där i alla fall! :) Vi gjorde även det lite barnsäkrare hemma med att plocka undan farliga föremål för henne. Tycker dock inte Kim lyckades med det när det gällde att fixa i ordning skrubben eftersom vi inte har någon dörr där. Hans verktyg står på golvet och dom kommer hon ju åt hur lätt som helst om hon kryper in där. Blir nog att sätta dit dörren igen tills vidare!

Nej, nu ska jag gosa lite med mammas katt och pussa lite på min underbara dotra som, i skrivande stund, försöker klättra upp på soffan! :P

Bingolotto

Ikväll blir det massa mys med bingolotto med stor älsklingen :) Hoppas på att få lillan i säng strax före kl 20 men annars får hon sitta med oss helt enkelt! :) Vi har nyss ätit kyckling, ris och curry sås. Gott! Skulle behöva ta en dusch med men Kim vill pyssla med annat en stund så jag tar henne då medans han håller på och grejar :) Så slipper han tänka på att springa emellan hela tiden.. Hon är ju trots allt mest nöjd hos mamma så ;) Hehehe!

Kvällen/natten igår vart riktigt lyckad. Vi hade jätte roligt! Dansade så fötterna brände, fy attan vad ont det gör när man ska gå hem i högklackat. TUR att vi tog med oss vanliga skor som vi bytte till efteråt! :) Vart en sväng förbi donken innan vi åkte taxi hem. Skönt var det att slippa tänka på hur vi skulle komma hem, var bara att ta taxin det :) Dyrt som fasiken men det kan det vara värt en sån där natt.

Det har inte blivit så mycket gjort idag, var ut 1 timme och sådär. Sedan har vi bara varit hemma :) Skönt det också! Imorgon är det vardag igen, märker ingen skillnad dock. Enda skillnaden är väl att Kim börjar jobba och inte är hemma på dagarna. Tomt utan honom! :)

Novalie kryper omkring här hemma för fullt nu! Riktigt snabb är hon. Följer efter en vart man en går :) Så himla söt! Men inte lika roligt om hon gör sig illa så imorgon ska vi städa upp ordentligt här hemma och ta undan sånt hon kan göra sig illa på eller olämpliga saker som hon stoppar i munnen. För just nu åker ju precis allt in i munnen! Men det ska nog bli bra :) Hon reser sig upp mot ALLT så jag skulle faktiskt behöva köpa en sån där hjälm man har inomhus för hon är expert på att slå huvudet. Var kan man köpa en sån? Kostar dom mycket? Kanske ska kika på tradera eller så, en helt ny såklart. Kantskydd för bord, hyllor och sånt lär jag köpa på Ikea med. Synd att det bara fanns svarta eftersom vi har vita möbler men bara det skyddar henne så :)

Jaja, det var väl allt. Nu måste jag hålla reda på lillsnuttan som kryper omkring här :)
Ha en jätte mysig söndags kväll!

Kycklingfilé i ugn

Hej och hå! Nu är det lördag, härligt! Jag fick sov morgon imorse, så himla skönt. Låg och kollade på filmen Welcome to the Rileys, ni vet den jag så gärna ville se på bio? Åh, älskar den! Ni måste bara se den :) Vi började kolla på den så sent och Kim somnade ju såklart under filmen :P Men i alla fall, låg och tittade på den tills klockan var runt 01.30, var tvungen att ge lillan välling också så det drog ut lite på tiden. Sedan kunde jag ju inte somna direkt och hon vaknade runt 6.45 och då hade jag sovit i 4 timmar och 45 minuter bara. Helt död! Men älskling var så snäll och gick upp med henne :) Sedan kom dom och la sig efter 1,5 timme igen för då var hon tröttis så sov vi allihopa till runt 10 tiden. Skönt! Behövde verkligen det, kände jag..

2 natten hon sover i sin säng, min duktiga tjej! Men jag var ju dum och lät henne sova resten av natten med oss. Bara för att jag var lat och inte orkade gå in med henne igen när jag var mitt uppe i en film :( Dumma mig. Men nu vet vi att det funkar hur bra som helst. Det enda som är, är att hon helst somnar på mitt eller Kims bröst. Sedan kan vi bära in henne.. Hon har inte varit så på jätte länge så vet inte varför hon är så nu, men det gör mig inget bara hon somnar i sin säng sen :) I förrgår gav jag henne välling i hennes säng och då somnade hon själv. Stolt man blir då :) Hon är så duktig så.. Bara hålla tummarna att det går lika bra i natt, hon har en tendens att göra motsatsen efter att jag skrivit i bloggen att det funkar bra ;)

Ja, och sen då? Vi lagar god mat idag :) Fick bli kycklingfilé fyllda med fetaost och chili creme fraiche med potatisklyftor och bea. MUMS. Jag är URKASS på såser, blir alltid bea :S Skulle ju vara gott med någon annan sås för en gångs skull. Tänkte på pepparsås eller vad det heter.. Men det får bli bea den här gången :) Älskar ju allt med chili så köpte chili bea också, hihi.

Johanna kommer hit runt 16-17 tiden, lär gå och möta henne bortanför ÖoB för hon hittar inte hit den vägen :) Får man en promenad på samma gång också. Blir Lobby för oss ikväll :) Hoppas det blir roligare nu än sist. Verkar som att alla är så småa numera, 18 åringar ser ut som 15 år. Knappt folk man känner igen längre! Men men, går ju bara ut för att få dansa lite och komma ut överhuvudtaget så det ska bli roligt.
Hoppas ni alla får en super bra helg! :)


"Konsten att vara värdinna är att få sina gäster att känna sig hemma även om man önskade att de vore det."


KappAhl




Titt-ut leken

Idag började jag med en promenad strax efter lunch, vart en långis med Emma :) Var först till apoteket med henne och sedan gick vi till Sandvikenhus så jag, äntligen, kunde välja tapeter till sovrummet och skåpluckor till köket :) Hoppas dom börjar med rusten snart nu då så det blir klart någon gång, känns som vi väntat i evigheter. Men jag tror Kim får ringa imorgon och kolla hur det blir för de sa i början av februari.

Och något annat skoj är att Novalie leker titt-ut leken själv :) Alltså, hon sätter upp te.x en filt framför ansiktet och sedan drar ner den. Hon tycker det är super roligt och så söt hon är! Det händer saker hela tiden med henne, herregud vad dom små utvecklas fort. Jag är stolt över henne, tycker hon är så himla duktig. Lär sig saker väldigt snabbt! :) Står inte på förens hon är uppe och springer omkring här hemma..

I natt ska hon få sova i sin säng, förhoppningsvis hela natten. Nu hann jag inte ge henne välling innan hon somnade så får hoppas att hon vaknar runt tolv och vill ha välling, då sover hon nog hela natten sen :) Hon är ju så duktig som somnar tidigt och vaknar en bra tid på morgon, helt underbart. Hoppas det håller i sig! Det kom av sig självt också, inget jag behövde kämpa med. ♥

Imorgon förmiddag ska jag träffa Marina sen blir det eventuellt en tripp till Valbo med Johanna. Hon behövde hitta något att ha på sig på lördag :) Själv fyndade jag på Gina igår, var inga rea plagg jag köpte, riktiga kap ändå. 3 plagg för under 500 kr så jag är riktigt nöjd. Jag behövde verkligen ha lite nytt eftersom jag börjar gå ned i vikt och jag tycker att det mesta börjar bli för stort. Jag vart så glad när jag kunde köpa medium igen!! Kändes som jag ville handla upp halva butiken, fanns så mycket fint som JAG kunde ha :D Trodde aldrig den dagen skulle komma, haha.. Så himla nöjd. :)

Hoppas ni haft en bra början på veckan och får en bra fortsättning med.




Angående vällingen

Tack för alla tips och råd jag fått, vad snälla ni är! :) Jag har kört så att jag blandar 2 mått majsvälling och 4 mått fullkornsvälling. Tänkte på en kommentar jag fått, att det är bättre att köra med majsvällingen men den är ju egentligen till för när dom är lös i magen. Så Novalie är ju konstant hård i magen när hon äter den vällingen.. Men nu blandar jag och majsvällingen är snart slut, räcker max 2 gånger till och sen kör jag bara på fullkornsvällingen. Hon har inte reagerat på den än och hoppas hon inte gör det. Vi får se hur det går när jag bara ger mild fullkorn. Men tack för alla kommentarer! ♥




Tips & Råd

Jag vill gärna ha tips och råd om hur jag ska göra när jag ska byta från en välling till en annan? Jag har ju nu kört majsvällingen mycket längre än 3 dagar som jag borde ha gjort, jag har bara dragit mig från att byta igen utifall hon blir dålig igen. Så, om jag nu köper mild fullkornsvälling fr 8 månader, hur ska jag övergå till den? Jag vet att man inte ska byta rakt av så, hur gjorde ni??