Tragiskt

Måste ju bara säga att det är verkligen tragiskt med folk som kritiserar mig som mamma och allt vad det nu är. Jag blir så trött på sånna människor, dom måste ju verkligen må dåligt själv när dom klankar ned på andra. Jag kanske inte har varit tydlig nog att säga att det är jag och min mamma som kommer att åka till Turkiet. Det innebär att dotter, sambo och hund stannar hemma. Och det utan problem! :) Jag är värd en veckas semester, det vet jag gott och väl själv. Så det kan ingen säga någonting annat om heller. Och ja, vi har skaffat hund och det funkar 100 gånger bättre än vad jag räknat med. Det är våran lilla Egon, han är absolut den rätta hunden för oss. Världens underbaraste hund, faktiskt. Han och lillan leker så bra tillsammans, verkligen jätte söta. Och vi har all tid för Egon och jag har all tid i världen för min dotter! Den som påstår någonting annat är ju bara helt ute och cyklar. Det är ju ändå jag som varit mammaledig i över 1 år med henne. Och det är jag som gör det mesta med henne. Men då har folk läs: bittra gamla kärringar mage att säga att jag INTE har tid med henne, för att jag bestämmer mig att åka på en veckas semester ensam?

Ja, jag säger då det. Avundsjuka så det tjongar om det! Bara för att vissa måste sitta hemma hela sitt liv och aldrig få göra någonting ensam så tänker då INTE jag göra det. Får jag chansen att åka på semester, där jag kan vila upp mig och få lite ny energi så gör jag det. Vem ska stoppa mig? Kim har ingenting emot det. Kan vara för att han är en av dom som sett ut jag slitit och hur trött jag har varit men ÄNDÅ tagit hand om min dotter på det allra bästa sättet. Ja, just det..

Med det sagt; Släng er i väggen ni som PÅSTÅR att jag inte har tid för min dotter. Ni vet uppenbarligen ingenting!

Rösta :-)

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Till salu:

Säljer en Nokia n85 som är i bra skick för 1200 :-
Intresserad? Hojta till eller mejla till [email protected]

Sjukt bra dag :)

Hej svejs! Är helt slut efter en riktigt bra dag! Började den med att ta bussen in till Gävle med mamma. Novalie följde såklart också med :) Fick sitta på polisstationen i 1,5 timme så snacka om att typ halva Gävle skulle skaffa pass samtidigt. Och det har ju varit riktigt varmt ute idag så det vart ju äckligt varmt där inne med. Jag hittade ju, som tur var, mitt pass igår och då såg jag ju att det går inte ut förens 2014. Fattade inte riktigt varför jag skaffade ett pass 2009 men sen slog det mig; Jag var ju i Polen då! Haha :) Snacka om dåligt minne..

Efter att ha väntat på att mamma skulle få fixa passet så gick vi till stan, käkade kanske den godaste pastan i mitt liv :) Inne på gallerian nian. MUMS! Pasta med kyckling och curry. Helt otroligt gott och riktigt mättande. Sen satt vi igång med shoppingen :) Mamma hittade ingenting men jag fick med mig ett par jeansshorts från Cubus, 2 linnen ifrån Gina Tricot, ett hudfärgat läppstift & brun utan sol kräm från Åhléns :) Nöjd, ja! Allt gick på under 1000 lappen så det var att fynda det. Men än är jag inte klar.. Måste ha lite mer linnen och hitta en bikini med shorts tills vi åker till Turkiet. Det är ju snart bara 4 veckor kvar! Shit, jag MÅSTE sätta igång att träna varje jäkla dag ;)

Vi var väl hemma strax innan 18 tiden så det vart verkligen en hel dag. Och jag är så stolt över Novis! Hon har inte sagt ett pip nästan, suttit fint i vagnen och bara följt med :) Det händer ju inte ofta, vill jag lova. Dessutom sov hon kanske 30 minuter på hela dagen. Så duktig så! Men det berodde nog på att jag tog sulkyn istället för den större vagnen, hon sitter ju framåtvänd i sulkyn. Mer att titta på då och hon tänker inte på mig lika mycket :) Bra val!

Jag måste börja sola typ 2 dagar i veckan också, vägrar ha shorts på mig när jag har så vita ben. Jag är ju verkligen krit vit också. Dessutom vill man ha lite färg tills man åker med så man inte börjar med att bränna sönder sig där nere :) Har i alla fall solskydd med dit så, det är ju ett måste. Och denna gång kanske jag inte ska börja med att kasta på mig massa olja.. Haha! Däremot funderar jag på att köpa kastanjevatten, såg det på Åhléns. Stod även "brun på 5 minuter" ?! Någon som vet om det är bra? :)

Ja, men det var väl allt för nu.. Novalie somnade som en stock, hoppas hon sover hela natten nu då :) Jag funderar på att ta mig en makrill macka faktiskt. Gott! Ha en fortsatt bra kväll. ♥

4 års kalas

Godkväll på er :) Hoppas ni haft en jätte bra midsommar helg! Det har jag haft :) Igår var jag till G-Hammarby och parken där. Först fest hos Robin & Tina, inte nå mycket folk man kände där inte. Men å andra sidan har jag inte hängt i Hammarby särskilt mycket heller ;) Men det var trevligt! Var dit med Marina & Therese, det är också alltid lika skoj. :) Så det vart en lyckad kväll. Ja, om man bortser från att jag tar på mig mina beiga Matsumoto skor på ett ställe där det är lerigt och blött. Vad hände då? Jo, jag klev snett (för andra gången i dessa monster klackar) och ramlade omkull. Haha! Den där jävla Cissi har ju skadeglädje så jag fick ju någon att skratta åt min olycka ;)
Som tur var så hade jag ett par andra skor med mig (dock vita så dom vart ju inte så vita efteråt) så jag bytte till dom istället.. Man är ju grym på det här med att välja rätt skor till rätt tillfälle!

Jag kom hem typ 02.40 inatt, åt lite rester av det vi grillade på kvällen innan jag drog iväg. Somnade väl runt 03 tiden och fick kliva upp 07.. DÅLIGT TRÖTT man var. Somnade om med Novis på förmiddagen och vi sov, otroligt nog, i 3 timmar! Så länge har hon nog aldrig sovit på förmiddagen. Men skönt för mig :) Efter lunch var det dags att åka på min brorsons 4 års kalas. Vart där en stund, åkte hem och sa hejdå till älsklingen som dragit iväg på en veckas semester med hunden. Pratade med han nyss och han var ju lite besviken på fisket där uppe, vart väl inte riktigt som han tänkt sig. Så har jag tur får jag hem han lite tidigare ;)

Imorgon ska vi till Gävle och skaffa nytt pass. Ska bara lyckas hitta mitt gamla först, om jag nu gör det. Får leta lite.. Det blir en sväng på stan medans man ändå är där. Inte varje dag man är i Gävle ju! Ja, bortsett från att jag åkte in och fyllde läppen där då men det var ju sent på kvällen. Dessutom vill man ju inte strosa omkring när det ser ut som man nyss fått en karatesmäll, haha..

Nä, det var väl allt för nu.. PUSS ♥
Ps. Fick kramas med Micke Syd (från Gyllene Tider) igår också. ;)

Kvällsgotta som avslut på denna trevliga h...

img_3421 (MMS)

Kvällsgotta som avslut på denna trevliga helg :)


Trevlig midsommar!

Hej på er. Idag är det midsommarafton och det ser inte ut (enligt flera olika väderprognoser) att bli nå regn här inte, fy fan vad skönt. Inte det bästa vädret, lite molnigt men närmare 20 grader så jag nöjer mig med det så länge det inte regnar :) Klockan 12 är det mat hos mor min och runt 13.30 drar vi oss till Hosjön och firar midsommar där. Jag hoppas det kommer bli jätte trevligt. Jag har växt upp med att fira midsommar där, vi var jämt där förr. Nu var det ju bra många år sedan jag var där sist men om det är lika trevligt som man lite svagt minns det så blir nog detta skit bra..

Kim drog till Valbo för att köpa nå avmaskning till hunden, han har varit borta ett bra tag nu så vet inte vart han tog vägen men han dyker nog upp snart :) Lär hinna till Coop och handla lite innan vi åker till mamma.

Igår var jag in till Valbo med mamma & pappa, handlade presenter åt Neo som fyller 4 år på söndag :) Vi strosade omkring lite och sådär, jag fick med mig en mascara, parfym och utemöbler hem :P Jag betalade bara för mascaran själv, resten fick jag ♥ Man är bra bortskämd ibland (oftast)... Novalie fick två fina t-shirtar av mormor.
Just ja! Hon har ju fått jordens sötaste sverige klänning (midsommar dräkt) av sin farmor också. Såg att den fanns på Rusta, hur gullig som helst. Jag kanske har skrivit det redan? Jaja, då fick ni läsa det igen då ;)

Min läpp har nästan lagt sig helt. Bara blåmärket kvar! MEN, den är långt ifrån lika tjock som ni såg på bilden. Liiiite tråkigt men det kanske blir bättre när jag får lägga i det där sista.. Då har jag en halv spruta sammanlagt! Jag gör det ju för att det ska synas att läppen är större, tycker bara den putar ut nu och inte är särskilt tjock. Men vi får se hur det blir, ska ju dit nästa fredag igen..

Nog om det.. Nu ska jag vänta på att lillan (som för övrigt sovit i över 2 timmar!) ska vakna någon gång.. Så ska hon få lite yoghurt och sen hem till mamma/mormor och äta mat..

Ha en jätte bra dag allihopa! Ska ni dricka alkohol så drick med förstånd! ;) ♥

Lilla stumpan

Numera går ju Novalie mer och mer :) Hon har gått extra mycket idag och det är ju så himla roligt att följa hur hon varje dag blir stadigare och stadigare på benen. Nästan lite FÖR mycket nu när hon gärna klättrar på saker :P Men det hör ju till, det gäller att vara uppmärksam hela tiden..

I förmiddags var hon på BVC igen, var ett bra tag sedan vi var där sist. Jag låg kvar hemma och sov, var så himla trött så passade på att sova en stund. Det var ju 1 års sprutan nu också, hua mig. Men det hade gått bra :) Nu är det bara vänta och se om hon blir dålig av den, förhoppningsvis inte eftersom det är midsommar och allt. Än så länge har hon ingen feber eller så, får hoppas att det inte blir så också.



Mammas lilla prinsessa ♥

Några har frågat efter kort så här ser ni ...

img_8869 (MMS)

Några har frågat efter kort så här ser ni resultatet av en svullen överläpp :-) Som jag skrev är det inte klart ännu och det är inte såhär exakt den ser ut när svullnaden lagt sig. Jag tror att en halv spruta kommer bli helt okej. Man får inte bli storleks blind :-) man ser  blåmärket också. Fint va?! ;D


Tråkig dag

Idag känns det som en riktigt tråkig dag! Sov 3 timmar på förmiddagen, skulle lätt kunna sova igen. Men tänkte hoppa över det faktiskt :P Novalie och Kim ligger och sover nu, skönt när det är tyst och lugnt ett tag ;) Ska ta en tripp till affären sen när dom vaknat, ska ju rasta vovven då också..

Imorgon har vi massor att göra! Vi ska handla hem mat, köpa present till Neo, förbereda inför midsommar och lite annat. Köpa virke till uteplatsen med. Vet inte om det blir imorgon dock, kanske Kim får åka och göra själv sen. Vi ska bygga om där ute, sätta upp staket också så inte lillan och hunden kan springa iväg :) Skit bra!

Idag vart Turkiet resan bokad, vi åker den 3/8 tidigt på morgonen så det blir att ta tåget till Arlanda på natten. Kommer sakna mina 3 ♥an här hemma så fruktansvärt mycket. Men samtidigt ska det bli så himla skönt att få vila upp sig en vecka! Pigg och glad mamma när man kommer hem :) Hämta lite ny energi, herregud vad det behövs nu. Men som sagt, kommer ju sakna ihjäl mig efter dom..

Kim åker till Jämtland nästa vecka, han blir väl borta ungefär en vecka. Tar med sig hunden då också, bor i stugan uppe i skogen. Får se vad jag och lillan hittar på för att fördriva tiden då :) Jag funderar på att fråga mamma om hon vill vara barnvakt en dag då så jag får en heldag + kväll själv. Vet ni vad jag planerar att göra då? Helt sjukt.. Men tvätta och stor städa hela lägenheten :P Man får inte så mycket gjort när man är ensam med barn. Det skulle vara SÅÅÅ skönt att få det gjort. Liksom nogrannt också. Rensa och plocka osv.

Nästa lördag är det bagagelucke loppis ovanför Gallerian här i Sandviken. I parkeringshuset alltså.. Vi ska nog dit och sälja bort lite skit som bara tar plats :) Har ju en hel del kläder som ska bort. Ligger 2 Ikea säckar i vardagsrummet med jätte fina vuxen + barnkläder. Kom dit och fynda! :) Tror det börjar 10.00 eller så, dom annonserar ut det i annonsbladet i alla fall..

Nu kommer förmodligen folk att reagera men jag bryr mig icke. Igår var jag och förstorade min överläpp :) Kan inte riktigt säga hur resultatet vart då jag är så fruktansvärt uppsvälld nu. Vet inte riktigt när svullnaden lägger sig heller.. Men ska tillbaka dit den 1/7 och fylla i resten. Hon fick inte i allt igår då jag svällde + var väääldigt utmattad av sprutorna hon la i.. Det gjorde en miljon gånger ondare än vad jag hade räknat med. Då hade jag ändå fått smort in med Emla salva innan.. Tyckte dock inte det hjälpte ett dugg.. Och OM det gjorde det, hur ont skulle det inte ha gjort utan då? Nä, det var hemskt. Så nu får jag stå ut en gång till sen behöver jag inte göra det på några månader.. Förhoppningsvis så blir det skit bra resultat, vilket jag tror och hoppas, så att man i slutändan kan känna att det var värt smärtan ;) Just nu är jag ju väldigt svälld och stel, känns som man fått en ordentlig smäll.. Haha. Har även fått ett blåmärke på läppen.. Fast det vart inte så farligt :) Och anledningen till att jag gjorde detta är för att min överläpp är mycket mindre än min underläpp. Jag behöver INTE fylla underläppen något alls och det var det som var meningen också. Det ska se naturligt ut och detta är något jag ogillar med mitt ansikte. Jag är 100% nöjd med mitt ansikte annars, var bara denna detalj som störde mig.

Jaja, det var väl det.. Nu håller vi tummarna att det blir strålande sol på midsommar och jag hoppas att ALLA ni får en underbar och jätte bra midsommarhelg. Ta hand om er :) ♥

Så var denna helg slut

Nu var det söndag igen fast inge Bingolotto och inge BB live. Herregud, vad ska man nu sysselsätta sig med ;) Blir nog Baksmällan 2 ikväll när lillan har somnat. Hon sov visst middag lite länge/sent idag så hon blir väl vaken till en 20-21 tiden skulle jag tro.. Själv är jag sugen på att gå till affären och köpa hem något gott till filmen. Blir väl så tillslut antar jag ;)

Pappa var hit en sväng nu på eftermiddagen, trevlans. Åkte även förbi mammsen en sväng och hämtade hem cykeln tidigare idag, lika bra det. Många ggr man tänkt att man ska ta cykeln till affären men då har den ju stått hos henne istället :) Så det var på tiden!!

Imorgon ska jag och mamma in till Gävle en sväng på eftermiddagen.. Innan det blir det väl lugnt :) Barnbidrag imorgon, det behövs! Lär fylla upp lillans mat/snack förråd lite, börjar sina där nu :)

Igår var ju svärfar m. familj hit också. Mycket trevligt! Novalie fick ännu mer presenter så nu har hon så det räcker och blir över ;) Nu blir det ju bara sjukt stökigt här hemma istället, haha. Längtar tills hon kommer vara på sitt rum och leka istället, hehe.. Men dit dröjer det!

Nä, hade nog inget vettigt att skriva idag.. Sorry ;)

Andra födelsedagsfirandet

Nu är det snart dags för ett andra firande av Novis :) Då kommer vänner och lite bebisar. Kul! :) Kim bakade en tårta som vart jätte fin! Det var den jag tänkte göra igår men vi sparade den tills idag istället.
På lördag blir det ytterligare ett firande, då kikar Kims pappa m. familj hit från Stockholm och även en kompis till Kim. Så det blir mycket nu! Man kommer ju vara skapligt less på bakelser i alla dess former resten av detta år.

Vad ska ni göra i helgen? Förutom det sista firandet av lillan så vet jag inte alls vad man ska hitta på. Det är ju bara typ en vecka kvar till midsommar! Om vädret tillåter så drar vi iväg till Storvik, Hosjön, och firar där :)
Varför? Jo, för att jag växte upp där och det är så himla fint och mysigt där så det blir bäst så.. :)

Just ja, Novalie är ju i stort sett aldrig sjuk. Kan räkna på en hand hur många ggr hon varit det sedan hon föddes. Och ja, självklart på sin allra första födelsedag så får hon 39 graders feber :( Det kom ju inte alls många igår så det gick ju bra. Alvedon och lite tårta så var hon gladare ;) Har ju sett att det ploppat upp hur mycket tänder som helst och alla måste ju ha kommit samtidigt. Igår blödde hon lite lite ur munnen så förstod på en gång att det var tänderna. Hon grejar ju med fingrarna i munnen mycket och dregglar, stackarn. Nu har hon nog närmare 11 tänder, skulle jag gissa på..

Men idag är hon bättre :) Hon var varm imorse men det verkar ha gått tillbaka lite nu. Hon är ju fortfarande trött och lite slö men det beror ju garanterat på att hon sovit så dåligt på nätterna. Vaknat typ en gång i timmen och grinat.. Stackars lillan :( Men hoppas, hoppas att det släppt lite på henne nu..

Sjöng sig rakt in i mitt hjärta


Mjaha :)


Bilder från student


Hurra, hurra, hurraaa!


En ny familjemedlem

Här är våran nya familjemedlem :) Egon heter han och är 4 månader!



ursäkta blocket kameran där nere i hörnet
har inte hunnit tagit så mycket kort & lagt in på datorn än ;)

1 års kalas

Imorgon är det dags att fira vår lillgumma på hennes 1års kalas :) Herregud vad det känns konstigt att ordna ett barnkalas, haha. Nog för att hon inte kommer ha något minne utav detta men det är ju så himla roligt så jag har bakat muffins och sådär nu. Håller på att göra bullar med! Tårtan gör jag imorgon runt lunch tid, folket börjar väl ramla in runt 16 tiden har vi sagt. Blir många kalas denna vecka! Först imorgon, torsdag för vänner & i helgen dyker Kims pappa m. familj upp också. 3 tårtor får jag göra! :P

Presenter är ju redan klart ifrån oss. Längtar tills hon ska få lite nytt! Kul för henne med :) Det börjar bli lite tråkigt med det som vi har, tror jag. Inte mycket som roar längre annat än att göra allt man inte får göra ;)

Min lilla bebis har blivit stor tjej ♥


Studentfirande

Idag firar vi min kusin som tar studenten :)

Ingen överraskning

Vänta inte på någon överraskning, för den kommer inte att komma tyvärr :(

Grym!


Saknar

Saknar dig..

Kärlek


Lite nytt i garderoben


Hej och hå vad varmt det är!

Hej :) Gud vilken sommarvärme det har varit nu. Jag höll på att dö där en stund.. Vi har varit ute i stort sett hela dagen! Riktigt skönt, faktiskt.. Vi blåste upp Novalies pool här idag med så hon har badat :)

Vi fick besök utav mamma och bror tidigare, mycket trevligt! Fikade och drack saft i mängder, haha. Efter det dök Sandra, Tony och deras Emilia upp också. :) Novis och Emilia badade tillsammans men Emilia var väl den som njöt mest. Goungar :) Så det har varit en toppen dag. Och noll koll som man har kom jag på sent på eftermiddagen att det är ju nationaldagen idag! Haha.. Hade man tänkt på det hade man ju kunnat tagit en sväng ned till stadsparken, hade tydligen varit mängder med folk där. Närmare 2000st! :) Det är bra det!!

Helgen bestod utav lite hemligheter som jag kommer att berätta om så småningom. En väldigt spännande och rolig sak i alla fall. :) Men nu är jag super duper trött så ska strax gå och lägga omkull mig. Blir väl att man får kliva upp runt 03 inatt igen ;)

Puss ♥

Underbar dag :)

Hej på er!
Lever ni i sommarhettan? Idag har det varit lite för varmt för mig, rättare sagt ca 40 grader i solen. PUH!
Det var lite jobbigt där ett tag.

Tog cykeln runt lunch tid ner till mamma. Hela familjen samlad! Satt på hennes uteplats, barnen lekte och det vart bad premiär för lillan i poolen :) Hon gillade det inte alls, faktiskt. Vart lite rädd där! Men Neo levde om så mycket där i så det kan vara därför. Vi får blåsa upp våran lillpool här hemma istället :) Vi åt grillad kyckling med potatissallad till lunch och glass till efterrätt! Himla gott och det var ju så mysigt när allihopa var samlad också..

Novalie tycker om Neo så himla mycket och hon blir alltid lika glad när dom träffas :) Goungarna!
Vart där i några timmar och cyklade sedan hem igen. Skönt att cykla när det är varmt, det fläktar så underbart :)
Dock blir det ju jobbigare med eftersvettningarna, haha. Särskilt när man ska in på affären och samtidigt bära på en unge som börjar bli tung!! :P Men men.. Det får gå det också!

Det blir väl rätt lugnt i helgen. Vart en spontan utgång i onsdag med lite folk, lärde känna nya människor och det var ju bara helt underbart. Tråkigt dock att dansgolvet inte har öppet på onsdagar men jag hade jätte kul ändå :)
Det ska absolut göras om, tycker jag :D

Funderar på att kasta mig i säng snart också, börjar bli sent. Novis somnade jätte sent idag, har varit i stort sett omöjlig att få att somna. Men tillslut gick det och då var klockan 23. 4 timmar senare än vad hon egentligen ska vara när hon ska sussa. Det händer ju inte alls ofta så det gjorde inte så mycket, hon var så glad och mysig så!

Nä, nu ska jag strax släcka ner här hemma. Hoppas ni får en jätte bra helg!
Puss ♥