Baka, baka liten kaka

Det vart bakning ikväll igen :) När jag såg hur lite klockan var och Novalie hade precis somnat så tänkte jag att jag lika gärna kunde fortsätta min bakning. När man väl sätter igång kan man ju inte sluta? Vart i allafall 2st kladdkakor varav en är det smält vit choklad över och den andra florsocker. Och så står det en tigerkaka inne i ugnen nu. Synd att det blir så enformigt med bakningen men får köpa hem lite saffran och annat så jag kan ge mig på lussebullar :)
Tänkte även göra amerikanska cupcakes med chocolate frosting över. Ev. jordgubbsglasyr också.

Novalie har varit bättre idag. Inte helt bra men bättre :) Vi fick åka iväg en sväng till BVC med eftersom hon har fått utslag i ansiktet, ryggen och över magen. Bättre att man kikar vad det kan vara men vår BVC sköterska tyckte det såg ut som utslagen de kan få när 3 dagars febern dyker upp. Förhoppningsvis fick hon 3 dagars febern samtidigt som tänderna kom så hon slipper ännu mer feber. Men Kim åkte och hämtade flytande alvedon hos brorsan igår kväll som vi använder, fungerar mycket bättre än supparna!

Nåja, jag längtar tills hon är helt bra igen så man får se hennes ögon skina upp som dom alltid gör :)
Idag har vi kunnat roat henne lite grann, skönt att se henne skratta. Hon äter jätte dåligt så vi får ge henne gröt istället. Ersättningen går bra att ge på nätterna, vet inte om det är för att hon är så trött så hon inte bryr sig om vad hon får. Oavsett vad så är det aldrig kul att se sitt barn ha ont! Det jobbigaste är ju att hon inte kan tala om vad som gör ont. Nu vet vi ju det men ändå..


Svar till Linda: Ja, hon var dålig i magen också. Inte jätte mycket men lite grann. Men det märktes ju allra mest på febern, den var ju värst :/ Hoppas Majken slipper ha så jätte ont. Men smörj på flytande alvedon och ge det istället för suppar så går det nog bra. För supparna tar längre tid att värka än flytande.


Tänder

Kände idag att det var något vasst som stack upp ur tandköttet på Novalie. Det måste ha gått super fort för det var väl bara 1-2 dagar sedan jag kände efter tänder och kände ingenting. Men nu är det på väg upp 2 st och det förklarar ju febern. Jag vart överlycklig när jag såg dom där små sticka upp MEN det är ju inte alls något bra med henne nu. Hon bara grinar och är jätte ledsen, kan inte sova. Vi har provat med allt, suppar och flytande alvedon som vi smetat på tandköttet. Vi har kylt bitringarna, kylt nappar och ALLT känns det som men ingenting fungerar. Hon är så himla ledsen så nu är hon JÄTTE hes. Bara en tidsfråga innan hennes röst ger upp helt. Vi busar med henne och försöker verkligen men ingenting är bra :( Tårarna bara rinner på henne och jag tycker så himla synd om henne. Det skär i hjärtat när man inte kan hjälpa henne.

Hon äter dåligt också, försöker ge henne flera gånger eftersom hon äter så pass lite. Nu har hon varit vaken i jätte många timmar och vill inte sova. Stackars min skrutt :'( Har ni något bra tips som fungerat för er? Hur mycket ska man smeta på tandköttet? Vi tog med fingrarna bara så det vart ju inte jätte mycket. Vi dränkte även nappen men det blir ju inte heller så jätte mycket. Och det verkar inte fungera. Fy attan.. Man vet ju själv hur ont det gör när tänderna kommer upp, tänker på visdomständer. Jag vart ju jätte sjuk när jag fick mina.. Och kunde knappt öppna munnen för att det gjorde så ont.. Kan bara tänka mig hur det känns när det är 2 st som ska tryckas upp. Men tandköttet har ju spruckit i alla fall eftersom dom sticker upp. Hur lång tid brukar det här hålla i ?? För jag har det sjukt jobbigt på dagarna när Kim jobbar eftersom hon inte alls kan sitta själv i te.x gåstolen. Det är bara att bli buren som gäller..

Men tips uppskattas! Som sagt så är det jätte roligt att tänderna dyker upp, men man får nog "fira" det när smärtan gått över på henne för nu kan man inte direkt glädjas åt det..


Julen är här (Snart...)


Bakar

Efter vi varit på stan (som för övrigt var riktigt dåligt) åkte vi och handlade lite. Åkte hem och Kim gjorde en jätte god mat :) Efter det började jag med bakningen igen. Vart ytterligare några muffinsar med vitchoklad inuti och mockarutor. Dock verkar det inte vara min bak dag idag då muffinsarna gick av på mitten och mockarutan vart bränd i ugnen. Har ändå haft på glasyren nu för att se om det smakar bränt, i så fall är det bara börja om från början men då gör jag nog det imorgon. Orkar inte nu!

Lillan har somnat men är väldigt lättväckt så hon har vaknat till och från när jag har bakat. Hon sover ju i rummet bredvid köket och när man sätter igång med elvispen så är det ju klart att risken är att hon vaknar. Men jag har knappt kunnat prasslat med en påse.. :( Stackarn, hon är nog inte riktigt frisk än. Hon hade 38.7 i feber tidigare, gav henne en alvedon då innan vi åkte. Efter att vi kom hem ifrån stan och handlingen så verkade hon bättre så tog tempen då igen och då hade hon bara 37 någonting. Kändes lite varmare nu innan jag la henne men väntar med att ta tempen tills i natt om hon vaknar då..

Vart även en sväng in på Lindex, köpte en ny overall till lillsnuttan. Den hon har nu har blivit för kort i benen. Vi har ju en helt ny i stl 68 men den är så tjock så hon får inte plats i barnbilstolen med den plus att det blir för varmt att ha den och duntäcke i vagnen. Och då ligger hon också på fårpläden (som för övrigt var äkta för er som inte trodde det. 299:- på rusta) Den är dyrare nu men typ bara 50kr dyrare.. Så en äkta fårpläd på Rusta för ca 350:- är inte dåligt! Står åtminstone att den är äkta. Dessutom så säljer Jysk ut fårplädar lämpliga för barn för 250:- så man måste inte betala dyrt :) Ett tips bara!

Hoppas på att få hem nya barnbilstolen i veckan :) Vi ska sälja våran som vi har nu om någon är intresserad. Den är GRYM, älskar den verkligen. Ser riktigt skön ut plus att den är säker med ett underrede som man sätter fast i bilen. Då är det bara trycka fast barnbilstolen och ta loss den hur enkelt som helst, man trycker bara ner en knapp :) 700:- hade vi tänkt för den. Nypris är 1200:- och är av märket Brio! :)

Ja, det var det.. Just ja, vi köpte också ett par SKIT fina jeans leggings inne på Kappahl till henne :)
Ni får se bild på allt senare! Jag hittar aldrig något i klädväg på Kappahl. Om jag gör det så kostar det skjortan. Men däremot hittade jag 2 par olika skor och 1 väska som jag har kärat ner mig i! :)

Jaja.. Hoppas ni haft en bra helg!



muffins med vit choklad inuti


mockarutorna med strössel istället för koksflingor


Vaken natt

I natt vart jag vaken hela natten med lillgumman, kunde inte sova när hon var så kokhet! Tog tempen, den fungerade.. 39.7 hade hon. Hon vaknade till och från hela tiden. Jag ville inte sova när jag visste att hon var dålig heller. När hon grät igår så lät hon "mimi mimi mimi" så jag fick för mig att det betydde mamma ;)
Hon var jätte hängig. Vi sov ända till 13.00 idag men tacka för det så länge vi var uppe. Till tidig morgon!

Men när vi vaknade idag så var hon inte lika varm men ser dock fortfarade väldigt hängig ut. Ögonen är inte lika stora och glada nu. Gav henne lite gröt och juice men hon ville inte äta upp allt. Men hon har ätit bra ändå så jag är inte orolig för det. Kissar gör hon som hon ska också :)

Idag blir det julskyltning på stan. Ska bädda ner lillan rejält i vagnen, hon behöver få lite friskluft. Har varit så dåligt väder ett tag nu så har inte varit någon idé att gå ut och gå här omkring. Vi måste köpa en snöskyffel så vi kan skotta utanför också för dom ska ska göra det, gör inte det.

Jaja, ska göra oss klar nu och strax åka till stan!

Feber

Helt oväntat så vaknade Novalie efter att ha sovit många timmar under dagen med feber! Hon var jätte varm. Bytte på henne, gav henne lite gröt och morotsjuice och väntade ett tag innan jag skulle ge alvedon. Dock vart hon inte något bättre så hon fick lite febernedsättande och det tog lite mer än 1 timme så kändes det som att febern började gå ner. Hon vart lite piggare ett tag men den kom rätt snabbt tillbaka igen. Hon har spytt lite då och då, vet inte om jag bör oroa mig? Hon är inte konstigt på något sätt förutom att hon är lite slö och blek i ansiktet. Hon har skrattat och vi har busat idag så hon är med i alla fall, kinkig är hon av allra högsta grad så jag har det lite kämpigt här hemma. Synd om dom små när de blir sjuka :( Men oavsett det så är det väldigt påfrestande att behöva bära på henne hela tiden, kan inte ens gå på toa ifred.. Tokigt nog jobbar ju Kim natt också så man kan ju inte direkt få någon hjälp :/

Har försökt nattat henne flera gånger men hon sover kortare stunder och vaknar. Nu har hon precis vaknat, gnäller lite. Tänkte vänta och se om hon somnar om men verkar inte så. Ska gå in nu och känna på henne och se om hon fått feber igen.. Febertermometern fungerar inte, jävla skit grejer. Knappt använd! Får bli apoteket på måndag så tills dess får jag helt enkelt gå på min känsla. Man känner ju ganska bra om de har feber, hon var verkligen kokhet tidigare idag..


Marina

Här är filmen jag gjorde till en utav mina bästa vänner när jag ville att hon skulle bli gudmor :)


Vad säger man

Svårt att hitta på rubriker numera. I alla fall när man är trött och det står still i huvudet!

Vi var ju som sagt iväg med katten imorse :( Det var bland det jobbigaste jag varit med om. Jag försökte hålla mig skärpt för Novalies skull men det gick inte. Började böla så fort veterinären kom in i rummet. Fy, vad jobbigt det var. Jag tänker aldrig vara med om en sån sak igen, finns inte en chans. Att stå och ta farväl av ett djur, en familjemedlem, som varit med i många år.. Ja, det finns inte ord för hur det kändes. Men nu är det gjort och hon slipper lida. Den enda som lider nu är vi runt omkring som kommer sakna henne. Hon var den enda katten som gjorde väsen av sig hos mamma, den andra säger ju inte ett knyst. Så tomt blir det :(
Men det är som det är.. Tragiskt och jag saknar henne så magen värker!!

Efter veterinären åkte jag med hem till mamma. Novis var jätte trött men kunde bara sova i kanske.. 10-15 minuter! Hon fick inte sin dagliga f.m lur alltså. Dock somnade hon så fort jag kom hem men sov bara 1 timme så hon har sovit 3 timmar för lite idag, ungefär. Tänkte försöka hålla henne vaken till åtminstone 19 men då tog Kim med henne in i sovrummet och la sig med henne i sängen och hon tvärslocknade. Jag vart chockad för hon brukar alltid protestera mer eller mindre men nu var det inte ett ljud där innifrån :) Antar att det inte gör någonting om hon somnade 18.30 idag med tanke på att hon sovit så himla lite och fick väcka henne 08.30 imorse. Då kan hon behöva lite extra sovtimmar ikväll och inatt! :) Skruttan min.. ♥

Kim sover fram till 09.20 ungefär sedan ska han upp och jobba natt. Han har även jobbat dagtid idag och ska jobba natt imorgon med, kommer bli en tuff helg för han men han får se till att sova under dagen imorgon. Själv ska jag förmodligen till Valbo med mamma & pappa en sväng på förmiddagen. Blir väl julklapps handling och sådär. Men hos oss blir det inte mycket mer handling denna månad, vart lite fattigt efter alla extra utgifter vi fått. Så jag kommer få ta och handla det sista nästa löning, alltså alldeles innan jul. Men har köpt det mesta redan så det är inte mycket kvar :) Löser sig nog !!

Ikväll blir det Idol mys med mig själv. Jag är trött ikväll så får nog bli en tidig kväll. Eller ja, "tidig".. Får ju bli efter att Idol slutat och det slutar väl inte förns 22-23 tiden? Jaja, får se om jag orkar hålla mig vaken :)


Jobbig start på helgen

Ja, imorgon bitti blir det en riktigt jäkla dålig start på helgen. Måste nämligen åka iväg och avliva min ena katt och det känns inte alls roligt :'( Hon har varit med i så många år (men inte tillräckligt många) och det är ju skit jobbigt när man har djur och det blir fel på dom. Jag ångrar mig som attan att jag inte försäkrade henne på en gång när vi tog henne. Hon har nämligen en knäskada, knät hoppar ur led på henne ibland. Och ni kan ju tänka er själva hur smärtsamt det måste vara.. Dock har det verkat bättre under en längre period men nu jamar hon även när hon sover och jag vill inte att hon ska ha ont längre. Hon har blivit jätte mager dessutom så det är dags nu. Man har varit självisk och dragit ut på tiden i hopp om att hon ska bli bättre. Hon har också bott hos mamma en längre tid nu sedan vi flyttade till stan, hon bodde hos oss ett tag då men saknade bruket. Var lika bra att ta henne tillbaka dit och som hon trivs :) Där kan hon ju springa ute som hon vill, var ju lite svårt att få det så i stan.. Hon vart ju dessutom med kattungar och det är dom katterna jag och Kim har idag.. Dom gick tyvärr inte ihop när vi flyttade tillbaka till bruket, antar att dom växer ifrån varandra och kanske inte ens känner igen varandra efter ett tag? Vad vet jag men det gick inte att ha dom tillsammans..

Men så är det. Så det känns jätte jobbigt. Först tänkte jag inte ens följa med utan Kim skulle få åka iväg med henne. Men då visade det sig att han skulle ha jätte bråttom tillbaka till jobbet så han skulle bara hinna in med henne och sedan lämna henne där. Och jag vill inte att hon ska ta sina sista andetag helt ensam :( Jag kommer gråta blod när hon somnar in men jag är hellre där med henne än att hon ska känna sig bortlämnad. Jag kommer sakna hennes dreggel och jamade när man kommer hem till mamma.. Det kommer bli tomt även fast jag inte träffar henne varje dag.. Men hon är ju ändå min lilla gofis :) Mitt första barn!
Men hon får det bättre än vad hon har det nu. Hon slipper ha ont och det där knät slipper hoppa ur!

Oj, vilket inlägg om henne det vart :) Men inget konstigt med det. Ska strax sova, har lite ont i magen inför morgon dagen bara men hoppas att jag kan somna så man inte är som ett slakt imorgon..



♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Målat

Vart en sån där impuls grej att börja måla :) Målade en byrå vi köpt innan vi flyttade hit, som bara stått och väntat på att få bli målad.. Så den fick bli vit och så målade jag träpanelen i köket också :)

Nu ska jag försöka sova!

Julpyssel

Kim frågade mig vad vi ska göra 1a advent nu istället för att pynta.
Jag tar en hel bakdag då istället ;)






Min stora tjej!

Måste också berätta att hon vänder sig från rygg till mage och vice versa nu hela tiden :) Flera gånger om dagen och hon gör det även när hon sover, så ibland vaknar hon av att hon rullar runt. :p

Dessutom!! Igår kväll när hon låg i sängen, när jag försökte få henne att sova, då ställer hon sig på knäna och tar sig framåt! Gissa om jag vart glad?? Det enda hon har svårt med är att veta hur hon ska göra med armarna för att liksom krypa helt och hållet. Men hon har äntligen lärt sig att man måste stå på knäna för att kunna krypa ;) SYND att jag inte hann med att ta kort. Man ska ha kameran med sig överallt egentligen nu när det händer så mycket grejer.

Min LILLA tjej börjar bli STOR! ♥





Ett tag sen

Nu var det några dagar sen jag skrev men har inte haft varken ork eller lust. Har väl egentligen inte haft så mycket att skriva om heller :) Men tänkte slänga in ett inlägg nu i alla fall :)

Jäkla skit väder idag! Helt otroligt. Inte har man någon större lust att kliva utanför dörren när det vräker ner snö plus blåser :/ Riktigt tråkigt! Men vi ser ju ut att få en vit jul i alla fall, det är väl positivit ;)
Man lär ju se det från någon ljus sida trots att jag inte är så jätte förtjust i vintern. Mysigt med alla marknader och sådär är det ju, ska gå på marknad i helgen tror jag. :)

Ja, så är det. Igår var jag iväg och tränade Core. Hade noll motivation till det men gick ändå, tänkte att det är bara 30 minuter så varför inte? Vad ska jag göra om jag sitter hemma? Inte någonting alls.. Och skönt var det! Riktigt bra pass, svettig och trött. Det är så man ska bli efteråt :)

Tog ett skönt bad med lillhjärtat när jag kom hem, trodde hon skulle somna efteråt eftersom hon alltid har gjort det förr men det vart inte så denna gång :) Hon vart vaken till närmare 22 men det gjorde ingenting, hon hade sovit rätt mycket på dagen så..

Kims mamma har köpt en barnmat stol åt oss så äntligen kan hon sitta bredvid mig vid matbordet :) Vart lite jobbigt för nacken och ryggen när man skulle ha henne i knät medans man matade henne. Vet faktiskt inte varför vi inte köpt en stol tidigare, har bara inte blivit av. Man köper så mycket annat så man glömmer det viktigaste :p Eller allt är viktigt åt henne, såklart ;) Men nu har vi en och det är så grymt skönt!! :)

Just nu ligger hon och sussar bredvid mig här i soffan, jag blir SÅ trött när jag ser henne sova. Det ser så himla skönt ut och så vet man ju hur mysigt det är att krypa ner bredvid henne :) Men igår sov jag under dagen tillsammans med henne och det var nog inte så bra. Vi vaknade väl 09.30 kanske så fick lite sovmorgon. Sedan somnar hon ju alltid ca 2 timmar efter hon vaknat på morgonen så jag somnade med henne då och vi vaknade inte förns 13.30 :P Kommer inte ihåg sist jag sov så mycket och länge!! :)

Men nu sitter jag här och gäspar, känner hur ögonlocken blir tyngre så kanske dags att kliva upp ur soffan och röra på arslet lite så man piggnar till! :)









All I want for christmas is...

I don't want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree

I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas
Is you





Tjuvstart

Vart ingen storstädning idag :( Har haft sådan grym huvudvärk hela dagen och har försökt sovit bort mestadels av den med. Vet inte hur många timmar jag sovit idag men välbehövligt! Dock är jag trött ÄN så blir strax sängen för mig. Älskling la sig precis och slog på en film, Novalie vaknade för en stund sen men vi hoppas på att hon somnar om snart igen. Jag plockade undan lite här hemma för att det ska gå fortare med städningen imorgon. Tjuvstartade med en ljusstake i lillans rum :) Hade ju köpt en rosa på Rusta om ni kommer ihåg? Den är så söt! Vem tackar nej till lite julmys i mörkret? Gör ju ingenting om man börjar en vecka för tidigt ;) Eller vad säger ni?? Imorgon ska jag förbi mamma och få lite julgrejer efter mormor ♥

Det blir också Pilates imorgon kväll, får hoppas att den inte är inställd denna gång. Kom på idag att mitt badhuskort kan ju inte gälla så mycket längre? Borde väl haft det i 4 månader snart. Får se om jag skaffar ett årskort nästa gång istället, slipper man känna jätte press att man ska hinna gå alla planerade dagar i veckan för att utnyttja kortet. Nog för att det är bra men ibland kommer det andra saker i vägen också :)

För övrigt i helgen har det bara varit lugnt. Igår bakade vi hemlagad pizza, det vart jätte gott! Kyckling, lök, banan, champinjoner och curry krydda :) MUMS! Idag har det dock inte blivit någon mat alls, åt 2 mackor nu ikväll bara men har ingen större matlust heller av någon konstig anledning :s
Men vi har i alla fall myst och sen slog vi på den nya Saw filmen, helt okej. Vidrig som vanligt men rätt bra :)
En annan film ni ska se är Frozen för den var också riktigt bra. En drama/thriller var det..

Jag hoppas att ni har haft en jätte bra helg i alla fall :)

Barnbilstol

Köpte en ny barnbilstol idag :) Fin, va?? Den passar henne ända upp till 4 år! :) Älskar den..





Ett skötbädds överdrag :)


En söt lampa till lillans rum :)


Helg

Då var det dags för helg igen :) En annan känner ju inte av den så mycket, haha. Men skönt när Kim är ledig i alla fall! Men det blir en lugn helg och det ska bli så skönt.

Ikväll blir det Idol och innan det ska vi iväg och handla lite. På middags schemat står det bacon inlindad kycklingfilé med ost & chili fyllning. Till det serveras det potatisklyftor och någon sås, dock vet jag inte vilken ännu :p Man kanske inte ens behöver någon sås till eftersom det är fyllning i kycklingen? :)

Novis sover för tillfället, ska väcka henne runt halv sex tänkte jag. Eller sex.. Någon tid så man får henne i säng igen vid 21 i allafall :) Men det var väl inte så mycket mer för den här gången..

Ha en bra helg!

Saknar

Things will never be the same without you

Why could he take you away from me
It's hard for me to tell you I love you
As I'm standing over your grave
And I know I'll never hear your voice again









Snart natti

Ja, så trött som jag är så blir det snart natti för mig. Kim lät ju Novalie somna på tok för konstig tid idag så hon är vaken ännu så jag lär vänta tills hon har somnat för jag kan i alla fall inte sova när jag hör henne :P
Det gick bra på rättegången idag, man var ju lite nervös för **** skull. Vart förvånad över hur många som var där som man känner till :S En kompis bror bl.a och sen en massa bekanta. Så lite förvånad vart man ju, populärt att hänga på tingsrätten numera? ;P Men ja, nu är det över i alla fall..
Ikväll har vi inte gjort mycket alls, tagit det lugnt bara. Novalie är bättre idag, vart bara en släng av lite feber över natten för i morse var hon som vanligt igen. SKÖNT :) Det är ju så jobbigt att se dom små vara hängiga..

Feber

Novalie vart lite sämre igår kväll efter sprutorna, hade hoppats på att hon skulle få slippa det :( Men hon fick feber, var jätte varm! Vart skit sur då vi köpt en ny termometer som inte fungerade, så blir att köpa en ny sån. Men hon fick en alvedon och sedan sov hon rätt bra natten igenom. Har vaknat några gånger men det är ju inget ovanligt :) Fick dock sovmorgon tills för en halvtimme sen ungefär. Känner mig lite trött än så får se om man piggnar på sig, annars blir det en lunchnap med lillan :)

Jag skulle ha träffat en utav mina bästa vänner idag, Johanna. Men eftersom lillan vart så pass kinkig och dålig igår kväll så vågade jag inte chansa på att hon skulle vara bättre idag på morgonen. Det var nämligen meningen att vi skulle träffas idag på morgon. Men vi får ses imorgon istället ♥

På eftermiddagen ska jag på en rättegång för att stötta en nära anhörig. Får se hur det går! Får hoppas att man får en plats där inne, öppen rättegång så det kan ju vara svårt när det handlar om en sån pass stor grej. Men jag och mamma ska åka in i alla fall så i värsta fall får vi väl bara vänta utanför :) Vi är ju där i alla fall! Det är väl vad jag har för planer idag. Imorgon kväll blir det Core också. Pilatesen var inställd i måndags, Coren var fullbokad igår. Så det fick bara bli ett pass denna vecka. Kan ju köra hemma också eftersom jag köpt boll och matta men hallå?! Snacka om NOLL självdiciplin, man är alltför bekväm i hemmet så tydligen ska det vara svårt att lägga sig ned på golvet och göra några övningar i 30 minuter :p

Nä, nu blir det lite grötfrukost för hjärtat och macka för mig :)
Ha en bra dag!


BVC

Idag var det ett mindre roligt besök på BVC, hon fick sin andra dos vaccin och det var inte alls populärt :(
Som salt i såren fick jag även väcka henne innan vi skulle åka dit, hon var SÅ trött och fick bara sova en kvart. Från stunden vi kom in dit så började hon gråta, stackarn. Kände säkert på sig att något var på gång.
Jag stannade kvar där inne, det gjorde jag inte sist. Snacka om att jag fick ångest när jag såg dom där sprutorna stickas in i hennes små lår. Och som hon grät! :'( Nej usch, man får försöka tänka att det är ju för någonting bra som hon får dom. Slipper massa sjukdomar men det är ändå jobbigt att se..

Men nu är det gjort! Hon väger 7125g och är 68,2cm lång :) Min stumpis växer så det knakar!
Nu ska jag försöka få henne att sussa en stund till så hon blir pigg och glad senare idag.

I Love You




Utan dig funkar jag inte,
jag kan inte tänka mig ett liv utan dig
Jag vill bli din hustru, vill vara din styrka och din trygghet
Du får mig att må bra och jag kommer för alltid att älska dig ♥

- Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world...


Patetiska folk

JA, jag har börjat raderat alla "onödiga" kommentarer. Och nej, jag skäms inte för sanningen ditt pucko!
För det är inte ens en sanning att jag är dålig, missnöjd bla bla. GE UPP, annars tar jag reda på genom erat IP vem ni är så får ni skämmas en del för det istället :) Lovar, jag kan göra det..
Herregud, det är ju skrattretande att folk orkar. Låt mig sköta mitt liv så sköter ni erat, det blir bäst så ;)

Helgen har varit helt okej :) Vart bjuden på inflyttningsfest hos Therese & Martin. Dock var det nog den segaste festen jag varit på i mitt liv, inte pga dom som var där eller så. Men jag var SÅ trött och hade ont i huvudet. Hade taggat till festen hela veckan men ja, jag saknade min familj så himla mycket. Var i stort sett nykter och det tråkigaste var ju att vi inte kom ut på Lobby förns runt 01 tiden, lite onödigt sådär :p
Men det var skönt när jag kom hem, kände verkligen i lördags att jag har NOLL behov av att festa längre..
Så det kommer dröja tills nästa gång, helgmys med familjen är så mycket bättre ♥

I söndags vart det bara en slapp/städ dag. Vi slappade ända fram till runt 16.30 tiden, då satt vi igång med STORstädningen. Herreguuuud, vilken skillnad det var här hemma :) Man mår så himla mycket bättre när det är rent och fint. Vi höll på ända fram till 21 tror jag så det tog ju ett tag. Men lätt värt det! :)

Idag har jag och mitt lillhjärta badat :) Det var dags för sovning så jag tyckte att ett bad innan var på sin plats, hon somnar alltid så skönt efteråt. Och det gjorde hon idag med! Slockande fortare än kvickt :)
Vi har lekt och busat jätte mycket idag, gått runt i lägenheten. Hon tycker det är så roligt att få gå omkring på sina små fossingar, hihi. Längtar tills hon springer omkring här hemma själv. :) Myspys!!

Ja, och Kim fick ju fira sin första Fars dag igår :) Gissa någon som var glad? Jag köpte ett kort och en magnet grejs som det stod en jätte fin text på engelska. Gav han det så fort jag hade vaknat på morgon, hihi ♥
Längtar tills det är min tur att fira Mors dag, det kommer bli någonting alldeles extra det.
Nä, nu kommer snart gubben min hem ifrån jobbet. Då blir det lite pusskalas, haha.
Ha en jätte bra fortsatt dag mina VÄNNER ♥



Novalies gudmor och jag :)


5 månader

GRATTIS TILL MIN LILLA ÄLSKLING PÅ 5 MÅNADERS DAGEN!!! ♥



Öppna förskolan

Kom hem ifrån öppna förskolan för en stund sedan :) Var där med Linda, tyvärr var Alex dålig så Elin kunde inte komma. :( Men det får hon ta igen nästa vecka, kanske?? :)
Jag var så nära på att strunta i att gå, var så trött imorse. Men så tänkte jag, varför ska jag bara sitta hemma och vara trött? Det är ju inte direkt så att man får somna om igen. Så då kunde jag lika gärna kliva upp och åka dit istället och det valet ångrar jag inte :) Mysigt med bebisar, var mest bara små bebisar där idag.
Inte mycket folk alls vilket också var skönt..

Vi vart där i 1,5 timme ungefär. Alldeles lagomt för när vi skulle åka hem hade vi två tjejer som var riktigt trötta och tvärslockande så fort bilen startade :) Novis ligger nu i sin säng och sover.. Har nämligen tänkt att hon ska få börja sova i sin egen säng på dagarna så hon blir lite van och så småningom vänja henne på nätterna med :) Det är väl så dags nu innan det blir försent och inte går alls..

Senare idag, när älsklingen har slutat jobbet, ska vi åka en sväng till Gävle. Sjukt längesen man var i stan där! Efter det ska vi hem och mysa, har jag bestämt ;)

Men hoppas ni får en jätte bra helg! Får se när jag slänger in nästa inlägg.
Hajdooo.


Ute hela dagen

Oj, vad fryssen man är nu när man varit ute hela dagen :) Gick hemifrån kl 12 och kom precis hem. Bara gått och gått hela tiden och det kändes i rumpan när man var på väg hem, haha. Låren var även stelfrusna så dom börjar tina upp nu :P Men det var skönt! Letade inflyttningspresent till Therese & Martin, kikade runt lite och sådär. Hämtade även ut paketet ifrån (försöker med länk igen) Filur också som jag knappt visste vad det var. Men det var en tomtedräkt, var väl inte riktigt som jag hade tänkt mig, en badleksak, en fjäril som hon kan bita på och så var det baby ior, tiger och nasse om jag minns rätt i miniformat med päls :)

Ja, då var det slut på det roliga för stunden :p Köpte även en ny hårspray, foundation och mascara :)
Novis sitter i gåstolen nu och leker, hehe. Så sööt! Hon pratar på som aldrig förr speciellt när hon kommer på att hon kan stå upp i den också. Hon skjuter ifrån sig duktigt, mest bakåt än framåt dock ;)
Snart kommer älsklingen hem ifrån jobbet också. Sen är det dags för Core. Har INGEN lust alls att GÅ tillbaka till stan igen så får hoppas att Novalie är vaken så jag kan få skjuts ner. Mamma skulle iallafall skjutsa hem mig. Jag har ju lite problem med min rygg så det gör ganska ont när jag gått för länge och det känns inte alls lockande att gå något mer idag kan jag säga.. :P

Ne nu ville hon inte sitta där mer så ska pussa lite på henne nu. Vi hörs!

Pfft

...Så dyker dom här jobbiga människorna upp igen som läser bloggen, klagar och är anonym. Fegt! :)
Fast nu ska vi inte lägga ner energi på dom. Ni väljer själv om ni vill läsa min blogg eller inte.

Imorse vaknade vi runt 7.30, klev upp och gjorde frukost. Vart grötfrukost för lillan och mackor för mig!
Hon vaknade 03.00 i natt och somnade igen kanske 03.30 men vet inte varför hon vaknar så på nätterna. Är väl någonting hon kommit på :p Inte så konstigt dock när hon somnade så pass tidigt igår..

Har nyss vaknat upp från en tupplur med henne på soffan. Finns inget bättre än att somna med henne :)
Och nu ska vi snart göra oss i ordning för att gå ner på stan och möta upp Marina. Ska inhandla lite nytt smink eftersom mitt är slut i stort sett. Ingen snöstorm så det ska bli skönt att komma ut.
Imorgon är det dags för öppna förskolan igen, ser fram emot det! Var skönt att få komma ut bland andra bebisar med lillan, det behövde nog hon tror jag. :) Ska försöka komma ihåg att gå upp på Hemmakväll när jag är på stan och hämta ut ett paket med julklappar till Novis och Neo tror jag :p Och just ja, en tomtedress beställde jag också. Allt är beställt ifrån filur.se, kommer inte ihåg allt jag beställde så det blir ju en överraskning, hehe.

Nä, nu lär jag byta om så man hinner..

Ps. Jag är inte en missnöjd mamma. Och jag tål inte människor som försöker tala om för mig vad jag är och inte är som inte ens vågar stå för vem dom är själva. Då fick man något att störa sig på idag med då :)
Tur att ni som verkligen känner mig vet vad jag är och inte är.


Snö!

Det kändes lite konstigt när man la sig igår kväll utan snö och när man vaknar så är det massor! :)
I natt var en jobbig natt, Novis somnade sent och sov dåligt hela natten. Jag hade fått sovit 3 timmar ungefär så vaknade hon och grinade. Gav nappflaskan men hon ville inte somna om. Hon vart sen jätte pigg och låg där och jollrade och hade sig. Ena katten började kraffsa hej vilt på fönster rutan och jag tappade humöret helt och hållet. Katten åkte ut och jag satt på tvn. Gick in i sovrummet efter en stund igen och hon var fortfarande vaken men Kim hade lagt sig bredvid henne så jag fick försöka sova. Hon sparkas nämligen väldigt mycket..
Tog väl en timme innan man somnade och klockan vart 5 på morgonen. Helt slut var jag!
Men tillslut somnade hon igen. Det var tänkt att vi skulle iväg på föräldrargrupp idag, en dietist var där och pratade. Men som jag sa till Kim igår, att bara för att man planerat något på morgonen så kommer hon sova länge. Och så vart det! Hörde inte ens när alarmet ringde imorse och inte hon heller tydligen..
Var dock riktigt skönt att få sova till 9.30 efter en sån här jobbig natt..

Vi klev upp, åt frukost och hon somnade i vanlig ordning ca 1,5 timme efter frukosten. Hon sov en bra stund och när hon vaknat så bestämde jag mig för att ta en promenad ut med henne. Härligt väder var det! Dock väldigt halt, numera får man ju passa sig för att ramla så man inte vickar vagnen samtidigt.. Men det gick bra! :) Vi gick en sväng på Jysk, köpte med en filt, en jätte fin hjärtjulstake och korgar till toaletten :)
Gick in på Coop och handlade lite nödvändigheter och då kom storhjärtat mitt också. Han fick ta varorna med sig hem i bilen medans jag vandrade hem med en riktig gnällfis! Vi åkte även sittvagnen idag, bäddade ner henne ordentligt där i eftersom hon inte hade den tjockaste av overallerna idag. Men av någon anledning så är inte sittdelen någon höjdare, hon blir alltid gnällig när hon åker den. Har iofs bara användt den 2 gånger men dom 2 gångerna gillas inte särskilt länge! :/ Hoppas det blir bättre sen..

Väl hemma trodde jag att hon skulle vilja sova för då hade hon inte sovit på ett par timmar. Men icke! :) Därimot somnade hon runt 19 nu ikväll och sover fortfarande. Vaknat till 2 gånger bara..
Det borde alltså bli en väldigt tidig morgon och här sitter jag, nästan tolv på natta! Men hoppas på att få ungefär 7 timmars sömn åtminstone, hehe. Ska nog ner på stan imorgon med Marina, får se hur vädret är. Kan säga att man har varit måttligt sur över att man inte har körkort när det är snöstorm ute. Man känner sig skapligt låst här hemma när Kim jobbar :( Det är en bit ner till stan och man har ingen större lust att gå i snöstorm. Hatar att åka buss på vintern också, tycker det är skit läskigt..

Nåja, så är det.. 6 dagar kvar tills det är dags för BVC igen, då blir det andra dosen av sprutorna :( Usch!
Hoppas hon inte tycker det gör jätte ont. Jag kommer inte vistas i samma rum, går bort till hissarna som sist. Så går jag in och tröstar henne efteråt. Det är Kim hon får hata för stunden ;) Hihi..

Marina var hit med en babypulka idag! Aww, en röd liten.. Vad söt den var! Den fick vi av henne och Magnus. Tackar så mycket! Slapp man köpa en :) Så ska väl inviga den imorgon eftermiddag eller så..
Ska bli roligt, i alla fall.. :) Imorgon är det också dags för Core så hela dagen är fullbokad kan man säga.
Ska fråga mamma lite snällt om hon kan skjutsa hem mig efteråt *blink* utifall Novis ligger och sover..

Men nä, nu kan jag inte skriva nå mer. Bara för att man ska sova så har man massor att berätta! :P
Konstigt.. Men här bjussar jag på några bilder med kass kvalité (min mobil kamera har sagt upp sig) men hon är så söt så dom är värd att lägga upp endå :)

Godnatt!








hon hade vantar på sig men vart skit sur när hon inte fick suga på tummen
så fick lov att ta av vantarna en stund
:p


Såhär kan en önskelista se ut

Jag gjorde en önskelista åt Novalie :) Söt, va??
Den kan man skriva ut och ge till nära & kära ;)




Min fina










Rutiner

Jag börjar känna mig stressad över att försöka få in rutiner i vardagen åt Novalie. Det blir aldrig som jag tänkt mig och mer stressad blir jag när man läser överallt om alla andra som har barn i samma ålder som lyckas med både det ena och det andra. Jag vill inte känna mig som en misslyckad mamma! Men Novalie bestämmer alldeles för mycket över hennes egna rutiner. Ska det vara så i denna ålder? Hon är snart 5 månader och vi har egentligen inga rutiner alls. Vi har en och den har hon skapat själv. Det är att hon somnar alltid runt 2 timmar efter vi klivit upp på morgonen. Jag tycker det är så himla svårt!

Jag har rutiner uppe i huvudet men sen att genomföra dom är ju en helt annan femma. Hon bestämmer ju lite själv hur hon sover på dagarna och jag kan inte tvinga henne att sova om hon inte är trött. Jag vet inte ens hur många timmar det är bra att dom är vaken mellan gångerna. Är 3 timmar för mycket eller för lite? Eller är det alldeles lagom? Ibland är det lätt att se på henne när hon är trött och ibland ser jag inte alls.

Det är ju olika hur hon vaknar på morgnarna men tycker jag börjar se ett mönster nu. Hon vaknar ungefär 7.30 och det har hon gjort i ett par dagar. Innan det var det ju att hon kunde sova tills jag vaknade, typ.
Jag måste lära mig att gå och lägga mig i tid på kvällarna men samtidigt känner jag att när hon vägrar sova innan kl 22 så vill jag ha lite egen tid och den egen tiden brukar bli alldeles för många timmar så jag kanske kommer i säng efter tolv på nätterna. Och det resulterar ju såklart i att jag är skit trött varje morgon.
Därför skulle jag så gärna vilja att hon somnar runt 20:00 varje kväll för då har jag fått min egen stund om jag går och lägger mig runt 22:30-23:00 varje kväll. Men vad gör man om hon somnar runt 19:00 och sedan vaknar 21:00 och är super pigg? Och det är omöjligt att få henne att somna om..

Vad har ni för sov rutiner? Det skulle vara skönt att få se hur ni andra har det. Jag måste bli bättre på mat rutinerna också men viktigast nu är att hon sover som hon ska göra. Så tar jag en sak i taget annars blir det bara kattskit av alltihopa. Men så småningom, så fort jag fått henne att sova som "jag" vill eller som jag tycker är vettigt, kanske man ska säga, så börjar jag med mat rutinerna. Och då hade jag tänkt mig såhär:
När vi vaknar på morgonen så får hon gröt, blir hon inte tillräckligt mätt så får hon lite ersättning som mellis. Vid lunch lagar jag antingen någonting eller så får hon en burk med mat. Sedan får hon ersättning resten av eftermiddagen/kvällen. Så kan man utöka maten lite längre fram. Låter det dumt eller bra?

Mycket frågor och funderingar i detta inlägg men jag vet ju tammetusan inte hur jag ska bete mig.
Det här är saker man inte tänkte på när man var gravid, att man ska ta ett riktigt stort ansvar för någon och se till att hon mår bra och är pigg och glad. Jag lär också försöka få henne att sitta i gåstolen eller ligga under babygymmet lite längre stunder än vad hon gör. Jag kan inte ens lämna rummet så börjar hon gallskrika. Det tar jätte mycket på mina krafter att känna att jag inte kan göra någonting. Jag sitter rakt upp och ner med henne i soffan hela dagarna, i stort sett. Kanske lite överdrivet eftersom jag inte jämt är hemma hela dagarna men dom gånger jag är det.. Känner mig uttråkad och vet inte hur jag ska roa henne på för sätt.

Nej usch. Behöver verkligen lite stöd och hjälp i detta känner jag. Det är inte lätt att vara mamma!



Trött

Usch, nu har jag varit trött i flera dagar. Novalie har inte sovit nå jätte bra på nätterna och sen vaknat så tidigt på morgnarna. Men det är väl så det är. Får se om vi kan få henne att somna till runt 19.30-20.00 tiden ikväll för nu har hon inte sovit på några timmar. Kan nog hända att hon somnar innan dess med, det visar sig..

Vart en lång sväng nere på stan idag. Mötte Marina och vi gick iväg och fikade på Delis i stan :) Mysigt! Efter ett tag kom också Cicki med sin 3 veckors gamla Tove. Så himla söt! :) Det känns som evigheter sen Novalie var sådär liten men ändå går tiden SÅ fort. Dom växer ju så snabbt de små.. Kul att få träffa dom igen! :)

Men nu blir det bara slappa resten av kvällen ev. slänga i färg i håret när lillan har somnat.
Hoppas ni haft en jätte bra dag!


Mys hos mammi

Ja, igår vart det en myskväll hos mammi ♥ Jag kom dit på eftermiddagen och då åt vi mat ifrån Malaysia :)
Avslutade kvällen med Idol och godis. Marina kom dit hon med :) Var en riktigt trevlig kväll.
Sov kvar hos mamma, skönt att slippa sova själv. Dessvärre vart det ingen bra natt alls, Novalie somnade jätte sent. Vaknade sen strax efter 03 och bara skrek och grinade. Vart alldeles chockad jag, fattade ingenting då hon brukar sova hela natten fram till 06 ungefär. Hon kanske drömde? Vad vet jag.
Hon somnade i alla fall om efter en liten stund och jag försökte sova jag med. Hon kom närmare mig hela tiden så tillslut låg jag nästan på golvet. Höll på att ramla ned flera gånger, haha. Upp runt 06.30 och gjorde mat åt henne, efter det hade jag jätte svårt att somna. Somnade till lite och vips så var lillan klarvaken så då var det bara att gå upp..

Blir nog en tidig kväll ikväll, brukar alltid säga så men i natt har jag ju inte sovit många timmar.
Var så trött ett tag så jag mådde illa men efter lite mat i magen vart det bättre. Tog en promenad hem så kom ganska nyligen hem. Novalie tvärsomnade i vagnen, tog nog knappt 5 minuter så sussade hon. Men självklart så vaknar hon så fort vi kliver innanför dörren (som vanligt) så nu sitter hon i gåstolen.
Får hoppas att hon håller sig vaken till 20.00 så hon slipper vara vaken sådär jätte länge igen..

Blir mys med mig själv ikväll, kan vara skönt eftersom man är helt slut. Längtar efter Kim och hoppas att han ringer snart så jag får höra hans ljuva stämma ;) Men imorgon kommer han hem!

Hoppas ni har en jätte bra lördag.

Ensam helg

Alldeles för en liten stund sedan åkte min stora älskling iväg till skogen i Mora, tror jag det var. Han ska nämligen umgås med sin pappa och härja där borta. Han blir borta ända tills på söndag *buhu* men jag åker hem till mamma och kikar Idol där ikväll, får se om jag blir kvar över natten men lutar åt det :)
Tycker inte alls om att vara ensam, jag måste vara en riktig sällskaps människa ;)

Jag är rätt trött idag, kan bero på att jag sovit så sjukt dåligt i natt. Vaknade 05.25 av att det kliade nå fruktansvärt i halsen. Gick upp och passade på att göra en flaska mat åt Novis, hon vaknar ju ändå alltid runt 06 och vill ha mat. Somnade om efter en stund igen. Klev upp strax efter 9 imorse, var så jäkla trött men lillan ville inte somna om igen så då var det bara att klä på sig och kliva upp :)

Har passat på att städat idag medans hon satt så nöjt i gåstolen. Hann med att dammsuga bort all slipdamm i köket och massa små pappersbitar som låg överallt i hela lägenheten. Är fortfarande lite rörigt här hemma men kan inte göra så mycket åt det när tapetseringen inte är helt klar än.. Men det går att leva med :)

Riktigt fint väder idag med så tänkte ta en promenad ner till Bruket sedan men då får jag inte med mig några leksaker åt Novis. Får ta med någon enstaka att lägga under vagnen bara. Ska in o köpa lite gotta till ikväll också såklart ;) Inte så kul att släpa med sig en hel hög med leksaker om man ska få plats med matkasse och skit. Det enda negativa med vagnen är att korgen under är mjuk och väldigt liten. Det skulle ha varit en hård korg och så skulle kanterna ha varit lite högre, då hade man fått plats med så mycket mer.

Jaja, inget att göra åt :) Men jag hoppas ni alla får en jätte bra helg! Skriver mer senare eller imorgon.
Hejdåå.


Halloween kväll

Nyss kommit hem ifrån en snabb vända på stan där det var Halloween kväll, dock helt värdelöst. Som vanligt i den här sk*thålan! Men man kom ju ut en sväng i alla fall. Tur man slapp gå dit och hem, har ju en snäll älskling som hämtade. Tur det då det vart riktigt kallt. Men nu är man hemma i värmen igen :)

Kim har tapetserat klart i köket. Eller det är lite små justeringar, annars är det klart :) Träpanelen ska ju målas i hel vitt också. Det är lite gammaldags stil på det nu. Men passar bäst till tapeterna om den är klarvit.
Det var faktiskt fint, en mysig hörna så som jag trodde :) Nu ska ju bara resten fixas med, dom ställerna han rev ner tapeterna som egentligen inte skulle bort. Så vi lär antingen måla där eller sätta en vit tapet.
Men det blir nog bra i slutändan :) Då återstår bara sovrummet då. :)

Hoppas ni får en bra torsdags kväll. Imorgon åker Kim bort över helgen :( buhuuu!
Men Marina kommer nog hit och tittar Idol, om vi fått någon ordning. Annars kanske jag kollar hos henne? ;)
Och sover hos mammsen om hon vill det då. Vi får se hur det blir med allt. Sov gott sen!

Hajdooo.

Julklappar

Nu på eftermiddagen åkte jag och mamma in till Valbo och shoppade julklappar på Toys r' us. Det var jätte roligt! Hittade så mycket fint som jag ville köpa till Novis men man får ta lite i taget för det är ju inte i det billigaste laget direkt. Men fick med mig en hel del hem, faktiskt. Men när jag kom hem insåg jag att jag hade glömt köpa en sån där aktivitets grej som jag tittade på. Ställde tillbaka den för stunden för att den skulle ta sån plats i korgen (som vart överfull) och glömde helt bort den tills nu när jag kom hem :(
Hoppas den finns kvar sen, då ska jag köpa den ;) Men annars vart det lite fina grejer, kan knäppa kort sen!

Innan det så har dagen bestått utav.. ja, ingenting. Har suttit inne hela dagen pga vädret. Man har ingen vidare lust att gå ut när det regnar konstant! Novis humör har varit lite till och från idag, inte varit sådär jätte nöjd som hon var igår. Men det gör inget :) Sover lite gör hon med, 2 gånger på hela dagen och dom gångerna varade som max 20 minuter. Men nu ligger hon och sover och hoppas att hon sover hela natten nu, men det tror jag :) Hon borde vara jätte trött nu så..

Kim har hållt på att tapetserat hela kvällen, börjar bli lite klart. :p Är ju en del kvar att göra och han tog bort lite för mycket tapet men så kan det bli .. Vi ska prova med den tapet vi köpt till halva köket och halva vitt. Svårt att förklara när ni inte vet hur det ser ut men det tror jag blir bra :) Blir liksom en del som blir lite mysig sådär.. Får hoppas att det blir lika bra som när man föreställer sig det.. Förhoppningsvis hinner han klart allt tills innan han åker bort över helgen så man kan städa upp här (igen) efter all slipdamm och skit..
Och så kanske man får lust att ställa sig och laga mat när man kommer fram där inne :)

Ja, så har min dag sett ut. Hoppas ni haft en bra dag med! :) Godnatt på er..


Dålig dag, dåligt väder

Idag har det inte varit någon bra dag alls. Har varit trött och slut i kroppen och som människa sedan jag klev upp. Var iväg på Coren med Marina ändå, det var väl bra det. Kände mig inge piggare efteråt heller. Dessutom fick jag gå hem i kylan och regnet, fast det gjorde inte så mycket. Rensa tankarna lite på vägen..

Annars idag har vi bara varit inne, har ju inte direkt varit väder eller särskilt lockande på att gå ut. Novalie har varit så nöjd hela dagen, satt i gåstolen ett bra tag. Sedan satt hon med mig framför tvn och myste :)
Hon fick lite potatis med majs idag, det gillades! Så det får bli sånt imorgon med.
Har lagt banangröten liiite åt sidan då hon inte alls varit förtjust i det dom senaste gångerna. Men ska prova snart igen, vill inte tvinga henne att äta det om hon inte vill ha..

Ne, nu mår jag lite illa så jag ska lägga mig. Godnatt!

Tapetsera

God kväll på er.
Då var det måndag kväll och den här dagen tog ju slut lika fort som alla andra dagar.
Har precis nattat lillan, längesedan hon somnade den här tiden känns det som. För igår, efter att jag skrivit blogg inlägget, så vaknade hon och var vaken ett par timmar. Suck! Det var riktigt jobbigt. Efter att hon vaknat tiiiiidigt på morgonen och bara sovit en gång under dagen till att vara vaken till närmare natten var påfrestande. Jag var så trött och ville bara ha lite lugn och ro ett par timmar. Men det fick vi inte här hemma!

Men vad gör man? :) Det är som det är.. Idag är jag trött. Har fått mig en rejäl promenad också.
Var hem till mamma en stund på eftermiddagen. Innan det gick jag till Norrsätra och mötte upp Marina som hade jobbat, lämnade sedan Novis hos mamma ett tag medans jag och Marina lunchade på stan. Fick bli Malaysia och 3 små rätter, mums! Hann till Rusta en snabbis innan det var dags att återvända till mamma. Fick ett samtal på vägen dit att en liten tjej var jätte ledsen och bara grinade. När jag kom dit var hon helt slut! Snyftade fortfarande men vart glad när mammi kom :) Såklart! Jag är ju hennes värld. Lär försöka låta mamma vara barnvakt lite mer så kanske det går bättre, fast kortare stunder..

Kim kom och hämtade oss i vanlig ordning ;) Vi åkte och handlade lite. In på Rusta igen och köpte tapeter till köket och just nu står gubben min och river tapeter där inne. Spackla och imorgon blir det upp med dom nya tapeterna :) Härligt! Vart inte dyrt alls heller, hittade nämligen ett par jätte fina tapeter i fyndhörnan för 49:- per rulle! Riktigt kap, alltså. När jag var där innan med Marina så köpte jag med mig julpapper och en rosa liten tjusstake till Novalies rum. 69:-, som hittat. Och så söt den var!
Fick också med oss en sån där fårskinns pläd ifrån Rusta. 299:- billigt och bra, perfekt storlek på den!

Vi har tittat ut julgran nu också och vet vilken vi ska köpa. Vi ska bryta traditionen lite grann genom att köpa en vit julgran istället för grön. Den är ju så himla fin! Och där ska det hänga rosa, lila, röda och silvriga kulor! På Rusta finns det även ett litet paket med "min första jul" saker. Man hänger det i julgranen, så sött.
Vet ni hur härligt det känns att fira första julen som egen familj?? Vi ska såklart fira den som vanligt, med våra respektive familjer. Jag vet inte hur Kim tänker göra riktigt men jag och Novis ska vara hemma hos mormor. Hoppas han också vill det så kan vi åka till hans familj senare samma dag eller så :)

Men det löser vi då. Nu ska vi tänka på alla julklappar och grejer som ska köpas! Det är ju en del. Nästa år SKA vi börjar i tid! Bäst om man börjar i typ september, då behöver man inte bekymra sig så mycket om pengar under julen.. Nästa år kanske vi firar julen här hemma :) Då kostar det när man ska stå för all mat och grejer. Men det är det ju lätt värt.. Nä fy, jag längtar verkligen nu. Ska bli så himla mysigt!!

Men nu ska jag göra lite annat :) Hoppas ni haft en bra dag!



Ljusstaken som jag köpte till Novalies rum :)