Wehoo :)

Imorgon är det pulka väder för lillan! :) Det passar jag på med medans Kim åker och fiskar...
SOL och -6 grader endast.


Borde bli vegetarian!

JA, det borde jag bli. Okej, jag kan äta typ fläskfilé och nötkött utan att se kossor och grisar framför mig. MEN, ibland när jag äter kyckling så kan jag se den där lilla pippin springa omkring och busa (haha)
Jag skulle aldrig i hela mitt liv äta te.x lamm eller rådjur. Men älg går bra?

Till saken; Kim fick ju välja en present ifrån Sandvik och han är ju torsk på kött från fina djur!
Knackade på dörren idag, var ett paket till honom. Nyfiken som jag ääär kunde jag inte låta bli att tjuvkika.
Mjaha, en hjortstek eller vad det heter. Så, nu tvingar han mig att äta HJORT till kvällsmat!!!! BLÄ......
Då tänker jag på bambi. Jag vill INTE äta upp bambi!!!
(Jag vet att bambi är ett rådjur men dom ser likadan ut)




Och som att min aptit vart större när han gav mig en bit, fick något hårt i köttet
så kläckar han ur sig "oj, fick du en knöl?" Jo man tackar...


Nyårsmat

Idag har jag suttit och klurat på vad man kan tänkas göra för god mat imorgon kväll :) Eftersom vi kommer vara hemma, bara familjen, så satsar jag på att göra Flygande Jacob! Gott, va? Passar väl till en nyårs kväll när man ändå inte ska bjuda någon på mat :p Får se om tösabiten min sover vid 00-slaget eller om man vågar sig ut en snabbis med henne och kika på raketerna. Annars får man väl stå i fönstret o titta :)


Juldagen

Glömde berätta att jag och en utav mina bästa vänner (som numera bor i Västerås:() var ut på juldagen :) Ja och eftersom jag glömde berätta så kanske det bevisar att det inte var någon höjdare? Sjukt kul att träffa Johanni och gå ut igen tillsammans men mindre skoj på Lobby..







Måste säga att jag är grymt ful-söt på det här kortet :p







Hehe lite flumm bilder på oss :) ♥
Var någon som var nyfiken på mitt löshår också, här ser ni hur det vart..
Fint? :)


På begäran

Okej, skriver ett inlägg på begäran :) Kul att ni vill läsa i alla fall!

Novalie slog upp sina små blå kl 06 imorse, TRÖTT.se! Kanske är på tiden att man börjar ta tag i sömnen och går och lägger sig i tid om kvällarna? Men det är ju så svårt! Speciellt när hon somnar sent för då vill man ha den där lilla egen tiden för sig själv och vips så slog klockan 01, typ.. Jaja! :)

Har varit riktigt dåligt med uppdatering, varit på väg att skriva flera gånger men sen inte orkat. Har inte mått så jätte bra de senaste dagarna, vet inte riktigt varför. Börjat känt en riktigt stark vilja att flytta härifrån, faktiskt. Känner inte att jag har nå speciellt mycket kvar att hämta. Söka jobb i ett annat län skulle inte vara helt fel men "tyvärr" så har ju Kim fast på Sandvik så ingen idé att tänka tanken ens, egentligen..
Men nog skulle det vara skönt allt att få lära känna nya människor. Förstår inte riktigt vad jag gjort vissa här, känns som man har typ.. 2/20 kompisar kvar.. Jaja, det är som det är!

Novalie utvecklas såklart mer och mer för varje dag :) Hennes bebisspråk blir mer och mer, himla roligt när det dyker upp nya konstiga ljud och läten. Det är kul att upptäcka att man kan skrika högt också! :)
Hon sitter ju numera själv på golvet, har såklart kuddar omkring henne utifall hon skulle tippa vilket hon gör lite titt som tätt men hon är SÅ himla duktig! Hon har inte börjat krypa eller så än men att kunna sitta upp räcker gott och väl för nu, är en riktigt stolt mamma :) Hon börjar även bli lite för lång för liggdelen i vagnen så det är snart dags att byta till sittdelen men jag drar på't in i det sista.. Det är ju riktigt skönt att kunna ha liggdelen, speciellt i denna kyla som varit. Inte för att jag varit ute och gått speciellt mycket då men då och då händer det ju :) Hon sover ju så skönt i den med.. Herregud, tösabiten kommer väl få pappas längd :)

Hon tar också napp lite mer nu än vad hon gjorde förut. Kanske inte så jätte förtjust i den men det brukar gå bra när vi ska iväg och handla eller liknande :) Hennes overall täcker ju hennes händer så det går inte så bra att suga på tummen. Guld att se att nappen fungerar som ett sömnmedel för henne, åtminstone i vagnen :)

Ja, och så har det ju varit jul :) Hon fick MASSOR av fina julklappar! Himla massa kläder och leksaker! Jätte fint, alltihopa. Vart så nöjd! Vart även riktigt nöjd över mina egna julklappar. Eller ja, mina och Kims :) Vi fick pengar så det räckte och vart över och dessutom ett presentkort på Ikea på 1000:- så vi var in där och handlade lite. Är lite pengar kvar också så men det sparar vi tills vi behöver något därifrån! :)
Av Kims mamma fick vi en fotoskrivare från HP, jätte fin. Svart med display, scanner och hela skiten.
Nu slipper man beställa hem kort, bara köpa fotopapper :) Blir ju mycket billigare så!
Har ni fått något roligt?? :)

Och snart är det nyår! Har faktiskt inte den blekaste aningen om vad vi ska hitta på. Det blir självklart att vara med familjen men sen vad man ska göra är ju frågan. Det blir nog att laga någon god mat och sådär..
Har ni några planer? :)

Ja, det vart en ganska lång uppdatering här :) Blir väl så när man inte skrivit på länge, hehe..
Hoppas i alla fall att ni alla sötisar har haft en jätte bra jul och kommer få ett grymt nyår!



Hum..

Tro det eller ej, men jag fick Kim att sätta i mitt löshår :) Nog för att han gnällde mycket under tiden och ville inte fortsätta när det var typ 80 slingor kvar. Men det fick han göra ändå, snällt va? ;) Haha..
Hur som, han gjorde ett BRA jobb. Dock så tycker jag att det ser för tunt ut, tråkigt nog.. Men efter 110st slingor så går det inte i några fler. Då kommer jag inte kunna ligga på huvudet.. Får se om det blir bättre om någon dag då det ser "slitnare" ut ganska snabbt. Nu är det så mycket produkter i det eftersom det är så rakt och glansigt så det försvinner ju efter några tvättar.. Får nog klippa till topparna lite också..
Svar till Mikaela: Jag har köpt dom på tradera av en som heter Pinglan eller något sånt (Hon är ifrån Sandviken och säljer bara löshår). 349:- gick mitt på och chansen är ganska stor att man vinner budet på startpriset, dvs 349:-, eftersom hon har så grymt mycket hår utlagt. 100slingor är det o jag köpte till 10 extra.

Det var lite jobbigt i början att sätta i då Novis inte alls var nå sugen på att sova. Hennes mage krånglar och hon dregglar mycket så jag anar fler tänder. Men det märks.. Inge feber och sånt *peppar peppar* men hon är inte på sitt bästa humör.. Bara det blir bättre snart :)

Snart är det julafton med, mindre än 1 vecka kvar? Helt sjukt. Tiden går så himla fort så det är skrämmande!
Men det ska bli roligt :) Mysigt.. Första julen med Novalie, det är ju något alldeles speciellt ♥

Vad ska ni göra på nyår? Några nyårslöften? Det har jag men tänker inte avslöja vad ;) Inte förns jag påbörjat det jag ska lova mig själv, haha. Ska tammetusan se till att klara det i alla fall!!



Julkort

Igår var tydligen sista dagen för att skicka ut julkort om de skulle vara garanterade att komma fram innan jul. Kim åkte iväg och postade 16st julkort mot kvällningen, hoppas de inte hade hunnit tömt det sista för dagen.
En vecka kvar till julafton, min 22 jul som jag firar och Novalies första :) Häftigt! Nästa år kommer hon att vara 1 år när vi firar, gud så roligt. Då sliter hon upp sina julklappar själv, hoppas jag ;) Det kommer hon nog att göra nu med, haha. Eller ja, tugga upp dom. Tss :) Hoppas på en mysig jul men det tror jag, brukar bli så :)

Det här är den första julen jag känner meningen med att fira. Eller självklart så har jag tyckt så de senaste 3 åren, när Neo kom till världen med :) Men för att känna den där riktiga julkänslan och må bra av julen krävdes det ett tillskott i min alldeles egna familj. :) MEN, det finns såklart ett moln av saknad som hänger över mig varje jäkla jul. Julen för mig var hela familjen och släkten. Mormor, morfar, mamma och moster. Sedan alla barn men det var ju en självklarhet! Nu fattas det människor för att julafton ska bli precis som den var förr. Nu försöker jag se på julen med glädje, även fast det är svårt ibland. När dom som betydde jul för mig försvann så försvann julen också. Det är/var så himla tomt! När jag tänker på julen nu så ser jag bara min älskade moster framför mig, när hon låg mer död än levande i sin lilla säng medans mamma matade henne med hennes favoriträtt - Ris ala malta (stavade säkert fel nu) .. :) Fast hon knappt kunde öppna munnen så slank det ner mer än 1 portion. Min lilla moster :) Ville såklart njuta av det goda en sista gång.

Jag kommer aldrig glömma när vi alla satt vid matbordet och skulle äta julbord. Jag kände mig illamående, hur skulle jag kunna äta när hon låg i rummet bredvid och snart skulle försvinna? Det gick ju inte..
Sedan dess har jag bara sett julen som pest och pina. Man försöker hålla god min såklart men det är inte alltid så lätt. Jag HOPPAS och tror att jag ska kunna skjuta undan dom där tankarna detta år och fokusera på min familj :) Novalie får åtminstone växa upp med en hög släktingar vid sin sida, varje jul. Det är huvudsaken! Julen handlar ju trots allt mest om att samlas allihopa, ha riktigt mysigt och vara glada.
Det är julen för mig! :)



Min fina moster på en jul som hon då mådde bra :)


Mommo :)


BVC

Idag är det dags för 6 månaders besöket på BVC :) Gör man något speciellt då eller, ni som vet? :p
Lillan ligger och sover bredvid mig nu, är ganska trött själv men måste göra mig i ordning och så medans hon sover så tänkte göra det om en stund. Kim blir inte med för första gången, han måste göra klart på jobbet. Men mamma skjutsar mig och hon känner ju vår BVC sköterska så hon får följa med istället :)

Det har blivit sämre uppdatering i bloggen också ser att jag har tappat många läsare. Men det är ju förståeligt när det aldrig händer något här. Men jag har tappat lusten totalt efter alla jävla gnäll och klagomål. Även fast jag inte vill bry mig eller så, så blir det ändå svårt att veta vad man ska skriva om. Borde köra på som jag gjort förut men ja, så blev det inte. Men kanske blir ändring på det så småningom. Förhoppningsvis!

Börjar känna pressen på mig inför sommaren. Behöver ha ett sommarjobb då nämligen. Men det är ju inte det lättaste. Måste skriva CV och personligt brev, BLÄ! Hatar att göra sånt skit. Ut med ansökningarna i Januari senast och hålla tummarna på att man får något. Det hade ju varit guld med ett körkort så man hade kunnat söka i Gävle. Det går ju dock bussar också såklart.. Men lättast hade ju varit ett körkort. Får börja övningsköra om 3,5 månad med Kim. Då ska vi se till att gå en kurs och allt det där. Har övningskört sedan jag var 15 med mamma så jag kan köra bil men har svårt med en del saker. Och regler kan jag ju nästan inte alls :p
Tänkte i alla fall köra så mycket som möjligt då så jag blir det billigare på körskolan. Kanske to.m hoppar över att köra där alls och bokar en uppkörning direkt. Och ja, allt som hör till..
Vi får la se hur det blir! :)

På torsdag flyttar min barndomsvän och en utav mina bästa vänner (Marina) till hus i Järbo :) Väldigt spännande! Hon fyller år den 21 så då ska vi åka dit med present och samtidigt kika på huset. Jag är SÅ nyfiken. Väldigt speciellt att flytta till hus och jag längtar tills den dagen kommer för oss :)

Ha en jätte bra dag!

Seg dag

Idag är jag sjukt trött. Sov typ 2 timmar i natt. :/ Men hoppas på att få sova en liten stund på e.m med liten. Vart lite piggare efter lite mat i magen men inte var det mycket inte..
I helgen har det varit lugnt. Jag & Kim tänkte åka till julmarknaden i Högbo men vände på parkeringen när vi såg att temperaturmätaren stod på -15 grader. BURR? Jag hade inte ens ett par vantar så var lika bra..
Vi lämnade Novis hos hennes mormor och även morfar var där medans jag och Kim åkte in till Coop Forum i Valbo och letade efter skumroller. Vart en sväng till Rusta också. Där har dom halva priset på alla ljusstakar och julstjärnor (på fot) så det var skit billigt. Vi har inte en endaste julgrej i sovrummet men känns onödigt då dom persiennerna alltid är nerdragna :p Man glömmer ha upp dom mellan gångerna som Novalie inte sover.

Men vi satt igång och målade när vi kom hem. Först lagade jag mat och städade köket så det inte skulle bli så mycket idag. Har ju bara 3 rum kvar att städa :p Men hjälpte sen, efter maten, till med målningen :) Vi har tagit över Novis sovrum så länge så det inte ska stinka färg i hela lägenheten. Målar vardagsrumsbordet och tv bänken vit. Hoppas, hoppas att det inte blir fult för då kastar vi skiten! Snart mellandagsresa så får väl leta efter nytt då.. Men så tråkigt att ha mörkt i vardagsrummet. Mycket fräschare med vitt! :) Vi har även ett egetmålat svart barbord som vi ska sälja. Det är jätte fint! Stolarna kastar vi dock för ena är trasig. Så en kan man ju få med då. Någon intresserad så hojta till bara :) Det ska ut på blocket annars..

En ny hylla ska inhandlas från Ikea istället för barbordet. Hittade en jätte fin för endast 399 :- så det var ju rena fyndet, tycker jag. Med tanke på att nästan en exakt likadan på Jysk går på 1299:-

Ja, och snart är det jul! Herregud, vad tiden går snabbt. 2 dagar kvar tills Novalie blir 6 månader. Det är faktiskt helt sinnessjukt att det går så fort! Känns som jag låg på förlossningen för typ 2 månader sen.
Men så är icke fallet! Och så duktig hon är.. Mitt lilla hjärta! Hon kommer nog bli tidig i allt hon, tror jag.
Så kul nu när hon lärt sig vad vissa ord betyder. Som "hoppa hoppa" då börjar hon hoppa :) MYS!
Och hon springer runt i den där gåstolen nu så vi har fått plockat bort saker som hon gärna är och pillar på. Nu gäller det att ha stenkoll på henne så inget går illa. Pratar hela tiden, nästan.. Det finns ju inget mysigare än när hon verkligen försöker prata! Ibland har hon mycket att säga så meningarna blir jätte långa och så ser hon super seriös ut, haha :) Jag tror att hon kommer vara uppe och springa runt här hemma runt 10 månader, kanske.. Ska hjälpa henne så gott jag kan med att bli stadig i ryggen :)

Nä, nu blir det lite annat. Ha en bra dag!




Det är kul att leka med iPhone :) Älskar den telefonen!



HAHAHAHAHA :D



Kim kommer nog se hur såhär när han blir gammal?! :P



Och jag tog ett kort när jag hade en dålig dag..


Idol final





Jay är bra men rösten är inte unik då det finns flertal artister som låter precis som honom.
Minnah är bra för hon ÄR unik och jag hoppas att hon vinner :)

Vem röstar ni på?


Terapi

För vissa är det en slags terapi att få skriva av sig, att dela sitt liv - både det bra och det dåliga.
Ni som anser att jag går för långt eller inte håller saker privata kan sluta läsa med det samma
För jag är en utav dom som mår bättre efter att ha fått skrivit av mig.

Däremot mår jag inte bra av folk som klagar, gnäller eller kallar mig dålig mamma.
För jag är den bästa tänkbara mamman för mitt barn - oavsett vad ni tror.
Uppenbart känner ni inte mig i verkligheten och snälla, stör ni er på min blogg och det jag skriver
så sluta läs och hitta på annat istället.



Längesen

Nu har det gått ett tag (igen) sen jag skrev sist men har inte riktigt haft varken lust eller ork att skriva. Vet inte riktigt vad jag kan skriva om längre, folk klagar och gnäller så man tappar ju lusten snart.
Konstigt nog har jag många läsare så intressant verkar det då vara..

I helgen har det varit lugnt ifrån min sida. Har myst med min underbara dotter som helt tiden har ett leende på läpparna :) Finns ju inget härligare än när det är så faktiskt! :) Hon börjar bli så stor nu..
9 dagar kvar tills hon fyller 6 månader ;) Känns som det var typ 2 månader sedan, max, som man låg på förlossningen och klämde ut henne. Haha! Ja, uscha.. Det går undan! Förstår vad alla menar med att man ska ta vara på bebis tiden. Snart står hon där och gör sig i ordning för att gå ut på krogen :p Haha

Nej, nu ska jag fortsätta kolla på tv. Kim är på Media Markt (ja, de har nattöppet idag) och jag kikar på Navy CIS. Eller är det Navy CSI? Aja, ni vet säkert vad jag menar :)



my new baby :)


Mår bättre :)

Nu mår liten mycket bättre! Har återgått till sitt gamla jag ;) Och som jag har saknat det!! Äntligen skrattar och hon ser ut att må bra igen. ♥ I 5 dagar mådde hon skit pga tänderna och jag tror att hon kanske var lite extra gnällig pga att hon kände små vassa saker i sin mun, det måste ju trots allt vara riktigt obehagligt när hon inte haft det förr. Hon kände mycket på tänderna med tungan också. Men det var då!

Nu glädjs vi åt av att hon mår bra istället :) Allt det jobbiga blir som bortblåst. Alla skriknätter kommer man knappt ihåg ;) Närå, nu överdrev jag. Men faktiskt så när man får se henne så glad igen så vet man att alla vakna nätter och alla skrik och grin var värt det! Nu kan jag bara titta på henne så ler hon :) Hjärtat mitt!

Ja, och snart är det JUL. I vanlig ordning så får vi handla de sista julklapparna på nästa lön. Tur det inte är så mycket. Marina fyller också år den 21 så tur man fått barnbidraget dårå ;) Kims mamma fyller år idag hon så vi ska till Järbo när Kim har slutat. Sedan fyller Sofie (kims lillesyster) också år på Lucia. Herregud, måste man föda barn så dom fyller så nära julafton?! ;) Haha! Får se vad man hittar på åt henne..

Jag var iväg ut en sväng med mamma idag :) Hittade en hylla jag VILL HA från Jysk. 699:- på rean och den skulle passa så bra i vårat vardagsrum. Vi ska nämligen göra oss av med barbordet + stolar vi har står där inne. Blir mycket bättre att ha en hylla där istället. Och det är ju en sån vi vill ha båda två med..
Jaja, får se hur det blir med den saken :) Köpte också lite kläder till Novis, hon kommer få mer i julklapp men behövde lite grann nu eftersom hon växer så snabbt! Insåg att jag nästan bara har stl 62 på hennes kläder kvar så det var på tiden att köpa lite nytt. Vart både stl 68 och 74. Köpte ju ett par jeans leggings åt henne och det var stl 74 på dom. Hon har på sig dom just nu, lite stora är dom än men dröjer inte förns dom sitter åt på henne :) Så det fick bli några bodysar och byxor ... Mamma köpte det mesta faktiskt ;)

Ja, men så var det med det.. Hoppas ni får en jätte bra helg! Kim ska kanske? festa imorgon han. Egentligen skulle han jobba 12 timmars men jag unnar han verkligen att gå ut och dricka med sina kompisar. Han jobbade ju trots allt natt hela förra helgen så :) Det förtjänar min hårt arbetande gubbe ;)
Ikväll blir det Idol!


Hämtade ju även ut paket förut, brorsans julklappar ;)


en utav brors julklappar, vad kan det vara? :p
hehehehe


3 timmars sömn

Ja så hade jag det inatt! Vart inte många timmar sömn alls. Hon var vaken sent och helt plötsligt börjar jag må så jäkla illa. Kunde inte ligga ner, fick sura uppstötningar hela tiden.. Så jag somnade väl runt 05.00 imorse och klev upp 08.00 för då hade en mindre glad tjej vaknat! Hennes utslag var värre idag, hade börjat komma på benen med och nu stod dom ut dessutom. Igår kände man dom inte utan bara såg..
Vi bokade tid på Hälsocentralen så vi har varit där nu. Fick förklara lite vad hon åt osv men vi kom fram till att det måste ha varit flytande alvedon hon reagerar på. För någon ny mat eller dryck har jag inte börjat med..

Det kan finnas något annat ämne i flytande än vad det gör i supparna så det får bli suppar som gäller i fortsättningen. Tycker dock att flytande fungerar mycket bättre men det är ju helt uteslutet. Nu får vi hoppas att hon slutar klia sig och att det lägger sig för FY hur hon såg ut :( Min lilla tösa! Hon fick dricka cortison så det är bara hålla tummarna på att det fungerade. Hon kliar sig to.m när hon sover så det är inte konstigt om hon är så ledsen, fy vad det måste vara jobbigt att ha en sån klåda över hela kroppen..

Hon har det inte lätt nu hon inte! Först närmare 40 graders feber och så tänderna på det och nu detta!! Konstigt nog har varken jag eller Kim någon allergi eller överkänslighet. Och ingen i våran släkt heller, vad vi vet om. Eller jo, mamma är ju överkänsligt mot någon medicin men vet inte om det hör ihop på något sätt. Jaja, men så ligger det till.. Så får era barn klåda och röda prickar/utslag över hela kroppen efetr att ni ger flytande alvedon så vet ni ju vad det kan vara :)

Nu ligger hon och sover i alla fall, helt dötrött. Förhoppningsvis så är hon så trött för att det slutat klia och hon kan slappna av. Får se om hon sover i flera timmar nu. Hoppas inte så vi får lite tidig sömn ikväll :) Känner inte att det är någon idé att jag lägger mig och sover på dagarna mer för jag kan inte somna på kvällen. Oavsett om jag bara sover 1 timme.. Så lika bra att hålla sig vaken! :)