Gott Nytt År!!


Ops...

Såg visst att jag redan skrivit om mina jobbtider ;) Jaja, lite förnyelse av det gamla har väl ingen dött av, haha


On my way to work :)

God morgon alla fina! Just nu sitter jag på bussen på väg till jobbet. Och idag känns det extra bra. Det är fredag och även min sista dag på detta projekt jag sitter på. Och, det är min sista jobbdag på dagtid. Det var tyvärr dåligt med platser kvar på dagtid så jag fick gå ned till kväll. Jag kommer ha bra arbetstider då jag fick bestämma dom själv :) Och nu blir det något helt nytt, ett tag, för jag kommer få gå tillbaka på dagtid igen så fort dom fått in fler projekt :) Men nu är det något helt nytt och det känns spännande! Jag kommer jobba 13-18 och 13-17 och på söndagar men kommer inte ihåg tiden. 11-19 tror jag. Och det känns helt okej! Jag är även ledig på fredagar :) Nu kommer jag få umgås mer med novalie, det blir dock färre timmar på dagis, och hunden behöver inte vara själv mer än 4,5 timme om dagen :) win för alla!

Nåja. Igår fick jag ringa till Lasse Berghagen i alla fall :) Och ja, det var han som svarade och pratade. En mycket trevlig man det där med extremt dålig humor :) Och jag fick han att uppgradera sina kort också! Sjukt kul :) It made my day. Hehe..


Åter till vardag :)

Ja, nu är man tillbaks på jobbet. Har avklarat min 2 jobbdag denna vecka :) Och snart är det nytt år! Helt galet vad tiden går fort ju. Man hinner ju inte med..

Hoppas ni alla har haft en bra jul :) Det har jag! Lillgumman fick massor av julklappar och har fortfarande fler att hämta hos sin farmor. Troligtvis tar Kim med sig henne och åker dit imorgon. Synd nog kan jag inte följa med då jag jobbar, kommer ju hem så sent på eftermiddagarna. Hinner träffa min lillälskling i 1,5 timme bara innan hon ska sussa. Men i Januari ser det lite annorlunda ut.

Då var det nämligen så att det inte fanns något mer dagtids jobb åt mig och många andra. Vi får då gå in på kvällsjobb. Det känns helt okej då jag fick bestämma mina tider själv :) Annars hade jag jobbat 13-21 och det pallar jag inte. Då kommer jag hem 22 på kvällarna.. Så jag kommer jobba 13-18 under 2 veckor och 13-17 under de andra två :) Sen blir det även varje söndag 11-18.30 men jag är ledig fredagar & lördagar. Funkar fint det ju!

Vad ska ni göra på nyår då? :) Vi har inga särskilda planer. Blir nog någon god mat & mys bara. Vi vet inte hur hunden kommer att reagera på smällarna heller så det är lika bra att ta det lugnt detta år så man vet tills nästa gång hur det kommer att bli. Förhoppningsvis går det bra & för hans skull. Jobbigt om han blir rädd :(

Ja, vad var det mer då tro.. Hade väl kanske inte så mycket mer på hjärtat just nu.
Ha en trevlig fortsättning & ett gott nytt år! Var rädda om varandra ♥





God Jul


Julstädning

Herregud, 2 dagar kvar och var är julkänslan?! Den finns då inte i detta hus. :( Bakade lite igår och lyssnade på lite julmusik, det var väl rätt okej. Haha.. Nej, inge taggad alls på julafton faktiskt. Hoppas känslan hinner komma!!

Idag blir det julstädning, vi har mycket att göra. Tur man tog berget med disk igår. Tvätta ska vi göra med, har så mycket tvätt så det får bli tvättstugan idag. Annars tvättar vi alltid hemma men det tar ju över 1,5 timme för en maskin, känns lite drygt. Dessutom finns det ju 3 tvättmaskiner där ute, går ju 3 gånger så snabbt :)

Novalie ligger och sussar just nu, det bara slog till så vart jag super trött. Fick i alla fall sovmorgon imorse, det var välbehövligt då jag "råkade" sitta uppe till 01.30 för att kolla klart på Gossip Girl säsong 4 :p Nu har jag laddat hem säsong 5 också, dock vara 10 avsnitt så det är ju avklarat till nästa vecka ;) Helt såld på serien. Har ju sett den förr men missat en massa så då tog jag igen hela 4an i alla fall.. Sjukt bra!

Måste färga håret med. Har en mellanbrun färg här hemma, funderar på att lägga i den och sedan försöka go redhead igen. Saknar den färgen! Fattar inte VARFÖR jag färgade det svart igen? Men nu har jag inte färgat håret på ett par veckor så har ju råttfärgad utväxt, men det är bra för då tar det bättre sen :) Måste ju låta färgen växa ut eftersom det inte är toning.

Ja, och sen har jag vunnit ett presentkort på 500:- på poledancing i Gävle. Där vi var och dansade på möhippan :) Sjukt kul! Älskade den träningsformen. Tror jag ska ta ett par kurser :) Få träna lite och samtidigt dansa. Kul!

Jaja, nu ska jag göra annat. Pusss

4 dagar kvar

Nu är det endast 4(!!!) dagar kvar till julafton och här ligger man sjuk fortfarande. Herregud, kommer få stressa ihjäl med allt. Man vill ju helst inte ställa sig och baka när man har ögoninflammation och allt vad det nu är. Så det får bli bak dagen innan, helt enkelt. Det positiva är ju att det blir helt nybakt till julafton :P

Jag har sovit lite idag på dagen, varit såå trött. Inte konstigt när man har en hosta from hell. Jag skulle så gärna vilja åka och jobba imorgon så vi får se hur jag gör. Har verkligen inte råd att vara sjuk nu! :( Men vi får se hur natten tar sig, har jag tur så får jag sova lite och kan orka upp imorgon bitti för att dra mig till jobbet.

Lillan har inte sovit någonting på dagen, hon vaknade ju runt 5 imorse. Slockande vid 8 och sov till 10 ungefär.. Hon brukar ju sova vid lunch så jag trodde hon skulle slockna vid 18 men än så länge verkar hon inte sådär super trött. Sitter och myser med pappan i soffan nu :) Hon älskar ju sovsäcken hon fick i julklapp av sin farfar med familj, den myser hon i just nu ♥ Vet inte om jag berättat här vad hon fick av dom i julklapp. Det var i alla fall ett litet kök, en trehjuling, en snowracer, en sovsäck, en leksakskamera, kläder och så har jag säkert glömt något. Haha! :)

Nåja, nu ska jag slappa lite i soffan. Hoppas ni har en bra vecka!
Puss ♥

Mysigt!

Mysiga ögon jag vaknar upp med varje morgon! Fast här är dom inte ens hälften så variga som dom är när jag precis (försökt) öppna ögonen. Inatt har jag sovit sjukt dåligt. Hostar så jag vaknar hela tiden. Kunde sova ca 3 timmar till nu på morgonen fast till och från så man är ju aldrig helt utvilad :( Sjukskrivning idag med. Jag måste bli bättre snart! Massor att göra inför jul ju..


4e advent

Jag tycker det passade sjukt bra att det öste ner snö på 4e advent :) Idag har liten fått varit ute i friska luften och åkt lite pulka. Hon är ju ständigt sjuk och jag tycker att så länge hon inte har feber kan hon allt vara ute en liten stund och pulsa omkring i snön. :)

Jag är dålig jag med, fortfarande. Fast min förkylning blir ju bara värre! Ont i halsen, en mild ögoninflammation och snorig. Men imorgon måste jag jobba! Fy vad jag varit borta mycket nu på senaste. INTE BRA. Så det är bara att bita ihop och fixa dessa 3 dagar som är kvar för att sedan få lite ledighet :) Valde att jobba i mellandagarna fast vi får vara lediga, blir så dåligt med löning i januari annars. Kommer det ju bli endå eftersom jag varit borta, men det är lika bra att jobba så mycket man kan nu! :)

Lillan är ju i alla fall ledig ifrån dagis hela veckan hon, Kim är ledig ifrån jobbet han med. Fast han är där nu och gör ett sista ryck! Bra att jobba på en söndag för att sedan vara ledig i en vecka :) Han håller sig frisk än så länge men började känna av förkylning idag, sa han. Vi ligger väl sjuka hela högen på julafton, blir inte förvånad!

Vart en sväng in till Valbo idag också. Var in på toys r us och kikade julklappar. Mamma, brorsan & pappa köpte en del dom. Fy vad svårt det är att veta vad man ska köpa till Novalie! Det borde ju vara hur enkelt som helst, egentligen. Men det är det inte :p Eller så har jag brist på fantasi bara, haha. :) Men det är klart man kommer på det sen, när vi ska ut och handla.

Jag ska snart försöka sova med liten. Hon somnade en timme mellan 17-18 och det var ju inte så himla bra. Men hon orkade verkligen inte hålla ögonen öppna så det var i stort sett omöjligt att hålla henne vaken. Och nu vill hon ju självklart inte sova! Jag hoppas innerligt att hon vill sova runt 23 för jag orkar inte vara vaken nå längre än så, speciellt inte när man vet att klockan ska ringa 05.45.. Då kommer jag vara helt död imorgon. Dessutom hade jag en grymt jobbig kväll/natt igår med. Grannen hade fest, levde om som FAN, så Novalie kunde absolut inte sova. Hon sov väl ca 30 minuter. Då somnade hon 18.20 för att hon var så trött. Vaknade 30 min senare och kunde inte somna om pga livet där uppe.

Tror ni jag höll på få nå fel?! Han vet att det bor en barnfamilj under. Och vad fan gör en ung, ensamstående kille i ett radhusområde där det BARA bor familjer? Jag tycker det är respektlöst i alla fall. Ringde även störningsjouren då det inte var tyst där uppe 22.30.. Då fick jag nog för festen började redan vid 19 tiden.. Och dom drog inte förens klockan var närmare tolv. Då var Novalie fortfarande vaken! Hon var så trött så det rann ur ögonen på henne. Men dom stampade i golvet hela tiden, hade högsta basen så det bara dunkade, skrek och sjöng. Tror ni störningsjouren gjorde något? Nä, inte ett skit. Men hade ingen lust att gå upp dit själv heller när jag har Novalie med mig. Man vet ju aldrig vad det bor för idiot där..

Aja, så har min helg sett ut i alla fall :p Jag ska väl försöka få Novalie att sova om en liten stund.
Sov gott!

Åh, jag vill ge dig allting jag har!

Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.
Var inte rädd, jag går bredvid dig.

Nu är jag din och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har
och låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.

Ja, jag ska älska dig så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Så låt mig få bära dig när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig.
Var inte rädd, jag står bredvid dig
för du betyder allt för mig.





image description

Man ska aldrig säga....

Fy fan, man ska aldrig säga att man lyckats hålla sig frisk. Vad händer? Jo, det går EN dag efter att man sagt det så har jag åkt på nå skit också. Har så jäkla ont i halsen, kan ju knappt svälja, sedan har jag värk i lederna i hela jäkla kroppen. Dessutom fryser jag som att det vore minus grader inomhus :( Detta behöver jag verkligen inte just nu! Vi har så himla mycket på jobbet, det fattas redan folk och blir ännu en till sjuk så blir det inte bra. Suck och åter suck. Jaja, har jag inte feber imorgon så får jag åka in och jobba ändå. Vill inte ens ta tempen nu för jag misstänker ju att jag har åkt på feber.

Ska lägga mig tidigt ikväll. Håller tummarna att jag är feberfri åtminstone. :( Jag vill inte bli sjuk. Vi får ju även storfrämmande i helgen av Kims familj. Det suger om vi lär ställa in det också. Åhhhhh! Blir galen.

Sjukstugan

Här hemma har det varit sjukstuga ett tag nu. Novalie med sin ögoninflammation och Kim med sin magsjuka(?) men jag har lyckats hålla mig frisk :) Nu börjar Novalie att bli frisk också, det känns så skönt. Så tråkigt för henne att missa dagis, min lilla pluppis. Men det kanske blir så att hon får vara hemma resten av veckan för säkerhetsskull. Man vill ju inte att de andra barnen ska bli smittade heller.

Vi får se hur det blir. Just nu sitter jag och kikar på Twilight, man tröttnar ju aldrig på dessa underbara filmer! Har nyss ätit mat, vart hemmagjorda hamburgare. Gött! :) Har även köpt andra julklappen till Novalie, fick bli en docka som är liknande en babyborn docka. Inslagen och väntar på att få bli öppnad ;)

Nej men nu ska jag fortsätta kolla på filmen. Jobb imorgon igen! Snart är det jul. Helt galet vad fort det går!
Jaja, men ha en fortsatt bra kväll mina fina vänner.

Ps. Ni andra som bara är ute efter att klaga eller hitta på massa jävla dumheter att skriva; håll er borta!
Ska man behöva sätta lösenord på bloggen för att slippa er jävla idioter?

Vecka 9

Idag har jag gått 8+1 så jag har alltså gått in i vecka 9 nu. Det känns som jag mår sämre och sämre för varje dag så jag hoppas innerligt att det vänder snart! Jag mår fruktansvärt illa och har en molande värk i hela magen ibland. Det är sjukt jobbigt och ibland känns det som jag ska kräkas vilken sekund som helst. Förhoppningsvis så slipper jag kräkas åtminstone, gjorde inte det under förra graviditeten men man vet ju aldrig. Den ena är ju aldrig den andra lik! Så man får väl ta en dag i taget :) För övrigt mår jag bra i alla fall.

Jag ska faktiskt försöka gå ner i vikt. Pratade med min barnmorska om det när jag var på besök där sist. Jag har, olyckligtvis, inte blivit av med mina första gravidkilon. Har ca 15kg "övervikt" sen första graviditeten och det känns ju lite sådär. Ovanligt att man ska gå ner i vikt och inte upp ;) Men jag ska göra allt jag kan för att det ska bli så bra som möjligt. Min normalvikt ligger på 65-67 kg och det kommer jag ju absolut inte komma ner i nu, det är alldeles för många kilon. Och nu lägger man på sig automatiskt när man är gravid också men än så är det tidigt i graviditeten så jag hinner nog få bort lite "övervikt". Det kan bli jobbigt både under denna graviditet och efter, kan bli ännu svårare att få bort om det är 2 graviditeter man ska få bort ifrån kroppen..

Jag jobbar ju, som sagt, 5 dagar i veckan. LÅNGA dagar.. Man rör sig ingenting på jobbet eftersom vi sitter ner hela tiden. Men på 45 minuters lunchen som vi har försöker jag ta mig ut och gå en sväng efter maten. Det är ju skönt att få röra sig också eftersom jag har problem med ryggen och det blir inte bra av att bara sitta ner. Jag mår jätte bra av att ha ett arbete där man rör sig hela tiden och det blir ju sämre av det nu. Bäst då att passa på att röra sig medans tiden finns :) Jag hoppas att jag gått ner i vikt efter januari besöket hos barnmorskan. Jag blir så grymt besviken på mig själv annars.

Sjukskriven

Ja, idag är jag sjukskriven. Åkte hem tidigare ifrån jobbet igår.. Känns ju sisådär att vara hemma faktiskt! Men jag känner mig lite bättre idag så förhoppningsvis känner jag mig fit for fight för jobbet imorgon! :) Lämnade liten skrutt på dagis imorse i alla fall, som hon grät efter mamma när jag skulle gå. Det är alltid lika jobbigt! Men man vet ju att det går över ganska fort.

Snart är det jul. Vi har inte handlat en enda julklapp så det måste göras dagen före julafton. Att man aldrig lär sig! Herregud. Jag lovade mig själv förra året (då det vart precis samma sak) att börja redan 2 månader innan så man slipper stressa. Det har varit fullt upp eftersom både jag och Kim jobbar hela dagarna och jag kommer inte hem förens 18 på kvällarna. På helgerna har vi varit lika slut båda två och inte orkat tagit oss ut någonstans, i stort sett. Det tar ju ett tag innan man får till rutinerna med jobb. Nu börjar det kännas lättare i alla fall :) Men vi kör julklappar och julmat den 23e från morgon till eftermiddagen om det ska vara så :) Tror att Kim stannar hemma med lillan så åker jag iväg med mamma och handlar.. Lättast och det går fortare för kan ana att det kommer vara en del folk ute då. Man får se till att man vet vad man ska köpa, i alla fall det mesta, så är det bara plocka på och gå vidare :)

Ne usch, nu fryser jag som tusan så ska nog hoppa in i duschen och sen lägga mig i soffan under täcket med min sköööna morgonrock som jag fick utav min älskling ♥ Han har även köpt ett par ulltofflor som är super sköna, ska låna dom också ;) Hoppas ni får en jätte fin torsdag! Snart är det helg och veckorna går ju jätte fort..

Puss på er ♥

Hallelåja

Här sitter man vaken sent på kvällen och ingen sovmorgon fick man imorgon heller! Här var jag schysst och lät gubben sova ut imorse med hopp om att jag skulle få igen det imorgon men ne, då ska han åka och jobba :( BLÄ! Haha.. Skulle ha hållt Novis vaken lite längre, då sover hon åtminstone en stund extra på morgonen ;)

Ne men jag ska strax hoppa i säng tänkte jag.
Annars då? Jag mår relativt bra. Har varit lite deppig och sådär ett par dagar. Känner mig stressad och tänker MYCKET på att vi ska ha ett till barn. Jag tvivlar så mycket på mig själv så jag kan inte riktigt glädjas åt det så som jag vill. Jag är självklart jätte glad och lycklig men jag är så rädd för att misslyckas. Jag tittar på Novalie och tänker "Tänk om hon kommer känna sig utanför?" och ni vet, sånna där tankar. Nu vet jag vad en vän till mig menade när hon tänkte så i början. Jag hoppas jag ska finnas där för båda två lika mycket.

På tal om graviditeten. Jag är i vecka 8 nu i alla fall :) 7+3 rättare sagt. Än är det inte säkert! Men det känns fantastiskt att vara gravid igen (och för sista gången;) och att lillbruden ska få ett syskon. Fantastiskt! :) Nu ska jag bara jobba på som vanligt, låta tiden rulla på för tjoff säger det bara så ska man vara mammaledig igen. Puh! Jag ska nog njuta av arbetslivet och arbetskamraterna fullt ut nu! Jag är inte skit sugen på att vara mammaledig igen så jag kommer nog gå tillbaka till jobbet (säger jag nu;) tidigare än att gå hemma ett år. Kim vill gärna vara pappaledig denna gång och det får han gärna vara för mig. Men först ska jag amma klart innan jag går någonstans! :)

Jaja, nog om det. Nu blir det att kasta sig i sängen!
Sov gott & hoppas ni har en fin helg. Puss ♥

Vabbar

Hej mitt i natta!

Sitter vaken med lillan som är sjuk. Hon har varit dålig hela veckan så Kim har varit hemma med henne men nu måste han återgå till jobbet så då får vi bytas av lite. Hon har sovit bra senaste nätterna men inatt fick hon feber. Kändes jätte varm så efter lite om och men så fick jag ge henne alvedon. Har försökt natta om henne i någon timme men det är helt omöjligt. Förstår om man inte kan sova när man är kokhet :( Men nu verkar hon lite bättre i febern så ska strax försöka få henne att sova igen.. Får se hur det går, hon verkar vara pigg!  

Annars så har jag bara jobbat den här, halva, veckan. Var på mvc idag och fick lite information och så :) I Januari ska vi dit för en riktig inskrivning. Jag gick in i vecka 8 idag också. Känns som det kommer gå väldigt fort! Man har ju någonting att göra hela tiden nu :) Det enda jag hoppas på är att Novalie har börjat sovit skapligt om nätterna tills bebis kommer. Det skulle vara skönt om man slapp vara vaken med två barn varje natt ;) Men det blir säkert bra det också! :)

Får hoppas att hon blir frisk och kry snart så hon får gå på dagis igen, måste vara tråkigt att bara gå hemma och vara inomhus hela dagarna :) Eller frisk luft får hon ju när vi går med vovven men hon inte får inte vara ute och leka när hon är sjuk ju. Stackars!! Undra om hon fått varit HELT frisk sedan hon började på dagis? Tror inte det, det har nog alltid varit något. Snorig, hostig osv. Men det är ju så det är i början!

Ne nu ska jag försöka natta henne :) Hoppas ni sussar gott! ♥