För att jag älskar dig, så som du är

 
Var inte rädd, jag går bredvid dig.
Kom ta min hand, jag håller i dig.
Här  i min famn, kan du våga tro.
Sänk dina murar, jag ger dig ro.

För att  jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har.
Låt mig  få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.
Var inte rädd,  jag går bredvid dig.

Nu är jag din och nu kan jag andas.
Här blir jag  kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den  framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig, så som du är
och  jag vill ge dig allting jag har
och låt mig få bära dig när du är svag,
för du betyder allting för mig.

Ja, jag ska älska dig så som du är
och  jag vill ge dig allting jag har.
Så låt mig få bära dig när hoppet  sviker.
Du betyder allt för mig.
Var inte rädd, jag står bredvid dig
för du betyder allt för mig.

"Allt för min syster"

Har nyss tittat klart på filmen "Allt för min syster" som gick på kanal 11. Åh, vilken fängslande film! Så sjukt bra alltså. Där satt man och bölade i sin ensamhet i soffan :,-) Ja, den var utan tvekan en utav de bästa filmer jag sett. Konstigt att man inte kollat på den tidigare.
 
Nu är jag så fryssen, har velat tagit en dusch sedan kl 19 typ men Milliam har varit vaken hela tiden och så fort man rör sig så vaknar han. Novalie vaknade hon med så Kim gick in till henne och han somnade där så det vart ingen dusch för mig :-P Får se om jag hinner med en snabb en innan jag kryper ned och lägger mig. Novalie somnade redan 17:45 idag så det blir nog en tidig morgon imorgon bitti, har jag en känsla av. Men hon var så trött så kunde inte hålla henne vaken längre..
 
Imorgon är det ny vecka och Milliam blir hela 2 månader på torsdag. Herregud vad tiden går, pojken växer och utvecklas för varje dag som går :-) Helt underbart. Det blir dagis för Novalie på tisdag, onsdag och torsdag och jag ska iväg på öppna förskolan på tisdag. Där har man inte varit sedan Novis var bebis :-) Det ska bli roligt! Hoppas man inte har en alltför tjurig pojk då, hehe.
 
Igår träffade jag Johanna också, som jag saknat!! På lördag är det bestämt att vi ska gå ut, jag kan säga att jag längtar som FAN att få roa mig. MEN, jag är även inställd på att det kan bli så att jag inte kan gå ut. Det beror helt på hur Mille kommer att vara. Men han är ju hemma med pappsen sin och mjölk kommer det finnas. Nu ska vi se om han tar flaskan bara, vi börjar testa imorgon. Sen har ju jag börjat undra om min mjölk är för blaskig eftersom att jag får amma flera gånger i timmen. Det vet man ju liksom inte, så jag undrar om vi ska prova med ersättning en gång och se om han blir mer nöjd. Fast jag vill inte sluta amma, jag ammar hellre 10 ggr i timmen än att sluta alltså. Det finns ju inget mysigare! Det känns faktiskt inte speciellt jobbigt att amma ofta heller. Men man kanske kan köra med ersättning på lördag bara, för att underlätta för Kim också!? Vad tror ni.... Behöver lite råd ;-)
Amningen kan väl inte bli förstörd pga att man ger ersättning från lördag till söndag? Jag kommer ju givetvis pumpa ut ändå så det finns bröstmjölk, men tänker om han inte verkar nöjd så kanske det är bra att ersättning är ett alternativ. Det borde ju mätta mer än min mjölk i alla fall för det kan ju inte vara "normalt" att han äter så ofta som han gör. Nu är det ju inte riktigt 10 ggr i timmen men det är minst 2 i alla fall. Sen har han ju en tendens till att äta i ca 10 minuter åt gången bara sen vill han inte ha nå mer, Med Novalie kunde man få sitta minst 30 minuter innan hon var klar. Men jag kan ju inte tvinga i han nå mer heller :-P
 
Antingen så somnar han när han äter eller så släpper han taget bara och verkar nöjd, för stunden dvs. Sen kan det gå 5 minuter så letar han tutte igen, och så håller det på sådär... På dagarna blir det ju lite mindre, då sover han mestadels. Men när han väl är vaken, så brukar han bli vaken bra länge. Och då äter han JÄMT! Han får inte ont i magen eller så heller, blir lite nervös över att han kanske får ont i magen om man ger ersättning. Ja, jag vet inte jag. Skulle ha rådfrågat med bvc när jag var där sist ju! Men det glömde jag helt bort.. Jaja, jag räknar med att få blåsa av utgången i alla fall och det är väl lika bra. Men går det vägen, som jag innerligt hoppas, så blir jag super glad. Jag vill bara ha EN barnledig kväll med lite fest, klä upp mig och ut och dansa.
 
Jaja, det återstår att se hur det blir :-) Nej nu ska jag se efter om jag kan lyckas ta en dusch. Hoppas ni haft en bra kväll och helg.. Godnatt ♥
 
 
 
 
 
 

7 veckor

Idag blev min grabb 7 veckor! <3
Dags för Bvc imorgon. Spännande!


Hey I just met you and this is crazy

Godkväll!
Nu har det varit ett litet uppehåll sedan jag skrev sist igen men jag har varit så trött och inte haft någon lust helt enkelt. Och fy vad trött jag är om dagarna nu, det är säkerligen pga vädret eller i alla fall en stor del. Regn, regn och åter regn! Det är så himla tråkigt, jag vill ut och gå men har liksom ingen större lust att göra det när det är såhär blött ute. Har inga bra skor till det heller, vill inte ta mina nya promenadskor för då töjer väl dom sig om dom blir blöta. Jaja, det kommer väl bättre tider ;-) Hoppas på uppehåll imorgon åtminstone så kan jag gå en sväng då.
 
Imorgon blir Milliam 7 veckor, snart 2 månader. Herregud! Fattar inte var tiden tar vägen... Jag har i alla fall njutit och tagit vara på bebistiden hittills och kommer fortsätta njuta för det står inte på förens han är uppe på fötter och springer omkring och bråkar med storasyster ;-) Novalie är så försiktig med sin bror, visst blir det ett finger i ögat på lillstackarn ibland (hehe) men oftast så går det bra! Hon pratar med honom när han är ledsen, försöker trösta och smeka och oftast så funkar det faktiskt! Helt underbart att se hur glad han blir när han får syn på sin syster ♥
Det ska jag allt påminna dom om den dagen dom bråkar och slåss ;-) Så fina ungar jag har!! Lyckligt lottad. :,-)
 
I helgen är det klädbytardag här i Sandviken på Jernvallen. Skulle vara över 100 säljare så det blir en hel del att titta på. Många verkar tyvärr upptagna den dagen, av mina vänner, så får se om jag får gå själv men dit ska jag i alla fall! Har missat så mycket som hänt här i Sandviken på senaste tiden så någonting lär man väl ska ta iväg sig på. Ska kika med bror om Novalie får vara hos honom under tiden för henne går det inte att ta med sig, hon hatar att sitta still så det skulle inte fungera. Men det blir nog inga problem :-) Kusinen Neo är där då också, då blir Novalie glad. :-) Dom tycker om varandra mycket dom!
 
Nej, nu ska jag försöka göra någon nytta! Har i alla fall städat med hjälp av Novalie också ;-) Hon är så duktig på att hjälpa till och kul tycker hon att det är också så det är ju bara bra. Sista dagen imorgon på dagis för henne denna vecka, då skulle dom gå till stadsparken och mata änderna! Dom har varit ute i skogen och plockat blåbär också, till muffinsarna dom bakade i torsdags. :-) Åh som jag älskar Flygande Draken! ♥

Saturday night

Godkväller!
Denna kväll har varit lite små dryg. Novalie har varit på sitt vis och Mille på sitt. Milliam hade ju världens magknip igår, skrek som en stucken gris och var sååå ledsen. Åh, vad det sved i mitt hjärta. Det har inte varit lika illa idag, som tur var, men ont har han haft. Han har börjat spytt ganska mycket med och idag spydde han nog för 3 personer. Det bara forsade ur den lilla magen :-( Han har svårt att komma till ro och sova med. Just nu sitter han i babyskyddet och sover, den går ju att vagga och det gillar han. Han somnar alltid när man sätter ned han i den, så det är ju tur att någonting fungerar. Jag är super glad över att han inte har kolik *peppar peppar* för den mardrömmen vill man ju inte vara med om igen. Han gör inte mycket väsen av sig direkt, förutom när han får riktigt ont då, men annars är det bara lite små gnäll och visar att han är missnöjd.
 
Idag hade jag tänkt gå ut på en lång promenad, känns som det var evigheter sen. Men det var det ju inte ;-) Men det har ju pissat ned hela dagen idag, skit väder! Så jag hoppas på lite uppehåll imorgon em så jag kommer ut och går lite. Vart besviken när jag vägde mig, hade gått ned lite mindre än 1 kg på en vecka. Dåligt! Så nu lär jag ta tag i promenaderna igen. Det var så skönt när jag gick varje dag, jag vart piggare och mådde bättre. Sen "vilar" man i 2 dagar, då känns det som man gått upp 7 kg typ. Haha! Jag har ju ätit ganska mycket onyttigt med, lär sluta med det. Bättre att ha EN dag i veckan att längta till där man kan äta massa gotta för att sedan hålla sig borta från sötsakerna i veckorna. Aja, det blir bättre! Man kan ju inte räkna med att gå ner flera kilon varje vecka ;-)
 
Jag hade laddat hem en film som jag tänkte titta på nu ikväll, den heter "My week with Marilyn". Har velat se den sedan det gick reklam för dess biopremiär men har helt glömt bort den. Såg den på Hemmakväll igår så då kom jag på det :-) Men om barnen ska sova såhär oroligt hela kvällen så lär jag ju inte ska ha tid att se den idag i alla fall. Vi får se om jag hinner med den.. Behöver duscha också :-P Här får man verkligen prioritera vad som är viktigast att hinna med, när man har två små! Haha.. Hm, duscha eller film? :-P Synd man inte kan välja både och! Inte ikväll i alla fall. Inget bra om man får stress heller, då kan man ju inte koppla av ändå..

Jaja, jag hoppas ni har en bra och trevlig lördagskväll. Sov gott sen!
Puss
 
 
 
 
 

Sov nu lilla videung

Jag ligger här i soffan och undrar när jag ska bli trött? Om inte annat så kommer jag nog vara det imorgon bitti. Men det finns tid för lite vila och ro under förmiddagen ändå! Klockan är ställd på 8:30 för att hinna ge Novis frukost innan dagis. Denna vecka går hon egentligen från 13:00 men dom frågade om hon kunde börja tidigare imorgon för att dom ska baka. :-D Hur gulligt? Och jag tycker det är SUPER bra att dom frågar om hon får komma tidigare. Hade det varit hennes gamla dagis hade hon snällt fått hoppa över bakningen för där var det strängt med tider. Man vågade knappt komma 10 minuter innan hon började. Men eftersom hon börjar tidigare så tänkte jag hämta henne tidigare med :-) Hon behöver inte gå på dagis i 8 timmar när jag är hemma, känner jag. Så jag hämtar väl henne runt 16 snåret skulle jag tippa på. Så imorgon börjar hon 10:00 då, så jag kan ju sova efter att hon åkt också.
 
Ja ni.. Idag då? Vart mest slappande fram till eftermiddagen, då tog jag en rask promenad och gick till mig lägenhet och tittade posten och ammade lite. Gick förbi mamma och sedan var jag så hungrig så jag darrade, insåg att det vore väldigt dumt att gå tillbaka igen med risk att svimma så jag väntade och fick skjuts :-) Måste inse att jag lär börja äta lunch om jag ska orka gå sånna promenader annars går det ju inte. Nä, får bli ändring på det!
 
Satt och tittade i H&M katalogen idag, hur mycket som helst fanns det ju som man ville ha såklart. Jag som redan handlat upp mina födelsedagspengar ;-) Tusan alltså, funderar nästan på att beställa mot faktura så länge ;-) Närå.. Eller jo, det gör jag faktiskt. Jag har ju köpt lite nytt men det är ju inte direkt en ny garderob om man säger så. Har dålig koll på min ekonomi denna månad också, inte bra att handla då inte. Vet att jag förmodligen har gjort av med lite för mycket pengar :-P Slarvmaja man är! Äh, det ordnar sig väl. Tillslut! Hehe. Nästa månad ska jag börja handla julklappar, det känns ju helt galet! Man har ju inte ens känt av att det varit sommar det här året. Men aja, ska i alla fall börja så man inte behöver stressa med det sen också.
 
Längtar ni till julen? Jag längtar av en enda anledning; barnen! Annars klarar jag mig! Hehe.
Nej, nu lär jag försöka sussa lite. Hoppas ni sover gott!

These shoes are made for walking


Sötsugen

Godkväll. Nu sitter man här igen, så sent. Men Mille har nyligen somnat efter ett bad med sin pappa :-) Alla sover förutom jag så jag ska släcka ned om en stund jag med. Jag har varit trött idag på eftermiddagen och kvällen, haft lite ont i huvudet. Det vart i alla fall en ganska lång promenad med Marina, strax över 7km tror jag vi gick. Har varit konstigt väder idag, regn och solsken om vartannat. Det vart i alla fall ganska varmt där på slutet så svetten rann ju av en när jag kom hem. Haha.
 
Somnade med Milliam på soffan strax innan 18 tiden och sov till 19:30. Fast inte oavbrutet då en liten dam gärna ville ha upp mamma ur soffan ;-) Jag kände mig som en zombie så det kan vara välbehövligt med lite mer sömn inatt. Förhoppningsvis vaknar inte barnen vid 5 igen. *Peppar peppar* Det är ju tur Novalie går på dagis denna vecka så man får möjlighet att lägga omkull sig på dagen en stund om det skulle behövas.
 
Jag fick mitt linne från Nelly idag också, det var faktiskt jätte fint :-) Så det vart en keeper! Snyggt att ha på sig sedan när man ska ut med ett par svarta jeans/leggings och höga klackar. Hihi! Det är kul att handla lite nytt åt en själv när man, dom senaste 2 åren, i stort sett bara handlat barnkläder. Har inte direkt prioriterat mig själv särskilt högt. Men nu har barnen allt, tills vidare, så då kan jag passa på att unna mig någonting jag med. :-) Jag är snål när det kommer till att handla åt mig själv så det var ju passande att man nyss fyllt år ;-) Får önska mig presentkort i julklapp också, haha. Knäpp man är! ;-)
 
Nä ni, nu vaknar lilleman upp här så amma lite och sedan somna med honom igen.
Sov gott fina ni!

Joller och glada miner

Natten vart inte som jag hade tänkt mig. Milliam sov till 04.30 sen bestämde han sig för att vakna. När klockan var 5 vaknade även Novalie och jag hade sovit i 3,5 timme då ungefär. :-( Helt slut var jag men Milliam jollrade, log väldigt mycket och var så glad hela tiden. Det var även första gången han jollrade och "pratade" sådär som små bebisar gör efter ett par veckor. Helt underbart var det :-D Runt kl 8 fick jag sova igen, då kröp jag och barnen ned i sängen och sov i 2 timmar. Trodde aldrig Novalie skulle somna om men det gjorde hon, tack och lov. ;-) Och lilleman var lika glad när vi vaknade igen, så himla underbart att se hur dom sakta men säkert växer.
 
Jag skrev ju lite fel igår, han blir inte 5 veckor denna vecka utan 6(!) veckor. Ja, tiden går så snabbt så jag hinner inte med själv. Han har ju smilat ett bra tag så det var han ganska tidig med. Alltså, riktiga leenden så det bara lyser om ögonen. Har bara väntat på jollret nu ;-) Och nej, det är inget "ont i magen" flin han dragit till med tidigare, haha. Han är dessutom väldigt stark, vår pojk. BVC berömde honom otroligt mycket, han har orkat hålla upp huvudet långa stunder sedan hans 3-4e vecka. Dom testade ju massa reflexer på BVC och hon sa att vi inte får ha han bredvid oss i sängen mot kanten för han rullar nämligen, REDAN. Och detta var en vecka sedan vi var där. Nu ska jag köpa ett babygym och lägga han under så han får fortsätta träna lite på golvet också. :-D
 
Jaja, nu ska jag invänta att K kommer hem (till sig, vi är där) med Milliams vagn och sedan ta en promenad med Marina. Tur att regnet försvann annars hade jag nog inte gått idag, jag är ju fortfarande rejält förkyld och det hade väl inte direkt hjälpt till om man blir blöt och kall. Det blir bara slapp resten av dagen. Nu har lillen vaknat så dags för matning då! :-) Novalie har precis åkt iväg till dagis hon..
 
Ha en bra dag hörrenini!

Forgive and forget

Nu sitter jag här i mörkret, endast jag som är vaken :-) Lite skönt med egentid och tystnad såhär på kvällskvisten, det händer ju inte alltför ofta numera. Jag börjar känna mig lite småtrött så det blir väl natti natti för mig också. Den andre vuxna sover ju och snarkar för fullt, suck. Ville ju pussas & kramas lite ;-) Får ta igen det imorgon då, haha.
 
Just nu känner jag: Fy fan vad skönt och roligt det skulle vara med en utekväll on the dance floor! Men allt blir så omständigt när man ammar och håller på. Vet inte ens om Mille tar flaska. Är sugen på att gå ut på lördagen, första helgen i oktober. Tänkte gå på fest den 22a september men nä, det tar emot ännu. Ja, som att det kommer kännas nå lättare 2 veckor senare liksom?! Men ja, jag har haft det så sjukt jävla jobbigt dom senaste månaderna och jag har varit extremt mycket själv med 2 barn och det är fruktansvärt jobbigt och krävande. Kim behöver ju aldrig ha två stycken ensam heller. Jag är ju liksom alltid med Mille, han bor ju vid mina tuttar så blir lite svårt ;-) Det är inte bara lämna ifrån sig honom och dra iväg i flera timmar. Funkar ju inte!
 
Men ni ska bara veta hur mycket det skulle betyda för mig att få EN KVÄLL med vänner och ha roligt. Jag begär aldrig någonting men en enda kväll.. Åh ja, jag skulle kunna leva på den väldigt länge! :-) Ja ni.. Men det känns så fruktansvärt egoistiskt att pumpa ut och låta Milliam dricka ur flaska (trots att det är MIN mjölk) för att jag ska roa mig? Men som sagt, det skulle vara väldigt välbehövligt efter flera månaders ångest och depression. Jag mår jätte bra nu! Det är inte så att jag mår dåligt ännu :-) Jag är jätte lycklig med mitt liv, jag älskar mina barn och jag känner mig trygg igen. ♥ Men ah, ni fattar säkert. Vet att det finns risk för att moraltanterna kliver in nu och kommer på en massa dumheter att skriva så som "Det är för tidigt än, du är egoistisk som tänker på att festa när du nyss fått barn, du är en dålig mamma" osv. Det har man ju fått hört förr, menar jag. Men ödsla ingen tid på att skriva sådant för det biter inte på mig längre ;-) Öhm, ja också går man ju i försvar innan det ens hänt?! Haha ;-)
 
Nä men.. Ja, lite så känner jag. Men vi får väl se när den tiden kommer. Man lär ju lyssna på sitt hjärta och se vad ens samvete tillåter en att göra ;-) Men någon fest till kommande helg blir det inte. Och på tal om något helt annat nu så blir ju vår lilleman 5 veckor denna vecka! Herregud, vart tog dessa veckor vägen? Jag tycker det är skrämmande jag. Det går så fort. Det kändes som jag låg på BB för typ, 1 vecka sen?! Och Novis blir ju bara större och större. Det säger väl bara POFF så står vi där och firar hennes 3års dag och Milliams 1 års dag. Man minns ju hur fort det gick med dottern, det första året sa bara tack och hej så var det ett minne blott :-)
 
Jaja, längtar tills man får första riktiga kramen av båda två samtidigt. Oj vad mysigt! ;-)
Imorgon är det dags för dagis igen för gumman, hon var sjuk hela förra veckan. Det hann att gå en vecka på dagis efter hennes långa sommarlov så var hon sjuk. Hon har hållt sig frisk hela sommaren och sedan börjar bacillerna flöda när det blir dagistider. Hoppas hon håller sig frisk i någon vecka nu då i alla fall så hon får återhämta sig från denna förkylning. Och jag älskar dagiset hon har börjat på. Hon fick ju byta eftersom jag flyttade. Så nu går hon på ett nyöppnat dagis mitt i stan. Kulturförskolan. Åh, det är ju som gjort för våran lilla tjej. Mycket sång & dans, dom har vattenrum där dom får leka med vatten i bara blöja. Dom har musikrum, målarrum och herregud vad det är fräscht! Modernt och stilrent, mycket bra fröknar. Flera olika avdelningar så barnen inte behöver trängas i ett och samma rum. Ja, jag är supernöjd. :-) Jag var ju inte lika nöjd med hennes tidigare dagis så det här känns bättre. Nu har hon knappt tid att säga hejdå när man lämnar av henne ;-)
 
Ja, så var det med det. Annars har det varit en lugn dag. Vart Mc Donalds mat till lunch, sedan har vi varit ute i lekparken och lekt. Skönt väder så länge solen höll sig framme :-) Vart dock ingen promenad för mig idag så imorgon ska jag ut på en lång och skön en. Hoppas på fint väder imorgon också då :-)
Sov så gott! Det kommer jag att göra! Puss
 

  • Lillgumman i lekparken idag, mammas tuffing!

Marina och Milliam på våran myskväll, grabben som vägrade sova! ;-)

Trött

God morgon! Det är så härligt nu när Novalie sover till minst 8 varje morgon :-) Det blir ju lite sovmorgon! Allt är bättre än att få kliva upp redan kl 7 eller tidigare ändå. Men inatt har jag sovit så himla dåligt. Vart helt knas med sömnen. Somnade när jag nattade barnen så jag somnade med dom när klockan var runt 19:45 igår kväll. Men sedan vaknade jag vid tolv snåret där och kunde inte somna om förens runt 01 kanske. Vaknade även vid 3:30 imorse av en mardröm som handlade om barnen. Helt sjuk dröm dessutom! Fattar inte vart den kom ifrån..

Jaja, man kommer säkert känna sig lite piggare under dagen för jag har ju fått sovit ganska många timmar ändå :-) Så man ska inte klaga! Novalie är redan igång och leker i sitt rum. Hon beställde välling som frukost så en annan får väl äta själv sen då ;-) Lilleman börjar vakna till liv nu han med hör jag. Han är precis som Novalie, sover hela natten utan att vakna om man ligger bredvid honom. Sover han själv, då vaknar han. Iofs så är ju inte Novalie så just nu, hon kan ju sova utan mig men då vaknar hon ett antal ggr på en natt. Så dom sover bra om jag ligger där och det är ju skönt. Milliam har inte vaknat nå på natten på länge nu, alltså vaknat för att sedan bli vaken någon timme. Jag har nog tur denna gång ;-) Annat varé med Novalie som hade kolik och även när hon inte hade det så sov hon hela dagarna och var vaken hela kvällar och nätter. Lite skillnad är det :-)

Jag vet inte vad som händer denna dag, jag ska i alla fall ta mig ut på en promenad senare. Det är lite tråkigt att Novalie vägrar sitta i vagnen någon längre stund. Då menar jag längre än 10 minuter, sedan börjar hon gnöla och skrika att hon ska gå. Och tro mig, hon är INTE rolig att ha att göra med när hon sätter igång och ska försöka få sin vilja igenom. Ibland är det en kamp att bara gå till dagis och det tar typ 10 minuter max :-) En liten dam med stor och väldigt stark vilja när det gäller allt. Så vi får se om hon kanske kan vara hos sin mormor medan mamma och Mille går på promenad eller om jag tar det ikväll, då kan K passa henne medans.

I fredags hade jag myskväll med Marina. Vi gick först på en promenad sedan hem och åt tacos och massa godis framför Katy Perrys film, jag tyckte den var rätt bra faktiskt. Kul att få hänga med sådär och se hur det funkar för vissa artister. Inte lätt liv dom lever inte. Tack och lov så har man inget sånt liv själv, nog för att dom är rika och har miljontals fans men inte värt det alltså. Blä! Har ni inte sett den så se den :-)

Nej, nu är det matdags för lilleman här som har vaknat (förmodligen av allt väsen som storasyster för) men ha en bra söndag och hoppas ni haft en fin helg i finvädret!




 

Amadi

Jag har investerat i ett par nya klackisar, kunde inte låta bli ♥


Shopping igen

Hittade ett supersnyggt och billigt linne på Nelly!
149:- plus att jag hade 75kr i födelsedagsrabatt så med frakt vart det 113:-
 
Snyggt att ha den dagen man går ut på krogen ;)

Killing me softly

Ja, som rubriken lyder! Jag har så sjukt ont i min rygg idag. Har kommit igång med promenader (vet ej om jag nämnde det i tidigare inlägget) och nu börjar ryggen värka utav helvete. Ursäkta ordspråket! Igår var jag och Marina ute och gick, det vart 6km. Idag vart det väl nå liknande. Plus att jag gick i Valbo hela dagen idag också.. Puh! Men.. Jag ger mig icke! Ska ut imorgon igen, så det så! :-)
 
Ja, som sagt var jag i Valbo och letade lite nya kläder. Helt ärligt så måste någon ha snott eller ätit upp mina kläder för jag har absolut ingenting att ha på mig längre. Speciellt byxor! Har gått i mina mammabyxor fram tills idag då jag köpt nya (leggings) och spillde olja på mina mammisar så dom kan jag inte ha nå mer nu :-P Det som fick följa med hem var i alla fall 2 par leggings, 3 linnen och 2 tröjor. Dallermagen har inte försvunnit än, om den någonsin kommer göra det, så nå jeans eller tightare byxor var det inte talan om för då hängde det över och såg förjäkligt ut. Haha! ;-) Men den ska väl också försvinna någon gång, man får inte glömma bort att man nyss fött barn. Det kan ju ta ett tag det med. Huvudsaken man är i någorlunda form tills nästa sommar så man kan visa sig på stranden!
 
Nu vaknade lillgrabben så ska ta honom och sedan hoppa in i duschen en sväng. Hoppas ni haft en fin kväll!
Förlåt för det tråkiga inlägget ;)
 
 


Milliam

Hej på er!
Nu var det ju längesedan jag skrev något. Får se hur ofta jag kommer att blogga men jag har i alla fall valt att stanna kvar på denna blogg, vill inte byta till någon annan :-) Väntar på att en tjej ska göra om designen på bloggen bara, uppdatera med lite nyare bilder i headern och sådär. Blir nog bra det!
 
Ja, nu har vi ju fått tillökning av en liten grabb vid namn Milliam. Vi visste ju inte könet men jag var säker på att det skulle komma en liten kille och det gjorde det :-D Världens finaste lilla son har vi fått. Jag gick 17 dagar över tiden, vi åkte in för igångsättning men som tur var så kom värkarna igång av sig självt efter att vattnet gick. Dom tog hål på hinnan, alltså. Och allt gick väldigt bra och väääldigt fort! Ca 11:30 tog dom hål på hinnan, vi gick ut och gick i ca 30 minuter. Sen gick vi tillbaka till rummet och åt lite. 12:30 kom värkarna igång ordentligt. Väldigt intensiva och den ena värken kom efter den andra, hann inte andas emellan eller vila utan det var bara rätt av. Jag vet att dom sa att jag var öppen 6cm senaste gången dom tittade. Jag började med lustgasen och rätt var det var så kom krystvärkarna! Jag fick panik, fattade ingenting. Mina värkar vart inte registrerade så dom skulle köra upp något mellan benen på mig för att mäta värkarna inuti men så långt hann dom inte :-) Jag fick krystvärkar och huvudet var långt nere nu. 3 kryst tog det sedan var han ute och det tog alltså 1,5 timme från första värken. En drömförlossning skulle jag vilja kalla det :-D Nog för att det vart jätte jobbigt när det vart så intensivt med värkarna men hellre det än att det tog flera timmar. Vi åkte hem på kvällen, jag kände mig jätte pigg efter att ha fått sovit en sväng efter förlossningen.. Inga stygn alls vart det, så skönt.

Nu är Milliam 4 veckor och 1 dag gammal :-) Det har faktiskt gått väldigt bra. Han är mestadels nöjd, kvällar och nätter kan vara jobbiga då han sover hela dagar och vill vara vaken på kvällarna eller så vaknar han mitt i natten och tycker att han ska vara vaken då. Novalie började på dagis i måndags, nu är hon hemma och är sjuk och har även smittat både mig och Mille (det är hans smekanmn). Det är ju nackdelen med dagis, alla dessa baciller. Men det var väntat! Och det är ju i princip omöjligt att hålla Milliam borta ifrån bacillerna när hans storasyster är dålig. Han har inte nå feber eller så men är snorig, i natt var han jätte snorig och slemmig i andningen men vart bättre när han spydde upp en slemklump. Han nyser och är lite röd under näsan men är pigg i övrigt och äter bra. Vi ska till BVC imorgon på läkarbesök, ska passa på och fråga om det är något särskilt man ska göra för honom nu när han är så liten och förkyld. Antar att det inte finns så mycket att göra. Han mår ju som sagt bra i övrigt. Hoppas att han inte blir sämre än såhär också.

Och jag, förutom förkylning, mår bra också :-D Jag håller på och kommer igång med motion och lite sådär. Gick ned 10 kg på 3 veckor efter förlossningen så nu vart man ju sjukt taggad att hålla i det här och bara fortsätta gå ned i vikt. Hade ju en hel del kvar efter Novalie, gick upp nästan 30kg med henne och hade väldigt svårt att gå ner dom igen. Nu väger jag mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid. Det är ju typiskt att man ska bli förkyld när man väl kommer igång med te.x. promenader men det slår aldrig fel! Nu har jag inga andra fel än snorig och lite ont i bihålorna och halsen så än så länge funkar det ju att vara ute och gå. Idag vart det 2 promenader, först en kortare med hunden & sen tog jag en längre med Marina nu på kvällskvisten. Vi gick 6 km ungefär. Mina ben är rätt slut nu.. Men det är så skönt och man blir mycket piggare.

Nej, nu måste jag krypa ned i sängen. Mille har sovit bra hela dagen så får en känsla av att han kommer vakna inatt :-( Hoppas inte!! Sov gott.



Nykläckt ♥
 


En stolt storesyster höll sin bror för första gången ♥
 
 


En glad kille i babysittern ♥

Hmm..

Hej! Nu var det ju ett tag sedan jag bloggade och nu har min son, Milliam, kommit till världen :) Jag har en fundering innan jag sätter igång på allvar;
 
Går det möjligtvis att byta bloggnamn, dvs mammatillnovalie.blogg.se, till något annat utan att behöva göra en ny blogg eller betala för det? Är det någon som vet? Jag vill gärna fortsätta blogga på denna men känner att bloggnamnet inte riktigt är rättvist nu när jag har två ;) Kommentera gärna om hur man gör i så fall! Annars får jag helt enkelt fortsätta på denna ändå :)

Puss! ♥