Sjukt bra dag :)

Hej svejs! Är helt slut efter en riktigt bra dag! Började den med att ta bussen in till Gävle med mamma. Novalie följde såklart också med :) Fick sitta på polisstationen i 1,5 timme så snacka om att typ halva Gävle skulle skaffa pass samtidigt. Och det har ju varit riktigt varmt ute idag så det vart ju äckligt varmt där inne med. Jag hittade ju, som tur var, mitt pass igår och då såg jag ju att det går inte ut förens 2014. Fattade inte riktigt varför jag skaffade ett pass 2009 men sen slog det mig; Jag var ju i Polen då! Haha :) Snacka om dåligt minne..

Efter att ha väntat på att mamma skulle få fixa passet så gick vi till stan, käkade kanske den godaste pastan i mitt liv :) Inne på gallerian nian. MUMS! Pasta med kyckling och curry. Helt otroligt gott och riktigt mättande. Sen satt vi igång med shoppingen :) Mamma hittade ingenting men jag fick med mig ett par jeansshorts från Cubus, 2 linnen ifrån Gina Tricot, ett hudfärgat läppstift & brun utan sol kräm från Åhléns :) Nöjd, ja! Allt gick på under 1000 lappen så det var att fynda det. Men än är jag inte klar.. Måste ha lite mer linnen och hitta en bikini med shorts tills vi åker till Turkiet. Det är ju snart bara 4 veckor kvar! Shit, jag MÅSTE sätta igång att träna varje jäkla dag ;)

Vi var väl hemma strax innan 18 tiden så det vart verkligen en hel dag. Och jag är så stolt över Novis! Hon har inte sagt ett pip nästan, suttit fint i vagnen och bara följt med :) Det händer ju inte ofta, vill jag lova. Dessutom sov hon kanske 30 minuter på hela dagen. Så duktig så! Men det berodde nog på att jag tog sulkyn istället för den större vagnen, hon sitter ju framåtvänd i sulkyn. Mer att titta på då och hon tänker inte på mig lika mycket :) Bra val!

Jag måste börja sola typ 2 dagar i veckan också, vägrar ha shorts på mig när jag har så vita ben. Jag är ju verkligen krit vit också. Dessutom vill man ha lite färg tills man åker med så man inte börjar med att bränna sönder sig där nere :) Har i alla fall solskydd med dit så, det är ju ett måste. Och denna gång kanske jag inte ska börja med att kasta på mig massa olja.. Haha! Däremot funderar jag på att köpa kastanjevatten, såg det på Åhléns. Stod även "brun på 5 minuter" ?! Någon som vet om det är bra? :)

Ja, men det var väl allt för nu.. Novalie somnade som en stock, hoppas hon sover hela natten nu då :) Jag funderar på att ta mig en makrill macka faktiskt. Gott! Ha en fortsatt bra kväll. ♥

Postat av: sara

jag har en flaska jag knappt använt av kastanjevatten om du vill ha :P men de är ju sånt du bara kladdar på sen försvinner de med vatten.. men jag blev TOKBRUN, fick tvätta av när jag prova, gick inte att gå ut så :) så de är bara färgat vatten som sitter tills du tvättar av dig :)

2011-06-27 @ 21:12:37
URL: http://blondstar.blogg.se/
Postat av: Eva Andersson

Ursäkta mej men vart hade ni tänkt ha hundstackarn när ni är bortresta till Turkiet ????

Har sett din tråd om att ni skaffade först en hund och sen en annan. Du verkar helt jävla skruvad i huvudet allvarligt talat. Verkar inte kunna ett endaste dugg om hundar. Du ska absolut inte ha hund !!!!!! Dessutom ställer man frågor till veterinärer och uppfödare.... INTE PÅ FAMILJELIV.

Du är ung och dum !!!!

2011-06-28 @ 02:36:20
Postat av: A

MEN HERREGUD om du tar dig tid att kommentera så kanske du ska börja läsa ALLT istället. Det är JAG som åker till Turkiet, med min mamma på semester! Vi är väl två i detta hem eller hur? Och JAG har ringt veterinär om Egon. Vem fan är du? En bitter jävla kärring som tror dig veta mer än vad du gör. Gå och lägg dig istället. Egon har det hur bra som helst hos oss.

2011-06-28 @ 10:20:49
URL: http://mammatillnovalie.blogg.se/
Postat av: Eva Andersson

Någon "bitter jävla kärring" är jag då rakt inte. Däremot en kunnig hundägare och förälder till tre barn. Har följt din blogg och måste nog säga att du resonerar som ett barn själv, fast du har barn så ung du är. En hund kan förgylla livet, visst- men skaffa dig en konstruktiv hobby istället om du nu tycker att du måste ha nåt ytterligare att spendera tid och pengar på. Måhända kan Egon ha det bra hos er, men att bara rasta honom lite då och då och inte träna honom verkar totalt meningslöst. Dessutom måste han ju lära sig umgås med andra hundar, dvs socialisera sig. Det är inget man fixar till på en rastning. En hund kräver aktivering både fysiskt och psykiskt, kunskap, tålamod, en fast men lugn hand, tid, pengar - ja faktiskt allt det som även ett barn behöver. Är han dessutom en Husky-blandning lär han förmodligen ta egna beslut om han inte får en ordentlig träning o en meningsfylld fysisk aktivitet som drag eller jakt. Husky är världens absolut bästa jakthund nämligen och kan vara borta utan sin förare i veckor då den tar egna beslut och jagar för att överleva.

2011-06-28 @ 10:40:09
Postat av: Anonym

ja vill också åka på semester och sola :D

men skit i folk, ingen kan väl veta hur andra har det om man inte är med dom 24 timmar om dygnet?

2011-06-28 @ 12:50:46
Postat av: Linda

Men shiiiiet någon har visst vaknat på fel sida idag ;)

2011-06-28 @ 13:31:46
URL: http://buslinda.blogspot.com
Postat av: angelica

jag har kastanje vatten å det är KANON..man fuktar en bomullstuss först så blir det kanon,ja tycker det är svin bra å ingen fuskbrun färg:)

2011-06-28 @ 18:32:50
URL: http://davinekevinelias.blogg.se/
Postat av: A

Men Eva, då kan ju du tala om för mig hur jag resonerar som ett barn? Och vadå när jag ska börja jobba? Jag söker för fullt, kan väl inte jobba om ingen anställer mig eller? Och Egon umgås med massor av andra hundar. Sluta kom och predika för mig, du har ingen jävla aning vad vi gör och inte gör. Nu struntar jag totalt i dig alltså, du slösar bort min tid.



Jag gör vad jag vill med mina pengar, om jag vill köpa en häst så gör jag det? Och om du nu är så himla hundkunnig så borde du veta att man inte ska göra så mycket mer med en valp än att rasta han då och då? Tro mig, jag verkar kunna mer om hundar än vad du kan när du säger sådär.



Jag är vuxen, Eva :) Jag kan sköta mitt liv själv och behöver absolut inte dig att tala om för mig hur man gör. Du känner inte mig, du läser en blogg som jag uppdaterar någon gång ibland och då verkar du tro att du vet precis hur mitt liv är? Väx upp du istället och var någon predik kärring åt någon som bryr sig istället. Och ja, jag är ung! FY FAN vad härligt, jag är UNG, har mycket energi och ork i kroppen för att ta hand om ett barn och en hund :) Har hela livet framför mig! Och jag ser fram emot allt som komma skall med både barn och hund..



Så, nu behöver du inte kommentera något mer för du slösar bara bort din tid.

2011-06-28 @ 19:19:09
URL: http://mammatillnovalie.blogg.se/
Postat av: A

Sen kan jag säga såhär: Om du inte vill framstå som en surig gammal räka som har ena foten i graven så kan du sluta kommentera och tjafsa med en "barnunge" :) Vad får en gamling som du ut av att sitta och bråka med mig som ändå är så ung och dum och allt vad du nu tycker? Du borde börja glädja dig åt andras glädje istället, ta hand om dina barn istället för att sitta och läsa bloggar som du stör dig på.

2011-06-28 @ 19:48:57
URL: http://mammatillnovalie.blogg.se/
Postat av: Elin Lund

Vad skaffade ni först en hund som ni sedan lämnade bort eller något? :/ vad hände?

2011-07-01 @ 11:25:57
Postat av: A

Alltså, vi hade en 9 veckor gammal hundvalp på prov från början. Vi insåg ganska snabbt att vi inte hade tid eller ork att ha en sån liten, det skulle passat oss bättre att skaffa en lite äldre hund som redan kunde lite grunder. Då (efter ungefär 6 dagar) lämnade vi tillbaka den hunden till uppfödarer och han fick komma till ett nytt hem där dom förhoppningsvis kunde ge han det han behövde.



Vi sa att vi skulle vänta med hund tills nästa år, vi båda insåg sedan, efter att ha diskuterat, att denna sommar skulle passa bäst.



Vi hittade Egon och kände att han skulle passa oss bättre då han var äldre och redan kunde det mesta.



Tycker personligen inte att det är något större fel med det faktiskt. Vi lär ju skaffa en hund som passar oss.

2011-07-01 @ 11:57:15
URL: http://mammatillnovalie.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail:

Blogg:

Kommentar:

Trackback